Feyenoord - Ajax nieuws

Vanmiddag is in de Rotterdamse Kuip de klassieker Feyenoord-Ajax gespeeld. Ondanks hun favorieterol wisten de Rotterdammers de wedstrijd niet naar hun hand te zetten. Ajax won met 2-1.

Na een 0-0 ruststand kwamen de Amsterdammers door een doelpunt van Zlatan Ibrahimovic op een voorsprong en gaven die niet meer uit handen. Rafael van der Vaart verdubbelden de stand. Tomasson kon in de blessuretijd het verschil nog verkleinen naar 1-2. Ajax speelde een groot gedeelte van de tweede helft met tien man, wegens een rode kaart (2 x geel) voor Trabelsi

Ongeregeldheden voor wedstrijd Feyenoord-Ajax

Voor de aanvang van de wedstrijd Feyenoord-Ajax in de Kuip in Rotterdam heeft de politie een charge uitgevoerd. Rond half twaalf arriveerde voor het stadion een trein met enkele honderden Ajax-supporters. Hoewel zij door een hek waren gescheiden van de Feyenoord-aanhangers, bekogelden beide groepen elkaar met blikken en flesjes.

Enkele Rotterdammers vielen vervolgens een politieauto aan waarna de ME een charge uitvoerde. Een onbekend aantal mensen is gearresteerd. De supportersgroepen provoceren elkaar door leuzen te roepen, als "Alle joden aan het gas".