Verdachte schoolmoord bajesklant

MisdaadDe 22-jarige man die wordt verdacht van de moord op de 8-jarige Jesse Dingemans, heeft een crimineel verleden. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. Verdachte Julien C. is van Antilliaans/Surinaamse komaf en woonde bij zijn pleegouders Gosse (53) en Lidia (43) in Hoogerheide. C. zou in de school waar de moord plaatsvond op zoek zijn geweest naar zijn pleegbroertje Yuri, die in dezelfde klas zat als Jesse.

De Telegraaf belde met de biologische vader van Julien, de Antilliaan Eric C. Die was gisteren met stomheid geslagen toen hij op de hoogte werd gebracht: ''Ik kan me er geen voorstelling bij maken. Dit overvalt me enorm''. Overigens zijn Gosse en Lidia volgens hem de schoonouders van Julien.

Overval
Gosse en Lidia staan beide bekend als topkarateka's en vechtsportleraren van internationale faam. Gosse wilde in een reactie alleen kwijt dat hij zich vooral zorgen maakt om zijn 8-jarige zoontje Yuri, niet alleen het klasgenootje van Jesse, maar ook zijn clubgenootje bij Hikari uit Bergen op Zoom, de vechtsportclub waar Gosse bestuurslid van is. ''Met hem gaat het niet zo goed. Dat is onze eerste zorg. Daar wil ik het graag bij laten.''

Juliens biologische vader Eric C., is ook een vechtsportleraar in Capelle aan den IJssel en topkarateka. Hij zegt zijn zoon van kinds af aan niet meer gezien te hebben, omdat hij van de moeder geen contact meer met hem mocht hebben. ''Toen ik hem vorig jaar in de gevangenis ontmoette, schrok ik enorm. Het jongetje dat ik indertijd had achtergelaten, bleek helemaal te zijn vergeten wie ik ben.'' Volgens Eric zat zijn zoon vast voor een overval.

Julien C. heeft nog steeds geen bekentenis afgelegd. Zijn advocaat mr. H. van Asselt zegt dat zijn cliënt de rust zelve lijkt. ''Hij komt niet over als iemand die net iets vreselijks heeft gedaan. Of hij moet knettergek zijn.'' Verder wil hij geen commentaar geven.