Yes-R blijft boegbeeld Eikel-campagne

MediaRapper Yes-R (Yesser Roshdi) blijft voorlopig één van de gezichten van de campagne Nederland Veilig van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken. De overheid startte die campagne in april 2006. De rapper kwam dit weekend in opspraak toen twee van zijn bandleden van seksueel misbruik werden beschuldigd na een optreden in Spanje.

Op de bij de campagne behorende website Watvooreikelbenjij.nl roept Yes-R jongeren op na te denken voordat ze zich schuldig maken aan agressief gedrag. ''Iedereen heeft wel eens kattenkwaad uitgehaald. Ik ben de laatste die daar wat over kan zeggen'', schreef de Almeerse rapper vorig jaar in het voorwoord van de pagina.

Een Nederlands meisje deed vrijdag in het Spaanse Salou aangifte van seksueel misbruik door Yes-R en zijn gevolg. De 20-jarige rapper zei in een reactie dat het meisje zich aan hem opdrong en dat hij daarna seks met haar had. Later zou ze zich aan twee bandleden van hem hebben opgedrongen. De rapper liet weten spijt te hebben van de ontmoeting met het meisje. Hij zegt zich normaal gesproken niet in te laten met groupies. Hij denkt verder dat er genoeg getuigen zijn die hem en zijn band vrijpleiten.Yes-R