Amerikaan schiet op immigranten

Een man in een vrachtwagen heeft in de Amerikaanse staat Arizona een benzinepomphouder van Indiase afkomst doodgeschoten en geprobeerd andere mensen neer te schieten die van Libanese en Afghaanse afkomst zijn. De politie heeft dit zondag bekendgemaakt.

De 42-jarige dader werd zaterdagavond naar aanleiding van de schietpartijen gearresteerd bij Mesa, even ten oosten van Phoenix. Het dodelijke slachtoffer is een 49-jarige sikh uit Noord-India die 10 jaar geleden naar de Verenigde Staten kwam. Sikhs zijn makkelijk herkenbaar aan hun tulband.

Na de moord op Sodhi reed Roque naar een andere benzinepomp en vuurde herhaaldelijk door een raam op een pompbediende van Libanese afkomst, die zich het leven wist te redden door ijlings naar de grond te duiken. Vervolgens reed Roque naar de woning van een gezin van Afghaanse afkomst en loste verscheidene schoten. Op geen van beide locaties raakte iemand gewond.

De East Valley Tribune berichtte dat Roque bij zijn arrestatie had geschreeuwd "ik kom op voor Amerika". Na de aanslagen van 11 september in New York en Washington hebben tal van Arabische Amerikanen en moslims in de VS last van molest en intimidatie.