Meteoriet explodeert boven Indianapolis

Voor wie denkt dat de film Deep Impact slechts fictie is, is er gisternacht iets gebeurd wat je op andere gedachten kan brengen.
Gisternacht werd boven Indianapolis boven vier staten de hemel helder verlicht vanwege een enorme asteroide die de atmosfeer binnenkwam. Gelukkig explodeerde de meteoriet in de atmosfeer, maar er zijn honderden brokstukken zo groot als softballen op aarde terecht gekomen. Sommigen zijn dwars door daken van huizen gecrashed. Dit meldt de ruimtevaartsite Space.com. (Fictieve afbeelding van meteoriet)

Inwoners van de staten Illnois, Indiana, Ohio en Winsconsin hebben gemeld dat ze een enorme meteoriet de aarde zagen naderen, en deze in de lucht uiteenspatte. Niet lang daarna kregen de autoriteiten meldingen binnen van vallende meteoorstenen die huizen en auto's zwaar beschadigden. Een woordvoerder van de U.S. Strategic Command in Omaha bevestigt dat het om een meteoriet ging.

Een ooggetuige, Chris Zeilinga zegt: "De lucht was helder verlicht van horizon tot horizon. We hebben onweersbuien gezien, maar dit leek er helemaal niet op. Ongeveer een minuut later begon het huis te trillen, toen deeltjes van de meteoriet op ons huis viel.". Ander slachtoffers, Kenneth Barnes en zijn gezin, waren aan het slapen toen er een 3 kilo wegende steen dwars door het dak zich in de vloer boorde.

Paul Sipiera, professor in astronomie en geologie heeft zoveel mogelijk stukken meteoriet verzameld. De grootste die hij aantrof woog maar liefst 5 kilo. Hij zegt dat de brokstukken een gebied van 180 kilometer bij 30 kilometer gevallen zijn.

Klik hier voor een videofilmpje van de bijna-inslag gemaakt door een politiecamera.