Presentator Top Gear zwaargewond

Icoon BuitenlandsPresentator Richard Hammond heeft tijdens opnames voor het programma Top Gear een ernstig ongeluk gehad. Hij reed in een met een straalmotor aangedreven auto toen het noodlot toesloeg en deze crashte. Hammond ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De presentator (36) werd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Leeds gebracht dat een speciale neurologische afdeling heeft. Ambulancepersoneel heeft verklaard dat hij buiten bewustzijn was toen zij aankwamen, maar later in het ziekenhuis wakker werd.

Richard Hammond is ook bekend van het programma "Brainiac" dat in Nederland door onder andere Discovery Channel wordt uitgezonden.

Update 08.24 uur
De toestand van Hammond is inmiddels stabiel, zo heeft de BBC bekendgemaakt. Op het moment van zijn ongeval probeerde hij het Britse snelheidsrecord op het land (480 kilometer per uur) te verbeteren. De wagen raakte uit balans en sloeg meerdere keren over de kop, meldden ooggetuigen. Hammond had toen al een snelheid van bijna 450 kilometer per uur.


Richard Hammond

Met dank aan vele FOK!-ers waaronder Roel_Jewel , vostros, verliefdekloon en randfiguur voor de submit.