Grote bermbrand op de A12

Icoon BrandEen grote bermbrand op de A12 ter hoogte van Nieuwerburg heeft ervoor gezorgd dat de rijksweg vrijwel volledig is afgesloten voor verkeer. De brand bevond zich in de middenberm. Het brandweerkorps Utrecht bestreed samen met korps Hollands Midden het vuur. Tot op heden zijn er geen meldingen van gewonden. Momenteel zijn de meeste brandhaarden gedoofd.

De eerste melding kwam rond half twee binnen. In eerste instantie was er sprake van een bescheiden bermbrand, maar het vuur breidde zich snel uit. Hierop werd groot alarm gegeven. Over een lengte van driehonderd meter hadden de vlammen vrij spel. De oorzaak van de brand ligt vermoedelijk bij een autobrand. De bestuurder van deze auto zag vlammen onder zijn wagen uit komen en parkeerde zijn wagen direct in de berm. Het droge weer zorgde er uiteindelijk voor dat de vlammen zijn overgeslagen naar de berm.

Het verkeer in beide richtingen is volledig vastgelopen. Volgens een woordvoerder worden auto's maar "mondjesmaat" doorgelaten om de bluswerkzaamheden niet te verstoren. Ook op de sluiproutes tussen Bodegraven en Woerden staan files.

Met dank aan Mirjam85 voor de submit.