Kardinaal: 'Da Vinci Code is antikatholiek'

Trompetero69 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws De Genovese kardinaal Tarcisio Bertone, die zich bezighoudt met de kerkelijk leer, wil liever dat niemand het boek 'de Da Vinci code' van Dan Brown gaat lezen. Hij geeft daarom ook iedereen het advies om het boek te vermijden. De voormalige hoge functionaris vindt het boek "antikatholiek".

De kardinaal baseert zijn bezwaar op het idee dat Brown in het boek suggereerde dat Jezus met Maria Magdalena trouwde en dat het huwelijk kinderen opleverde die families stichtten die nog steeds zouden bestaan.

"Er wordt gezegd dat iedere christen dat boek gelezen moet hebben. Ik ben het daar niet mee eens. Laat dat boek links liggen", aldus Bertone. "Ik vraag me af wat er zou zijn gebeurd als er een boek op de markt was gekomen vol leugens over Boeddha of Mohammed. Of een werk waarin de holocaust verkeerd wordt voorgesteld."

Van het populaire boek van de schrijver Dan Brown, dat twee jaar geleden is verschenen, zijn al miljoenen exemplaren verkocht en het boek is in 43 talen vertaald.


De kardinaal Tarcisio Bertone raadt iedereen het boek af