FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 29 maart 2003

Voetbal: Uitslag Nederland - Tsjechie

Het Nederlands Elftal heeft vanavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië met 1-1 gelijkgespeeld.

In de blessuretijd van de eerste helft kwam Oranje met 1-0 voor na een kopbal van Van Nistelrooy. Halverwege de tweede helft, in de 68e minuut, maakte Tsjechië de gelijkmaker.

Aankomende woensdag speelt het Nederlands elftal tegen Moldavië.

De tussenstand in Groep 3:
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Nederland321077-1
2. Tsjechië321075-1
3. Oostenrijk320164-3
4. Wit-Rusland410332-8
4. Moldavië300301-5

Zie voor meer nieuws de FOK! Competitiemanager!

Uitslag Nederland - Tsjechie

Het Nederlands Elftal heeft vanavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië met 1-1 gelijkgespeeld.

In de blessuretijd van de eerste helft kwam Oranje met 1-0 voor na een kopbal van Van Nistelrooy. Halverwege de tweede helft, in de 68e minuut, maakte Tsjechië de gelijkmaker.

Aankomende woensdag speelt het Nederlands elftal tegen Moldavië.

De tussenstand in Groep 3:

Pos.ClubAWGVPV-T
1. Nederland321077-1
2. Tsjechië321075-1
3. Oostenrijk320164-3
4. Wit-Rusland410332-8
4. Moldavië300301-5

Oostenrijker landt op Sint Pietersplein

ReSiever had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren is een 26-jarige Oostenrijker, die volgens de krant La Repubblica wilde protesteren tegen de oorlog in Irak, met een gemotoriseerd vliegtuigje op het Sint Pietersplein in Rome geland. De Oostenrijker werd samen met zes andere Oostenrijkers aangehouden. Ook zij waren tegenstanders van de oorlog in Irak.

De Oostenrijker was opgestegen van de Villa Pamphili, een van de grootste parken in Rome. De politie, die van de actie op de hoogte was, probeerde de landing rond 06.45 uur te verhinderen. De Oostenrijker landde daardoor ergens aan de rand, en niet midden op het plein.

De groep Oostenrijkers, deel uitmakend van een groep katholieke liefhebbers van zweefvliegen, logeerden al verscheidene dagen in de Italiaanse hoofdstad bij een priester. Er wordt de groep schending van het Italiaanse luchtruim ten laste gelegd.

Ruim 300 varkens dood na brand in Vlierden

Cybart had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een brand in een varkensstal in Vlierden zijn vanmiddag driehonderd biggen en twintig zeugen om het leven gekomen. De brandweer kon tachtig andere varkens redden. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Bij de brand kwam een kleine hoeveelheid asbest vrij. Echter is er geen gevaar voor de volksgezondheid. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle.

Fietser omgekomen door botsing met trein

NuX_NuFF en Girly hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Hattemerbroek (Gelderland) is gisteren een fietser om het leven gekomen, nadat deze in botsing kwam met de stoptrein Zwolle-Amersfoort. Over de toedracht van het ongeluk of de identiteit van het slachtoffer kon de politie nog niets zeggen.

Het ongeluk gebeurde op een met knipperlichten beveiligde overgang op de Hanesteenseweg in Hattemerbroek. Het slachtoffer was op slag dood.

Meteoriet explodeert boven Indianapolis

Voor wie denkt dat de film Deep Impact slechts fictie is, is er gisternacht iets gebeurd wat je op andere gedachten kan brengen.
Gisternacht werd boven Indianapolis boven vier staten de hemel helder verlicht vanwege een enorme asteroide die de atmosfeer binnenkwam. Gelukkig explodeerde de meteoriet in de atmosfeer, maar er zijn honderden brokstukken zo groot als softballen op aarde terecht gekomen. Sommigen zijn dwars door daken van huizen gecrashed. Dit meldt de ruimtevaartsite Space.com. (Fictieve afbeelding van meteoriet)

Inwoners van de staten Illnois, Indiana, Ohio en Winsconsin hebben gemeld dat ze een enorme meteoriet de aarde zagen naderen, en deze in de lucht uiteenspatte. Niet lang daarna kregen de autoriteiten meldingen binnen van vallende meteoorstenen die huizen en auto's zwaar beschadigden. Een woordvoerder van de U.S. Strategic Command in Omaha bevestigt dat het om een meteoriet ging.

Een ooggetuige, Chris Zeilinga zegt: "De lucht was helder verlicht van horizon tot horizon. We hebben onweersbuien gezien, maar dit leek er helemaal niet op. Ongeveer een minuut later begon het huis te trillen, toen deeltjes van de meteoriet op ons huis viel.". Ander slachtoffers, Kenneth Barnes en zijn gezin, waren aan het slapen toen er een 3 kilo wegende steen dwars door het dak zich in de vloer boorde.

Paul Sipiera, professor in astronomie en geologie heeft zoveel mogelijk stukken meteoriet verzameld. De grootste die hij aantrof woog maar liefst 5 kilo. Hij zegt dat de brokstukken een gebied van 180 kilometer bij 30 kilometer gevallen zijn.

Klik hier voor een videofilmpje van de bijna-inslag gemaakt door een politiecamera.

Voetbal: Engelse hooligans opgepakt in Zürich

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een grote groep Engelse hooligans slaags geraakt met de politie van Zürich. Bij de vechtpartijen vielen er verschillende gewonden en 25 voetbalfans werden opgepakt.

Vrijdag waren er ongeveer achthonderd Engelse supporters aangekomen in de Zwitserse stad, omdat hun nationale team zaterdagavond de EK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen het nabijgelegen Liechtenstein. Een grote groep die 's nachts de kroegen had bezocht sloeg daarna aan het vernielen en raakte slaags met de politie.

In de strijd tegen de hooligans zette de politie rubberkogels en traangas in. Een politiewoordvoerder verklaarde zaterdagochtend dat een groot aantal fans alweer is vrijgelaten.

Voetbal: Portugal bouwt bijzonder stadion

In de stad Braga is Portugal bezig een bijzonder voetbalstadion te bouwen. In die stad zal namelijk op de top van de berg Castro een stadion verrijzen dat plaats biedt aan 30.000 toeschouwers, maar geen tribunes achter de doelen heeft.

Burgemeester Machado van Braga onthulde het ontwerp van het stadion zaterdag. De kosten voor het project zullen naar schatting 40 miljoen euro bedragen. ,,Voetbal moet men vanaf de zijkant van het veld bekijken en niet vanachter het doel'', aldus de burgemeester.

De zijde achter het doel aan de ene kant bestaat uit een massieve granieten muur, die onderdeel is van de berg. Op die muur wordt, wanneer de bouw klaar is, een beeldscherm van 270 vierkante meter, het grootste van Europa, gemonteerd voor het vertonen van de herhalingen. Achter het andere doel zal het stadion open blijven, voor uitzicht op de omgeving.

Frans Meijer onderweg naar Nederland

Frans Meijer, bekend als één van de Heineken-ontvoerders is zaterdagochtend op het vliegtuig gestapt vanaf Paraguay naar Nederland. Hij zal hier het restant van zijn straf, twee jaar, uitzitten.

FOK! berichtte al eerder dat Meijer terug zou keren, echter was toen nog niet duidelijk wanneer dat zou zijn. Dominee Spoor verklaarde dat de beruchte ontvoerder om half twaalf Nederlandse tijd op het vliegtuig zou zijn gestapt.

Zelfmoordaanslag doodt vijf Amerikanen

Nabij de Irakese stad Najaf zijn vijf VS-soldaten omgekomen bij een zelfmoordaanslag. De soldaten waren bij een controlepost naar een taxi toegelopen omdat de bestuurder om hulp vroeg. Toen ze de taxi naderden explodeerde het voertuig.

Het is waarschijnlijk de eerste keer dat de geallieerden met zo'n aanslag worden geconfronteerd. Irakese dissidenten en Arabische media hebben eerder gemeld dat er in een trainingskamp in Irak mensen zouden worden opgeleid die zelfmoordaanslagen gaan plegen.

Amerika raakt 'mijnendolfijn' kwijt

Eén van de dolfijnen die in de Iraakse havenstad Umm Qar op zeemijnenjacht was, is ontsnapt. De ontsnapping van Takoma werd zaterdag door de Britse krant The Times gemeld.

Eerder deze week werden de afgerichte dolfijnen vol trots gepresenteerd aan de media. De dieren zouden ruim baan moeten maken voor de Britse schepen met hulpgoederen.

Bij zijn eerste zoektocht naar zeemijnen verdween Takoma echter al. Ook na 48 uur is de 22-jarige dolfijn nog niet teruggekeerd.

Calvé-reclame wint de Gouden Loeki

whisko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Gouden Loeki 2002, de Ster publieksprijs voor de beste reclamefilm van het jaar, is gewonnen door Calvé Pindakaas. In het filmpje wordt bondscoach Dick Advocaat door een klein voetballertje voor de gek gehouden. Het ventje gooit vanaf een ballustrade een bal op het balkon van Advocaat. Door vervolgens beneden aan te bellen lijkt het alsof het jochie de bal tot bovenaan een hoge flat heeft weten te schieten.

Op de tweede plek eindigde de - Nu even niet! - Cup A Soup commercial met Sjors: ''Hij is weer heerlijk Cobi''.
Derde werd de Delta Lloyd Zero Tolerance reclame waarin een lilliputter die bij de ME werkt flink tekeer gaat tegen hooligans. .

Groot XTC-lab opgerold in Brabant

The Traveller had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op een industrieterrein in Oisterwijk heeft de politie gisteren een zeer groot xtc-lab opgerold. Het professionele lab, dat in werking was, produceerde honderdduizenden pillen.

De politie vond in het lab, dat gevestigd was in een pand naast een bedrijfswoning, tachtig kilo xtc- poeder en tientallen grote vaten met grondstoffen voor de productie van pillen.

Bloedbad op markt in Bagdad

In Bagdad is wederom een raketinslag op een markt geweest. In het westen van de stad vielen volgens de Irakese regering daarbij 58 doden. Bij een soortgelijk bloedbad afgelopen woensdag vielen 14 doden. De VS suggereerden toen dat een Iraakse afweerraket was afgezwaaid. Het nieuwe incident zal ook nog door de VS onderzocht worden.

Vannacht vonden er weer hevige bombardementen plaats op Bagdad. Daarbij werden kruisraketten ingezet. Getroffen werd onder meer het kantoor van de Baath-partij. Daarbij vielen volgens persbureau Reuters en tv-zender al-Jazeera acht doden. Het kantoor en nabijgelegen woningen werden verwoest. Onder de doden zouden burgers zijn. Ook het ministerie van Informatie werd verwoest.

Vanochtend werd Bagdad opnieuw bestookt, nu vanuit bommenwerpers.

Coalitie legt opmars naar Bagdad stil

De geallieerde opmars naar Bagdad zal met vier tot zes dagen worden stilgelegd. De pauze zou nodig zijn vanwege het felle Iraakse verzet en problemen met de bevoorrading van de voorste eenheden.

Aan de frontlinie is het gebruik van veel pantservoertuigen aan banden gelegd vanwege een tekort aan benzine. Bij één divisie is het rantsoen van drie maaltijd-pakketten naar één pakket per dag teruggebracht.

De coalitie hoopt in de vier tot zes dagen de aanvoerroute geheel onder controle te krijgen. Het besluit om de opmars voor korte tijd de staken heeft geen invloed op de luchtaanvallen. Die worden gecontinueerd.

Vrije val voor grootste elastiekjesbal

tsuihark had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man uit Wales is vijf jaar bezig geweest om de grootste bal van elastiekjes te maken. Uiteindelijk gooide hij de bal uit een vliegtuig om te kijken of hij zou stuiteren. De bal werd van een hoogte van 1,6 kilometer uit het vliegtuig gegooid boven de Mojave woestijn. Een cameraploeg stond te filmen. Een parachutist ging er achteraan, ook filmend. Twintig seconden later kwam de bal neer en maakte een krater van 1,2 meter breed en een 6,5 meter grote stofwolk.

Hij stuiterde niet. De maker heeft er wel een plekje in het Guinness Book of Records mee verworven. "Het was m'n lust en m'n leven," zei hij. "Iedereen vroeg me wat er zou gebeuren als je de bal van grote hoogte liet vallen. Zou hij stuiteren of exploderen? Niemand wist het. Ik had hem graag de lucht in zien stuiteren, maar nu was het ook een fantastisch gezicht."
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.