Moordenaars en handelaars in mensenvet gepakt

Vier mensen zijn in Peru gearresteerd omdat ze ervan worden verdacht tot een bende te behoren die tientallen moorden heeft gepleegd om menselijk vet en weefsel te verkopen. De politie zoekt naar nog zeker zeven andere verdachten onder wie twee Italianen, zei de politie vandaag op een persconferentie in Lima.

Het menselijk vet van slachtoffers is aan handelaars uit Europa te koop aangeboden voor laboratoria in de cosmetische industrie. Het onderzoek is gericht op een arm, afgelegen gebied in het bergachtige midden van het land, de streek Huánuco, waar zestig mensen worden vermist. Vooralsnog is van slechts een persoon aangetoond dat zijn vet of weefsel aan het lijk is onttrokken om te verhandelen.

De leden van de bende worden genoemd naar een griezelig indianenverhaal uit de bergen van de Peruaanse Andes, het verhaal over de Pishtacos, blanke menseneters en vetzuigers die stille bergpaden onveilig zouden maken. De zaak kwam aan het rollen toen de politie in Huánuco een container met mensenvet ontdekte. De bende heeft vet en weefsel aangeboden en waarschijnlijk eerder verkocht, maar geen organen.