Gewonden door ontsnapte gorilla in Blijdorp

Icoon OpmerkelijkDe Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp is even na 15.00 ontruimd geweest omdat een gorilla is ontsnapt. Inmiddels is de aap weer gevangen genomen. Het dier wist kort voor 15.00 uur over de stenen omheining van het buitenverblijf te komen en viel direct een vrouw aan. Zij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. In totaal zijn vier mensen gewond geraakt.

Origineel bericht
De Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp is ontruimd omdat een gorilla is ontsnapt. Het gaat om de leider van de gorilla-groep; de zogenaamde 'zilverrug'. Een vrouw zou daarbij ernstig gewond zijn geraakt.

Hoe de gorilla kon ontsnappen, is niet bekend. De dierentuin heeft de hulp ingeroepen van deskundigen met een verdovingsgeweer.

Update 15.40 uur
Na de ontsnapping van gorilla Bokito, is hij dwars door een glazen deur van het restaurant Oewanja Lodge gegaan. Daar richtte hij schade aan.

Daarna hield het dier zich schuil in een gebouwtje van de speeltuin van Blijdorp. Uiteindelijk is Bokito daar overmeesterd.

Update 15.55 uur
Er zijn in totaal vier gewonden gevallen. Een 57-jarige vrouw is er het ergste aan toe. Ze heeft waarschijnlijk bijtwonden en is naar het ziekenhuis gebracht.

Met dank aan Pineut, Roel_Jewel en Ynske voor de submit.