Sluipschutter VS legt werkwijze uit

Blizz en floyty hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 17-jarige verdachte in de sluipschutterzaak in de VS heeft zijn rol aan de politie uitgelegd. 24 Oktober werd de jongen samen met z'n 41-jarige stiefvader opgepakt, nadat een passant alarm sloeg toen hij hen zag slapen in een auto.

De jongen zou hebben bekend dat hij een aantal van de willekeurige moorden had gepleegd. Voor de rest zei hij dat het tweetal voordat het een moord pleegde, eerst de omgeving goed in kaart bracht. Om het de politie moeilijker te maken zochten ze steeds andere districten op. In Louisiana, Alabama en Georgia zijn met hun geweer ook mensen gedood.

Update:
Volgens Trouw zegt de ex-vrouw van de hoofdverdachte in de sluipschutterzaak van de VS, John Allen Mohammed, dat haar ex-man eigenlijk haar wilde doden om de voogdij over hun kinderen te krijgen, maar dat hij eerst andere mensen vermoordde, zodat de moord op zijn ex-vrouw niet specifiek zou opvallen.

De bedreigingen die op sommige plaatsen werden aangetroffen zouden volgens de vrouw direct op haar slaan. Bijvoorbeeld het briefje waarop stond dat 'jouw/jullie' kinderen nergens en nooit veilig zouden zijn.

Volgens de Telegraaf zouden de sluipschutters ook de laptop van een slachtoffer hebben gestolen, begin september na te hebben geschoten op een restauranthouder in Maryland. Daarop zouden ze een logboek en een planning van hun moordpartijen hebben bijgehouden. De laptop werd later in hun auto teruggevonden. De gegevens zijn door de politie nog niet vrijgegeven.