Records voor Amsterdam Dance Event

Icoon Muziek Het Amsterdam Dance Event, het jaarlijks terugkerend evenement dat sinds donderdag in de hoofdstad plaatsheeft, kent deze elfde editie een recordaantal bezoekers. De organisatie schat dat de afgelopen dagen 57.000 mensen uit binnen- en buitenland het dance-evenement hebben bezocht.

Het aantal clubs dat dit jaar meedeed was met 41 dan ook meer dan ooit, evenals het aantal dj's dat een steentje bijdroeg.

Stonden er vorig jaar nog ruim driehonderd dj's op ADE, dit jaar waren dat er maar liefst 566. In totaal kwamen 1700 professionals naar het conferentiegedeelte van het event in Felix Meritis. Doel van organisator Buma Cultuur is Amsterdam neer te zetten als 'capital of dance'. Talentscouts en producers vanuit de hele wereld kwamen naar het dance-evenement op zoek naar nieuwe dj's en tracks.

Afsluiter van ADE is zaterdagavond dj Tiësto in Paradiso. Andere bekende namen die de afgelopen dagen in Amsterdam optraden, zijn onder andere Dave Clarke, Kraak& Smaak, dj Isis, Miss Kittin en Postman.