Magnum inbraak

Vannacht tegen 3.00 uur werd een 36-jarige winkelier aan Hoofdstraat in Buinen wakker van het gerammel van een ketting. Deze ketting zat om een vrieskist die buiten voor zijn winkel stond. Buiten zag hij dat een jongeman bezig was dozen met ijsjes te stelen uit die vrieskast. Vanuit zijn slaapkamer raam riep de man de jongen aan, die schrok en rende vervolgens naar een klaarstaande auto. De bestuurder daarvan en zijn passagier reden snel weg, echter de motor van de auto sloeg af.
Hierdoor kon het kenteken van de auto opgenomen worden en wist de politie dus wie de eigenaar van de auto was. Dit bleek een 19-jarige inwoner uit Borger te zijn. De jongeman bleek echter niet thuis te zijn.
Onderzoek wees uit dat men kennelijk zo'n grote haast had om weg te komen, dat de bestuurder van de auto in een bocht in de Hoofdstraat de macht over het stuur verloor en in een sloot tot stilstand kwam.
Later in de nacht bleek de bestuurder wel thuis te zijn. Hij gaf toe dat hij de inbraak samen met zijn vriend, een 17-jarige jongen eveneens uit Borger, gepleegd had.

Is vast invloed van de Magnum tv-reclame geweest