Gezin Edwards wil Hoogezand verlaten

Het gezin Edwards, waarvan de 13-jarige dochter Tathnoeska zegt door een groep jongens verkracht te zijn, wil zo snel mogelijk verhuizen uit hun woonplaats Hoogezand. De familie voelt zich te bedreigd om in de Groningse plaats te blijven.

Naar eigen zeggen werd Tathnoeska afgelopen woensdag mishandeld, vastgebonden, gesneden, verdoofd en verkracht door acht mannen die haar ouderlijk huis waren binnengedrongen. Ook zouden zij verantwoordelijk zijn voor de brand die uitbrak. Dit weekeinde werd Tathnoeska uitgebreid, en voor de eerste keer, gehoord door de politie. Zij blijft bij haar verklaring over hetgeen in de woning is gebeurd, aldus een politiewoordvoerder.

De Groningse regiopolitie zegt de zaak zeer serieus te nemen en verder te onderzoeken. Een oom van Tathnoeska betwijfelt dat echter. In de Telegraaf van vandaag laat hij weten dat er in de straat wel veel pers, maar geen politie aan de deur is geweest met de vraag of ze iets zouden hebben gezien. De familie wil daarom een advocaat inschakelen. Oom Mou: ,,Je blijft maar horen dat ze het verhaal heeft verzonnen. Het loopt de spuigaten uit. Het gaat hier wel om een verkracht meisje." Afgelopen vrijdagnacht werd het meisje nog per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze zou met bloedingen en met een lage bloeddruk te kampen hebben. Later werd ze ook weer teruggebracht met de ziekenauto.

Geen steun

In de bewuste straat in Hoogezand, de Ter Laanstraat, gelooft niet iedereen het verhaal van het meisje. De politie liet dit weekend weten dat de eerdere bewering dat het om Turkse daders zou gaan, niet is gedaan door de politie maar door de familie.

De familie Edwards zit nu in Hoogezand ergens ondergedoken. Ze zeggen door de brand niets meer te hebben: geen geld, geen kleren. En hun werk loopt ook in de soep. ''Niemand komt helpen'', aldus oom Mou, die zich ook ergert aan de burgemeester. Die was er vrijdag wel als de kippen bij om een persconferentie voor de Turkse gemeenschap te houden, maar contact met de familie Edwards heeft zij niet gezocht.