FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 7 oktober 2002

FP÷ leidt zware verliezen bij lokale verkiezingen

Zondag heeft de rechtse Freiheitliche Partei (FP÷) zware verliezen geleden bij de lokale verkiezingen in Oostenrijk. Met 48,9 procent van de stemmen is het sociaal-democratische SP÷ de grote winnaar in de oostelijke provincie Burgenland.

De gemeentelijke verkiezingen in Burgenland, waar circa 4 procent van de ruim acht miljoen Oostenrijkers woont, waren zeven weken voor de vervroegde parlementsverkiezingen in Oostenrijk. In ongeveer 170 plaatsen werden nieuwe gemeenteraden en burgemeester gekozen.

Interne problemen bij de FP÷ hebben ervoor gezorgd dat de coalitie in Wenen nog enkel demissionair regeert. De coalitiepartner is de ÷VP, de Volkspartij van conservatieve christen-democraten. Die won ook in Burgenland en kwam op 43,2 procent. Voor de FP÷ bleef slechts 5 procent over, zo'n 4 procent minder dan bij de vorige verkiezingen.

De kleine partijen verloren in deze deelstaat en behaalden 2,8 procent van de stemmen.

De Kast geeft laatste concert in Arena

spambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het afscheidsconcert van de Friese band De Kast zal op 21 december plaatsvinden in de Amsterdam Arena. Na dit concert gaat de Kast er een tijdje tussen uit.

Het is nog onduidelijk of De Kast na de 'adempauze' verder gaat. De manager kan dit noch bevestigen, noch ontkennen.

De leden van de popgroep hebben tien jaar lang onafgebroken door Nederland getoerd en vinden dit naar eigen zeggen een mooi moment om een jaar te stoppen. Hun laatste CD 'Kastkrakers - 10 jaar Hits' moet een goed beeld geven van de carriŤre van De Kast.

Met slecht zaad kun je toch vader worden

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mannen die kampen met een slechte zaadkwaliteit maken toch meer dan tien procent kans om spontaan een kind te verwekken. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

Volgens de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie dient een man over zowat 20 miljoen bewegende zaadcellen per mililiter te beschikken wil hij vruchtbaar zijn. Onderzoekers van de VUB kwamen tot de vaststelling dat ook mannen met sperma onder die waarden een zwangerschap tot stand kunnen brengen.

"Zowat 11,5 procent van de mannen met een mindere zaadkwaliteit kunnen dus toch spontaan een kind verwekken", aldus een professor. "Zij zijn dus niet noodzakelijk onvruchtbaar maar moeten gewoon wat meer geduld uitoefenen".

Single Michael Jackson & Friends opgedoken

Cybart had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na de aanslagen op 11 september nam ook Michael Jackson samen met artiesten als Britney Spears, *N Sync, Destiny's Child en vele anderen een nummer op voor de nabestaanden. Om onduidelijke redenen is dit nummer nooit uitgebracht.

Nu heeft een Amerikaanse radio-dj de hand weten te leggen op een kopie van de single en draait hij de plaat grijs op zijn lokale radiozender. Veel mensen hebben het station bedankt voor het draaien van de plaat.

"Dit lied is een geschenk aan de wereld. Michael en alle andere artiesten hebben hun tijd erin gestoken en het nummer verdient het om gehoord te worden." aldus de dj. Het nummer heet "What More Can I Give".

Koning spendeerde 3 miljoen euro per dag

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De middenstand in het Zuid-Spaanse Marbella heeft teleurgesteld gereageerd op het verblijf van de Saoedische koning Fahd en zijn gevolg. De SaoediŽrs gaven tijdens 52 vakantiedagen in totaal ongeveer 150 miljoen euro uit, of gemiddeld iets minder dan 3 miljoen per dag. Bij zijn laatste bezoek aan de badplaats werd nog 5 miljoen per dag gespendeerd.

Een dag eerder verlieten de in slechte gezondheid verkerende monarch en zijn entourage van circa 3.000 mensen de Costa del Sol. In totaal werden voor de terugreis naar Riyad vijftien vliegtuigen ingezet, waaronder een Boeing 747. In de heuvels uitkijkend op Marbella heeft Fahd een kopie van het Witte Huis laten neerzetten. Het paleis Mar Mar is 250.000 vierkante meter groot. Op het landgoed staan verder onder meer twee moskeeŽn en een ziekenhuis.

[Update] KNVB twijfelt over doorgaan Oostenrijk-Nederland

CRX_master had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De EK-kwalificatiewedstrijd die Nederland op woensdag 16 oktober zou moeten spelen in en tegen Oostenrijk, gaat misschien niet door. De eventuele afgelasting heeft te maken met het feit, dat in diezelfde week de begrafenis van Prins Claus zal plaatsvinden.

Hoewel later vandaag al wel bekend is geworden dat de begrafenis -een dag eerder- op dinsdag 15 oktober zal plaatsvinden, heeft de KNVB nog geen beslissing kunnen nemen. Daarvoor zal ze met de regering in overleg treden.

Overigens is het zo dat Nederland officieel geen periode van rouw kent. Daarom ligt de beslissing om het al dan niet door laten gaan van evenementen en dergelijke in principe bij de betrokken partij(en).

[UPDATE] User MC wist ons te melden dat de KNVB besloten heeft om de wedstrijd gewoon door te laten gaan. Dit geldt overigens ook voor alle (prof- en amateur-)wedstrijden die het komend weekend worden gespeeld. De KNVB adviseert wel om de wedstrijden in gepaste sfeer te spelen, dus met een minuut stilte voorafgaande aan de wedstrijd en met het achterwege laten van muziek e.d.

Opnieuw moordpoging in Maryland

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse staat Maryland is vandaag opnieuw een moordpoging geweest. Bij zijn school werd een 13-jarige jongen neergeschoten. Hij is met schotwonden in borst en buik in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Sinds vorige week donderdag is in Maryland en omgeving vermoedelijk een seriemoordenaar actief die tot nu toe zeven mensen heeft neergeschoten, waarvan er ťťn de aanslag heeft overleefd. Het is nog niet duidelijk of de moordpoging van vandaag op de 13-jarige jongen is gepleegd door dezelfde dader.

Alle zeven moordaanslagen werden op klaarlichte dag gepleegd. Steeds werd van een afstand een enkel schot gelost op het slachtoffer. Van vier van de moordkogels heeft de politie inmiddels met zekerheid kunnen vaststellen dat zij afkomstig zijn uit een en hetzelfde wapen.

Tot nu toe zijn er nog geen getuigen van de moorden gevonden. De politie en de FBI proberen nu een psychologisch profiel van de dader te schetsen om hem te kunnen traceren. De politiepatrouilles in Maryland zijn vandaag opgevoerd.

Straatprostitutie voor spotprijzen in Arnhem

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Enkele straathoertjes in Arnhem zijn zo verslaafd aan de heroine dat zij hun diensten aanbieden voor ťťn enkele euro. De heroÔnehoertjes kunnen de concurrentiestrijd in de tippelzone met gezondere collega's niet langer bolwerken.

Door deze prijzenslag vluchten veel prostituees de woonwijken en het centrum van Arnhem in, om daar voor de bodemprijs van soms wel ťťn euro aan klanten te komen.

Kort nieuws bij overlijden Prins Claus

22339 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Feestelijkheden afgelast
Vanwege het overlijden van Prins Claus heeft de rijksoverheid alle officiele feestelijkheden afgelast en worden andere officiele evenementen zo sober mogelijk uitgevoerd.

Special telefoonnummer
Er is een speciale telefoonlijn geopend waar het publiek terecht kan met vragen rond het overlijden van prins Claus. Het gaat om het gratis nummer 0800-3001813.

Lijst Nul op zwart
Het jongerenprogramma Lijst Nul van vanavond is afgelast. Dit in verband met het overlijden van Prins Claus. Het gesprek van de minister-president met Katja en Bridget was zaterdag al opgenomen.

Ouders MŠxima niet uitgenodigd
De ouders van prinses Maxima zijn niet uitgenodigd voor de uitvaart van prins Claus. Dat is medegedeeld door de Rijksvoorlichtingsdienst. Of er andere familieleden van de prinses komen, wil de RVD niet zeggen.

Premiere Volle Maan verschoven
De galapremiere van de film Volle Maan, die vanavond in Amsterdam plaats zou vinden, gaat niet door. De feestelijke opening is verschoven naar woensdagavond. De premiere krijgt dan een ingetogen karakter, zo meldt de productiemaatschappij.

Claus

Husband of Queen Beatrix dead at 76 Dat was de tekst die door het beeld scollde gisteravond. Ik schrok, keek nog eens. Het was al weg. Channel 49, de plaatstelijke nieuwszender, was de plek voor mij om het te vernemen. Ik baalde, een sympathieke man, zo jong, mijn lichtpuntje in het koninkshuis.
Het is wat met mij en Canada. Eerste Pim toen ik hier twee weekjes was, nu Claus, wie is de volgende?
Ik hoop dat er mensen wat van hem geleerd hebben, zijn manier van doen. Ik herinner me nog het stropdas incident. Een teken dat hij durfde te geven. Ik hoop dat er nog eens iemand komt in het koninkshuis zo sterk al hij.
Tnx Claus, voor alles......

'In de koffer met Saddam in ruil voor wereldvrede'

DinX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De van oorsprong Hongaarse pornoster Ilona Staller, beter bekend als La Cicciolina, heeft in een afgelopen vrijdag gepubliceerd gesprek met de Catalaanse krant El Periodico gezegd dat ze bereid is om in ruil voor wereldvrede de koffer met Saddam Hoessein in te duiken.

Het voormalig Italiaans parlementslid liet wel weten dat de vonken er niet van af zouden springen bij eventueel geslachtsverkeer. Ze zou dit namelijk doen 'met dichtgeknepen neus en gesloten ogen'. 'Ik zou het voor de vrede doen'.

La Cicciolina lanceerde hetzelfde voorstel elf jaar geleden bij het uitbreken van de eerste editie van de Golfoorlog. Volgens haar zou haar naaktheid zeker geen olie op het vuur gooien in de Golfregio: 'Mijn borsten hebben nog nooit iemand pijn gedaan, terwijl de oorlog van bin Laden duizenden slachtoffers heeft geŽist'.

Hacker trapt in val van de FBI

Fatal3rr0r had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 27-jarige hacker gaat 3 jaar naar de gevangenis in Amerika. Er werd 16 jaar gevangenisstraf en een boete van 690.000 dollar geŽist. Zijn lagere straf kreeg hij vanwege zijn gezondheidsproblemen en familieomstandigheden.

Volgens de Amerikaanse rechtbank is het bewezen dat Vasiliy Gorshkov een andere hacker , Alexander Ivanov, hielp om creditcardnummers te stelen van Amerikaanse online banken. Ivanov werd eerder al opgepakt en in staat van beschuldiging gesteld. Samen worden ze ervan beschuldigd van inbraken bij minstens 19 bedrijven. De FBI kon de Rus arresteren omdat ze hem naar de VS lokten onder het mom van een sollicitatiegesprek bij een nep bedrijf, 'Invita', dat was opgezet door de FBI. Het is voor het eerst dat de FBI in de rechtszaak bewijsstukken van buiten de VS gebruikte. Daarvoor kraakte het de computer van de Rus.

Rusland heeft eerder al geklaagd over de inbraakpraktijken van de FBI in deze zaak. Volgens de FBI vallen de agenten echter niet onder de Russische wet.

Weinig kaarten tot nu toe

De Nederlanse clubs hebben tot nu toe erg net gespeeld. Na zeven speelrondes gaat Vitesse aan kop qua aantal gele kaarten. Feyenoord heeft de minste kaarten geÔncasseerd dit seizoen.

Hieronder een overzichtje van wat gemiddeldes wat betreft gele kaarten.

SeizoenGeelDuelsGeel/DuelGem/speeldag
2002/03148632,3521,14
2001/027973062,6023,44
2000/018723062,8525,65
1999/008753062,8625,74
1998/998793062,8725,85
1997/988963062,9326,35

[update]Doorgaan O'rijk-Nederland onzeker

De KNVB twijfelt of men de wedstrijd Oostenrijk - Nederland op 16 oktober in Wenen wel moet laten doorgaan. Op die dag is nl. de begrafenis van Prins Claus geplanned.

De KNVB overlegt nu met de regering over de te nemen stappen.

[update] De KNVB heeft besloten de wedstijd gewoon door te laten gaan. Omdat er geen sprake is van nationale rouw mogen verenigingen zelf bepalen of ze hun activiteiten schrappen.

Bejaarde pleegt zelfmoord met springstof

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gepensioneerd scheikundig ingenieur van 80 jaar heeft zichzelf van het leven benomen in zijn woning te Aiseau-Presles bij Charleroi in BelgiŽ, nadat hij eerst het huis had volgestouwd met explosieven. De reden van zijn daad is onbekend. Wel zou de bejaarde man in onmin geleefd hebben met zijn kinderen.

Hij zou zijn kinderen belet hebben nog bij hem binnen te komen door in elke kamer van zijn woning springstoffen en wapens te installeren die bij opening van een deur vanzelf zouden afgaan.

De ontmijningsdienst van het leger is ter plaatse en zal de ganse zondag bezig zijn. Het parket onderzoekt de zaak.

Grensrechter slaat speler gebroken kaak

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Breda heeft de rechtbank negen maanden cel geŽist tegen een grensrechter omdat hij een speler heeft geslagen. De arbiter was eigenlijk een speler van Etten-Leur die op de wedstrijddag geblesseerd was. Hij viel in als grensrechter.

Eerder is de man als straf door de KNVB geschorst voor het leven. Maar nu acht de officier van justitie het ook nog eens bewezen dat de man tijdens de thuiswedstrijd tegen Wernhout 3 een speler van die club een gebroken kaak sloeg. Door een doelpunt in de blessuretijd liep het duel uit de hand. Vervolgens sloeg, volgens de officier, de grensrechter een speler met de vlaggenstok frontaal in het gezicht waardoor hij behalve een gebroken kaak ook een kapot gebit aan over hield. Twee spelers getuigen tegen de arbiter, maar hij blijft ontkennen.

Dieven stelen brug

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse staat Maine zijn dieven aan de haal gegaan met een 150-jaar oude brug. De politie vermoedt dat de criminelen de granieten panelen van de brug willen verkopen.

De brug telt er zo tien, en elk paneel is 1000 dollar waard. Volgens getuigenissen uit de buurt, zijn de criminelen met een truck tot vlak bij de brug gereden, en hebben ze de volledige brug opgeladen. Daarna zijn ze met de brug via de snelweg gevlucht. De politie verwacht snel een eerste verdachte te kunnen arresteren.

Winnaars Fok! Prijsvragen week 40

In de afgelopen week maakte je kans op weer een aantal mooie prijzen. Om jullie niet langer in spanning te laten, komen hier de winnaars...

Mojo Theater Prijsvraag
Alle inzendingen die we ontvingen waren goed. Helaas konden er maar 2 winnen en dat zijn geworden:

superOscar mag naar de voorstelling Caveman op 3 december te Lelystad!

martijnvds mag naar de voorstelling van Guido Weijers op 27 november te Breda!

Van harte gefeliciteerd! Jullie ontvangen zo spoedig mogelijk een e-mail met daarin alle details.

Voor meer informatie over bovenstaande voorstellingen kijk op de website van Mojo Theater

Volle Maan
Het goede antwoord op de vraag moest zijn Mischa Alexander, dus niet Johan Nijenhuis zoals enkelen van jullie dachten. Degenen die binnenkort een Volle Maan keychain in hun brievenbus kunnen verwachten zijn:

Michelle
svinx
duckes


Gefeliciteerd!

Niets gewonnen en nog een kansje wagen? Deze week maak je kans op een T-shirt en cap van de film Minority Report en de CD van DJ Lemon8. Veel Succes!

Gezin Edwards wil Hoogezand verlaten

Het gezin Edwards, waarvan de 13-jarige dochter Tathnoeska zegt door een groep jongens verkracht te zijn, wil zo snel mogelijk verhuizen uit hun woonplaats Hoogezand. De familie voelt zich te bedreigd om in de Groningse plaats te blijven.

Naar eigen zeggen werd Tathnoeska afgelopen woensdag mishandeld, vastgebonden, gesneden, verdoofd en verkracht door acht mannen die haar ouderlijk huis waren binnengedrongen. Ook zouden zij verantwoordelijk zijn voor de brand die uitbrak. Dit weekeinde werd Tathnoeska uitgebreid, en voor de eerste keer, gehoord door de politie. Zij blijft bij haar verklaring over hetgeen in de woning is gebeurd, aldus een politiewoordvoerder.

De Groningse regiopolitie zegt de zaak zeer serieus te nemen en verder te onderzoeken. Een oom van Tathnoeska betwijfelt dat echter. In de Telegraaf van vandaag laat hij weten dat er in de straat wel veel pers, maar geen politie aan de deur is geweest met de vraag of ze iets zouden hebben gezien. De familie wil daarom een advocaat inschakelen. Oom Mou: ,,Je blijft maar horen dat ze het verhaal heeft verzonnen. Het loopt de spuigaten uit. Het gaat hier wel om een verkracht meisje." Afgelopen vrijdagnacht werd het meisje nog per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze zou met bloedingen en met een lage bloeddruk te kampen hebben. Later werd ze ook weer teruggebracht met de ziekenauto.

Geen steun

In de bewuste straat in Hoogezand, de Ter Laanstraat, gelooft niet iedereen het verhaal van het meisje. De politie liet dit weekend weten dat de eerdere bewering dat het om Turkse daders zou gaan, niet is gedaan door de politie maar door de familie.

De familie Edwards zit nu in Hoogezand ergens ondergedoken. Ze zeggen door de brand niets meer te hebben: geen geld, geen kleren. En hun werk loopt ook in de soep. ''Niemand komt helpen'', aldus oom Mou, die zich ook ergert aan de burgemeester. Die was er vrijdag wel als de kippen bij om een persconferentie voor de Turkse gemeenschap te houden, maar contact met de familie Edwards heeft zij niet gezocht.

Disco Big Fun in Emmen afgebrand

Neverminden Mpdrichel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De discotheek Big Fun in het centrum van Emmen is gisteravond totaal afgebrand ondanks het feit dat de brandweer zeer snel ter plekke was. Een naastgelegen fotozaak en een aantal andere panden liepen brand- en waterschade op.

De brand brak rond negen uur uit toen de discotheek nog niet open was. Wel waren er personeelsleden aanwezig, maar er zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak is nog onbekend. Wel is bekend dat er een ontploffing aan de brand vooraf ging.

De omgeving van de discotheek werd meteen afgezet in verband met ontploffingsgevaar: in de naastgelegen fotozaak lagen chemicaliŽn.

Bin Laden dreigt met nieuwe aanslagen

-=[Edstasy]=- en Bolk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Osama bin Laden dreigt de Verenigde Staten met nieuwe aanslagen. Op een bandopname van twee minuten, uitgezonden door de Arabische nieuwszender al-Jazeera, zei bin Laden dat de Amerikaanse economie het doel zal zijn van nieuwe acties wanneer het land doorgaat met zijn ''agressie tegen moslims".

Volgens de leider van het terreurnetwerk heeft de VS de booschap van 11 september niet begrepen. Verder beschuldigt hij de Amerikaanse regering ervan een ,,zionistische bende'' te zijn: ''Wie zich aansluit bij de misdadigers in het Witte Huis en zijn joodse agenten heeft die boodschap niet begrepen."

Al-Jazeera heeft vaker boodschappen van Osama bin Laden ontvangen. Het is niet duidelijk of de zondag uitgezonden boodschap van Osama bin Laden komt. De Afghaanse president Karzai zei zondag voor CNN nog dat hij aannam dat Bin Laden niet meer in leven is.

Begrafenisprotocol van prins Claus

Het stoffelijk overschot van Zijne Koninklijke Hoogheid prins Claus wordt maandag 7 oktober overgebracht van het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam naar Paleis Huis ten Bosch te Den Haag. Hier zal hij enkele dagen worden opgebaard. Naaste familieleden hebben dan de mogelijkheid om persoonlijk afscheid te nemen.

Voor het overlijden van prins Claus zal geen dag van nationale rouw worden afgekondigd. Dit verschijnsel is in Nederland onbekend. Het Koninklijk Huis zelf heeft hofrouw aangenomen tot de dag van de bijzetting.

Dinsdag zal de prins worden herdacht in een gezamenlijke bijeenkomst van de Eerste en Tweede Kamer. Op woensdag is er op Paleis Noordeinde de mogelijkheid tot eerbetoon voor officiŽle delegaties. Waarschijnlijk kan het Nederlandse volk de dagen erna afscheid nemen van de Prins. In alle gemeente- en provinciehuizen zullen condoleance registers aanwezig zijn.

Het lichaam van prins Claus zal dinsdag 15 oktober worden bijgezet in het familiegraf van de leden van het Koninklijk Huis in de Nieuwe Kerk in Delft. De begrafenis zal niet worden bijgewoond door buitenlandse staatshoofden. Dat is alleen het geval bij het overlijden van het regerend staatshoofd. Wel worden vertegenwoordigers van bevriende vorstenhuizen verwacht.

De dienst zal rechtstreeks worden uitgezonden door de NOS. Vanaf vandaag heeft de Rijksvoorlichtingsdienst een algemeen informatienummer voor het publiek geopend. Dit nummer luidt: 0800-3001813.

Reageren op het overlijden van Zijne Koninklijke Hoogheid prins Claus kan hier.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.