Kreeft weet hoe laat het is

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsKreeften hebben het niet op indringers. Ze staan er om bekend hun territorium met hand en tand, of schaar en spriet, te verdedigen. En zo kwam het dat er op de kust van Northumberland in Engeland een waarschijnlijk meer dan dertig jaar oude kreeft werd gevonden, bovenop een met mosselen begroeid horloge.

Het meer dan 60 centimeter grote schaaldier werd gevonden door duikers in de haven van Blyth. Zij constateerden dat het horloge nog steeds accuraat de tijd aangaf en dat het horloge daar toch al zeker drie jaar zou moeten liggen. Een van de duikers die de kreeft vond, Graham McDonnar, zei dat ze iets dergelijks nog nooit hadden meegemaakt. "Niet alleen is dit de eerste keer dat we zo'n grote kreeft zijn tegengekomen, het is ook de eerste keer dat we een zeedier vinden wat ons de tijd kan vertellen."

De kreeft is naar het Blue Reef Aquarium in Tynemouth gebracht waar hij het volgens ingewijden prima naar z'n zin heeft. Zahra d'Aronville, medewerker van het aquarium, denkt dat de kreeft het horloge heeft gevonden en het is gaan beschouwen als zijn territorium. "Waarschijnlijk hield hij sindsdien wacht bij het horloge." Het is overigens onduidelijk of de kreeft zijn uurwerk heeft moeten afstaan toen hij naar het aquarium is verplaatst.