Relatief rustige nacht in Amsterdam na rellen

PolitieIn de nacht van donderdag op vrijdag zijn de ruiten van twee cafés in de Amsterdamse Indische buurt gesneuveld. Toch spreekt de politie van een rustige nacht, zo verklaarde een politiewoordvoerder vrijdag. In de nacht van woensdag op donderdag ontstonden in de buurt relletjes tussen Surinaamse en Marokkaanse jongeren naar aanleiding van een dodelijke steekpartij waarvan een Marokkaan het slachtoffer werd.

Volgens de politie zijn de uitbaters van de cafés waarvan de ramen sneuvelden, van Surinaamse afkomst. Er is niemand aangehouden na de vernielingen. De politie surveilleert nog altijd extra in de buurt en ook het buurtwerk is actief. Behalve bij de cafés deden in de avond en nacht zich geen incidenten voor, aldus de politie.

Vrijdagmiddag wordt in de Al-Nasr moskee in de buurt een gebedsdienst gehouden voor de 27-jarige Marokkaanse man die na de steekpartij overleed. Familie, vrienden en mede-buurtbewoners van het slachtoffer verzamelen zich daarna op het kruispunt waar de man werd neergestoken om hem te herdenken. De politie is ook daarbij aanwezig en attent op eventuele problemen.