Uitslag finale Idols 2004

Boris Titulaer, het temperamentvolle 23-jarige zangtalent uit Venlo, kan zich vanaf vanavond dť Idol van 2004 noemen. De jongen kwam in een strijd met 16.731 anderen als beste uit de bus in de populaire talentenjacht Idols. In de laatste finaleronde, waarin de jongen de laatste strijd aanging met Maud, de tweede finalist, wist Boris zich dusdanig te profileren dat het publiek hem de overwinning schonk.

Boris
Boris Titulaer


De Idol van 2004 werd via 22 uitzendingen gefilterd van de rest. De fulltime muzikant kreeg elke week al een oorverdovend applaus en goede jurykritieken als “Robbie Williams, eat your heart out” (Jerney Kaagman). Bij de Idols-fans is hij razend populair en ook in de pers komt de al getrouwde zanger er goed vanaf. Zo hebben we “Fijn om naar te kijken en heerlijk om naar te luisteren” al wel meer dan eens voorbij zien komen.

De musicus bracht in zijn weg naar de Idols-finale de volgende nummers ten gehore:

Eerste auditie: Prince - Kiss
Solo Theater: Robbie Williams - Something Beautiful
Workshop IIIMarvin Gaye - What\'s Going On
Liveshow 1: Prince - When Doves Cry
Liveshow 2: The Temptations - Papa Was A Rolling Stone
Liveshow 3: The Rasmus - First Day Of My Life
Liveshow 4: Wild Cherry – Play That Funky Music
Liveshow 5: BlÝf - Harder Dan Ik Hebben Kan
Liveshow 6: Prince - 1999
Liveshow 6: Justin Timberlake - Rock Your Body
Liveshow 7: Frank Sinatra - I\'ve Got You Under My Skin
Liveshow 7: Prince - Kiss
Liveshow 8: Aretha Franklin – Respect
Liveshow 8: Rolling Stones – Angie
Liveshow 8: Michael Jackson – Billy Jean


Biografie Boris

Boris Titulaer, ook wel bekend onder zijn artiestennaam Sofuja, werd op 3 oktober 1980 geboren in het Limburgse Venlo. Al op vroege leeftijd wist de 23-jarige Idol - mede dankzij zijn vader Gť, een bekende jazzmusicus - wat hij wou gaan doen; muziek maken. Tijdens zijn zeventiende levensjaar deed Boris dan ook auditie voor het conservatorium in Maastricht, waar hij niet veel later werd aangenomen op basis van zijn muzikale talent. Hij hield het er echter al weer gauw voor gezien. Na een jaar stopt Sofuja, een beslissing die mede te wijten is aan het gevoel een verkeerde muzikale keuze te hebben gemaakt.

Vastbesloten het te gaan maken in de muziekwereld tekent Titulaer een contract bij het productieteam ‘Colab Producers’, onder andere bekend van June Rollocks en Jan van den Toorn. Echter door te weinig tijd aan de kant van de producers liep ook dit plan in het water. In 2001 besloot Boris dan ook de samenwerking te verbreken.

Toch zat het jonge muziektalent niet stil. Vooral de kennismaking met rockgitarist en songwriter Gino Taihuttu zal hem nog lang heugen. Gino, bekend van onder andere Gin on the Rocks, en winnaar van de grote prijs van Nederland in 1985, besloot samen met Boris de gedeelde passie voor muziek te binden in een akoestische duo. Onder de naam Sofuja toeren ze samen door Spanje. Na een succesvolle zomer in 2001 begint het duo met het schrijven van eigen nummers.

Begin mei 2002 besloot het tweespan dan ook de studio in te duiken, hetgeen resulteerde in het debuutalbum ‘Souldier’. De plaat werd onder eigen beheer uitgebracht en gepresenteerd op 21 en 22 juli 2002 in respectievelijk Venlo en Tegelen. Ter promotie van het nieuwste baby’tje ging het tweetal diezelfde zomer nog op de zogenaamde ‘Gipsy Tour’, die hen opnieuw naar het al warmgedraaide Spanje bracht. Souldier wordt enthousiast ontvangen, en het koppel heeft alles behalve een rustige tijd in het zonnige Espagne. Naast een verdubbeling van het aantal optredens, gaat het tweetal naar huis met een volgeboekte agenda voor de zomer van 2003.

Handtekening Boris
Handtekening Boris


Eenmaal terug in Nederland komen er meer en meer positieve reacties binnen. Zo worden er diverse contacten gelegd voor optredens in o.a. Engeland, Ierland en Griekenland. Nog meer bekendheid schiep Boris met het inzingen van een nummer voor het Nationaal Songfestival. Het lied ‘She Would’, gecomponeerd door Glenn Corneille, werd met passie gezongen door de Venlonaar, en bereikte de voorrondes van het alom bekende Nederlandse festival.

In het najaar van 2003 wachtte Boris Titulaer de definitieve doorbraak. Samen met 16.731 anderen had de jongen zich aangemeld voor de talentenjacht Idols. Er was echter iets dat Sofuja anders maakte dan de rest. Het kwam dan ook voor niemand als een verrassing dat de 23-jarige zich een weg door de finaleronden wist te slaan, en zich samen met Maud mocht opmaken voor de laatste, definitieve strijd.


Wij als FOK! willen Boris via deze weg hartelijk feliciteren, en hem een voorspoedige verdere zangcarriŤre toewensen.

Discussieer ook mee in het Idolsforum van FOK!