ID&T verkoopt SLAM!FM

Lex Harding, Ruud Hendriks en Marcel Dijkhuizen nemen het radiostation SLAM!FM over van ID&T. Dat hebben beide partijen zojuist bekend gemaakt. Investeringmaatschappij 2HMedia van de radiomannen neemt een meerderheidsbelang in de zender.

De overname is opvallend omdat Lex Harding de oprichter is van concurrent Radio 538. Daarnaast bezat hij tot voor kort nog een klein deel van de aandelen van 538. Inmiddels is Talpa Radio eigenaar van die zender. "Ik ben ontzettend blij met deze kans om na Veronica en Radio 538 nogmaals een toonaangevend jongerenmerk te kunnen uitbouwen. Jongeren zijn de afgelopen periode wederom door veel spelers in onze industrie vergeten. Daar gaan wij verandering in brengen". Hoeveel de aandelen kosten, is niet bekend gemaakt.

Ook Ruud Hendriks was tot voor kort nog betrokken bij Radio 538. Hij zat in de Raad van Commissarissen. Daarnaast werkte hij negen jaar voor Veronica en stond hij aan de wieg van RTL in Nederland. "De dance is de laatste jaren een van mijn grote passies. Als je die mag combineren met fascinatie voor radio dan ben je een zeer bevoorrecht mens. Vanaf onze eerste gesprekken voelde ik dat dit een geweldig project kan worden. Het kostte weinig moeite mijn partners daarvan te overtuigen", zo zegt Hendriks.

Oprichter Duncan Stutterheim van ID&T hoopt dat 2HMedia het radiostation groter kan maken. "Wij hebben heel bewust gekozen voor een partij met veel radio ervaring omdat dat voor de continuïteit en uitbouw van SLAM!FM beter is dan alleen een zak met geld. ID&T blijft een substantiële aandeelhouder."