Dief vergeet klompen

Icoon ShockingEen 49-jarige bewoner uit het Friese Menaldum werd zaterdagavond uit zijn slaap gehaald door een vreemd geluid. Toen hij zijn ogen opendeed, zag hij dat het gordijn van de schuifdeur van zijn slaapkamer werd opengeschoven en een onbekende man naar binnen kwam. De bewoner sprong gelijk uit zijn bed, waarna de inbreker het op een lopen zette. De bewoner wilde achter de inbreker aan gaan, maar kwam bij de schuifdeur te struikelen over een paar zwarte klompen. Deze waren kennelijk door de inbreker voor het naar binnengaan uitgetrokken.

Hierop pakte de huisbewoner een stuk hout en liep zoekend om zijn woning heen. Op dat moment zag hij de inbreker weer terug komen, blijkbaar om zijn klompen op te halen. De bewoner schreeuwde naar de inbreker en gooide het stuk hout in zijn richting. Daarop verdween de inbreker op zijn fiets, om niet meer terug te komen.

De politie is nog zoekende naar de man, die ongeveer 25 á 30 jaar oud is, kort blond haar heeft boven een gezet postuur, en verder was gekleed in een donkerblauwe fleece-trui, met daaronder een spijkerbroek en waarschijnlijk zonder enig schoeisel.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.