Kunstsneeuw als wraakmiddel

Icoon OpmerkelijkDe korfbalderby SKF-DVO geldt in Veenendaal als een rasechte kraker. Beide teams barsten van het zelfvertrouwen, en willen maar al te graag bewijzen dat zij het sterkste korfbalteam van Veenendaal hebben. Ook supporters leveren hun bijdrage aan deze titanenstrijd. Nog voordat de korfbalwedstrijd is begonnen, woedt nu de strijd om de eer - en daarbij worden onconventionele wapens niet geschuwd.

De supporters van SKF zijn de strijd begonnen door het clubhuis van DVO te behangen met posters. Wat precies op die affiches stond is ons niet bekend, maar het was aanleiding genoeg voor DVO-fans om zwaarder geschut in te zetten. 's Nachts zijn zij naar het clubhuis van SKF gegaan, om deze onder te spuiten met kunstsneeuw en posters op te hangen.

Het duel lijkt nu door de inmenging van een derde partij zonder winnaar te eindigen. Op waarschuwen van enkele vissers kwamen politiemannen een kijkje nemen bij het clubhuis, waarna zij de betrokken DVO-supporters aanhielden.

In totaal zijn zes jongens gearresteerd, die afkomstig zijn uit Rotterdam, Wageningen en Bennekom. Zij zijn in de leeftijd van 17 tot 21 jaar. Met een bekeuring werden zij naar huis gestuurd. Daarnaast moeten zij ook het clubhuis schoonmaken.