FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 oktober 2002

Irak daagt Bush uit voor duel

Patrique leverde ons via de newssubmit dit volledig vertaald en herschreven bericht aan:

Bush en Saddam Hussein moeten hun meningsverschillen uitvechten in een duel op neutraal terrein. Topman Koffi Annan van de Verenigde Naties (VN) kan scheidsrechter spelen. Dat is het voorstel van de Iraakse vice-president Taha Yassin Ramadan.

"Bush wil heel Irak aanvallen, het leger ťn de infrastructuur. De Amerikaanse president zou een specifieke groep moeten noemen, dan specificeren wij een groep en kiezen we een neutrale plaats met Koffi Annan als scheidsrechter... Vice-president tegen vice-president en minister tegen minister in een duel."

"Vroeger, als Irak een geschil had, viel het zijn buurlanden aan. Er waren geen duels, er waren invasies. Er werd gebruik gemaakt van massavernietigingswapens en het leger. dŠt is hoe Irak zijn geschillen oplost." zo reageerde Bush's woordvoerder Ari Fleischer op het sarcasme van Ramadan. Fleischer heeft verder al laten weten dat Bush er niet op in zal gaan. "Op een onverantwoordelijke uitspraak als deze kun je geen ernstig antwoord geven".

Klanten woedend over spooknota's UPC

Yzord en Adnan Kazan hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kabelbedrijf UPC is wederom in opspraak geraakt bij haar klanten. Het bedrijf stuurt torenhoge rekeningen voor het gebruik van hun producten, en weigert klachten over de rekeningen in behandeling te nemen zolang het factuurbedrag openstaat.

De telefonische klantenservice van UPC is wegens de drukte niet te bereiken. Dat weerhoudt UPC er echter niet van de schuld bij de klant te leggen. Dankzij een nieuw systeem wordt er tegenwoordig op de factuur netjes verteld welke maanden er nog open staan. "Mensen weten vaak niet dat ze nog bedragen hebben openstaan," aldus een woordvoerder.

Volgens UPC-abonnee Marcel Oostland klopt hier echter niets van: "Vanaf maart heb ik lange tijd geen telefoonrekening van UPC ontvangen. En nu krijg ik binnen ťťn maand maar liefst drie rekeningen van achtereenvolgens 1111 euro, 1227 euro en 1859 euro. Dit zijn pure spookrekeningen. Het klopt voor geen meter."

De consumentenbond is inmiddels ook op de hoogte van de problemen en adviseert klanten rekeningen die niet kloppen niet te betalen.

Game Review: Battlefield 1942

Het helse gefluit van granaten doet pijn aan je oren. Je zet je nog schrap, maar het is al te laat. Een granaat ontploft op nog geen vijf meter afstand en werpt je als een lappenpop de lucht in. Waar je neer komt liggen de gevallen lichamen van je overbuurman, een collega en een verre neef.
Anderen die het strand op stormen wacht het zelfde pijnlijke lot.

Dan hoor je een enorme explosie. De bunker waar vanuit je zojuist opgeblazen. Boven je cirkelt Corsair een vrolijk rondje. Door het gebroken glas van de cockpit kun je de grijns van het gezicht van de piloot aflezen.
Het is het gezicht van ťťn van je beste vrienden, hij heeft je zojuist het leven gered.

Aanslag op begraafplaats voorkomen

Drie Egyptische vissers zijn aangehouden door de Italiaanse politie. De drie worden ervan verdacht een aanslag te willen plegen op een begraafplaats voor Amerikaanse militairen ten zuiden van Rome.

In het appartement van de verdachten vond de politie explosieven en kaarten van de begraafplaats. Een politiefunctionaris verklaarde dat ze een symbolische aanslag aan het voorbereiden waren. Vrijdag waren de vissers, waarvan de leeftijd varieert van 30 tot 45 jaar, al aangehouden. Er is nog geen formele aanklacht ingediend, maar de verdachten verbleven wel illegaal in ItaliŽ.

De mannen ontkennen de beschuldigingen. De explosieven gebruikten ze bij het vissen, verklaarden de verdachten.

Wijnschenk moet aftreden van regionale voorzitters

De LPF-crisis lijkt nog niet voorbij. Fractieleider van de LPF, de heer Wijnschenk moet namelijk het veld ruimen als het aan de twaalf regionale voorzitters ligt.

Het besluit werd unaniem door de voorzitters genomen en hebben dan ook aan de fractie verzocht een andere fractieleider aan te wijzen. Wijnschenk was, toen het standpunt bekend werd gemaakt, al met minister Heinsbroek in diens Bentley naar huis gegaan. Hij zei dat hij wilde genieten van zijn vrije zaterdag, terwijl de bestuurders nog met hem alleen wilden praten.

Heinsbroek verklaarde, dat nog alle LPF-bewinslieden achter Wijnschenk staan. Over dit punt was de eveneens aanwezige, minister Bomhof minder duidelijk.

Kamerlid opgepakt bij demonstratie

LLCoolR en Adnan Kazan hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Van Velsen van de Socialistische Partij en tevens Tweede Kamerlid is zaterdag middag aangehouden bij een actie tegen kernwapens. De actie werd gehouden op de luchtmachtbasis Kleine Breugel bij Lommel, net over de Belgische grens.

Een medewerker van van Velzen heeft laten weten dat ze met tientallen andere actievoerders en ook enkele Belgische parlementariŽrs de basis opgegaan was om op de landingsbaan demonstratief te gaan picknicken. Daar zouden veertig mensen zijn opgepakt en zijn afgevoerd naar een onbekende bestemming. Met haar actie wilde ze protesteren tegen de aanwezigheid en de dreiging met kernwapens. Niet alleen de Iraakse wapens moeten, volgens haar, worden geÔnspecteerd maar ook de Westerse.

Het is niet de eerste keer dat het SP-Kamerlid actie voert. Eerder deed van Velzen dat in Volkel en in Schotland. Als Kamerlid is het haar eerste keer dat ze is aangehouden.

Vermoedelijke racist schiet Marokkaan dood

LLCoolR en Raketman hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de noord Franse stad Duinkerken heeft een man vanuit zijn auto een Marokkaanse jongen neergeschoten.

Voor de moord heeft de man ook geschoten op een groep bezoekers van een cafť. Hij reed in zijn auto langs het kroegje toen hij begon te schieten. Daarbij raakte de eigenaar gewond en twee Noord-Afrikanen. Bij het tweede cafť waar hij langsreed schoot hij met zijn geweer op de Marokkaanse jongen. Die raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. De politie gaat uit van een racistische moord.

Volgens ooggetuigen zou de dader "Ik vermoord jullie allemaal," hebben geroepen.

Kind ritueel geofferd in India

B03S en Pollux hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In India is het ontzielde lichaam van een jongetje gevonden nabij een tempel. Hij was het slachtoffer geworden van een rituele offerande aan een Indiase godin. Het 7-jarige jongetje was onthoofd.

Vorige week was het kind al ontvoerd uit zijn ouderlijk huis in Orissa dat in het oosten van het land ligt. Er is door de politie inmiddels een 25-jarige verdachte aangehouden. In dezelfde regio is zes maanden geleden ook een kind op soortgelijke wijze om het leven gebracht.

Mulisch wil Nederland mogelijk verlaten

Disorder en Buurvrouw_Rietman hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Harry Mulisch overweegt zich in Duitsland of elders te gaan vestigen. De schrijver ergert zich mateloos aan de politieke ontwikkelingen in Nederland sinds mei. Tot mei dit jaar zag Mulisch Nederland als een land dat in orde was, zeker gezien het feit dat de laatste politieke moord uit 1672 dateerde. Het was de eerste keer dat Mulisch zich in het openbaar over de recente Nederlandse politiek uitliet.

'Het is waanzinnig wat hier aan de hand is. Als het hier nog erger wordt, denk ik er over na mij elders te vestigen.', aldus Mulisch tijdens een discussie in Amsterdam, waar hij een Duitse onderscheiding, het Bundesverdienstkreuz, in ontvangst had genomen. Als voorbeeld noemde Mulisch Bonn of Berlijn.

Mulisch prees in aanwezigheid van Nobelprijswinnaar voor de literatuur, GŁnter Grass, het naoorlogse Duitsland als een van de betere politieke systemen. Het werk van de 75-jarige schrijver wordt zowel in Nederland als in Duitsland veel gelezen.

Homo's woedend op Janet Jackson

De homoseksuele wereld heeft furieus gereageerd op het feit dat Janet Jackson gaat samenwerken met DJ Beenie Man. Hij is een voorstander van het doden van homoseksuelen.

De homo-organisatie OutRage! wil een boycot op Janet's muziek organiseren. Op de website van de zangeres wordt steen en been geklaagd over de samenwerking. "Dit is net zo erg als dat ze zou samenwerken met de KKK of Osama Bin Laden" is een van de reacties op de site. Velen hebben gezegd dat ze al hun Janet CD's hebben verbrand. Andere zweren nooit meer naar een concert te gaan. Er zijn ook fans die het opnemen voor de popster. "Dat ze werkt met Beenie betekend niet dat ze zijn ideeŽn ook steunt", is de verdediging.

Een woordvoerder van OutRage! is in ieder geval blij dat homofobie binnen de muziekwereld meer openbaar wordt.

PvdA leden kritisch naar bestuur

De leden van de PvdA hebben op een partijbijeenkomst in Den Haag vandaag scherpe kritiek geleverd op de wijze waarop het bestuur van de partij is omgegaan met het kritische rapport van de commissie-De Boer.

Voorzitter Ruud Koole beaamde dat niet goed duidelijk was geworden dat het bestuur wel degelijk openstaat voor de kritiek en de daarbij behorende discussie.

Onthanen

Op de bijeenkomst sprak ook fractieleider Jeltje van Nieuwenhoven. Ze klaagde over de macho- cultuur in de PvdA-fractie. "Ik vind dat de hele fractie moet onthanen. Er is geen plaats voor ego's".

Ze zei verder dat ze aan de leden van haar fractie gevraagd heeft om geen voorkeur uit te spreken voor een van de twee kandidaat- partijleiders: Klaas de Vries en Wouter Bos. Ze denkt dat de fractie-eenheid anders moeilijk te bewaren zal zijn.

De Vries en Bos zullen vandaag hun kandidaatstelling aan de leden motiveren.

LPF-top bijeen voor overleg

De top van de Lijst Pim Fortuyn komt vandaag in Utrecht bijelkaar om te praten over het functioneren van de partij. De bijeenkomst is een initiatief van de twaalf regiovoorzitters van de partij.

Buiten de 12 regiovoorzitters zijn ook fractievoorzitter Harry Wijnschenk, interim-partijvoorzitter Ed Maas en de ministers Bomhoff en Heinsbroek aanwezig. De regiovoorzitters uitte eerder deze week felle kritiek op het functioneren van de fractie. Vooral over het optreden van Wijnschenk en over de manier waarop de Kamerleden De Jong en Eberhard uit de fractie werden gezet, zijn ze ontevreden.

Hoewel de partijtop zegt dat alles weer koek en ei is binnen de LPF, melden ''bronnen'' dat 15 van de overgebleven 24 Kamerleden afwillen van fractievoorzitter Wijnschenk. De Volkskrant meldt vandaag ook dat de positie van minister Bomhoff omstreden is. De drie andere LPF-ministers zouden grote moeite hebben met zijn autoritaire stijl van besturen.


Relevante link:

Volkskrant artikel over gedrag van vice-premier Bomhoff.

VS willen bases in Turkije voor aanval Irak

De Verenigde Staten hebben aan Turkije toestemming gevraagd om een militaire basis te mogen gebruiken bij een mogelijke militaire actie tegen Irak.

Het gaat om de basis in Incirlik die tijdens de Golfoorlog in 1991 een vertrekpunt was voor Amerikaanse gevechtsvliegtuigen. Volgens een Turks tv-station zou Amerika ook gevraagd hebben om meer gevechtsvliegtuigen in Turkije te mogen stationeren. Ook wil het land gebruik maken van twee kleinere bases in de buurt van de Iraakse grens.

Turkije staat tot dusver nogal afhoudend tegenover de plannen van de VS om Irak aan te vallen. Gisteren nam de Turkse regering juist het standpunt in dat de VN eerst toestemming voor een aanval moet geven.

Nobelprijs voor onzinnigste onderzoeken

Donderdag hebben in Boston verscheidene internationale wetenschappers de Nobelprijs in de wacht gesleept. Het gaat hier niet om de echt Nobelprijs maar om een alternatieve om de onzinnigste en opmerkelijkste onderzoeken te eren. Onder meer een studie om de oppervlakte van de huid van een levende olifant te meten en een onderzoek om de gevoelens van struisvogels voor mensen te doorgronden behoorden tot de winnaars.

Het humoristische blad Annals of Improbable Research was de initiatiefnemer van de uitreiking. Er waren prijzen in verschillende categorieŽn waaronder Vrede en HygiŽne. Een Japans team heeft de Vrede prijs gewonnen door een apparaat te ontwikkelen dat geblaf van honden in het Japans kan vertalen. De HygiŽneprijs mocht een Spaanse wetenschapper meenemen omdat hij een wasmachine voor honden en katten had bedacht.

Een diepgaand Duits onderzoek naar de methodiek achter het ineenstorten van een schuimkraag in een glas bier, wekte veel indruk bij de jury. En ook een studie naar, wie krijgt ze, wanneer, hoe vaak, en welke kleur pluisjes in menselijke navels voorkomen gooide hoge ogen. De Nobelprijs voor Medicijnen ging naar een Britse academicus. Hij bewees dat de linkertestikel van uitgebeelde mannen, door de beeldhouwers in de oudheid, groter werden gemaakt dan de rechter.

Telegraaf spreekt Hoogezandse eerder dan politie

Patrique had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Telegraaf heeft het 13-jarige Antilliaanse meisje uit Hoogezand, dat zegt verkracht te zijn door een groep jongens, eerder gesproken dan de politie. Vandaag plaatste de krant een interview met het meisje, Tathnoeska Edwards. Nogal eigenaardig daar de politie gisteren zei het meisje niet te kunnen verhoren omdat ze emotioneel daartoe niet in staat zou zijn.

In het vraaggesprek met de krant zegt ze niet te weten van welke afkomst de daders waren. Ze weet slechts te melden dat de daders "slecht Nederlands" spraken. Maar of het Turken geweest zijn weet ze niet: "Het konden net zo goed Marokkanen of anderen zijn. Ik kan die talen niet uit elkaar houden."

Ze vertelt verder dat acht jongens met bivakmutsen op haar ouderlijk huis binnendrongen. De acht sloegen haar, bonden haar vast op een stoel en verkrachtten haar. Ze verloor daarbij het bewustzijn. Daarna staken de daders ook het huis in brand. Ze werd gered door een buurmeisje, dat haar hielp aan de vlammen te ontsnappen.

Vandaag zal Tathnoeska door de politie worden gehoord. De Regiopolitie van Groningen wil niet zeggen wat haar mening is over het Telegraaf interview.

Anonieme Brit fotografeert UFO

Afgelopen week heeft een anoniem persoon uit Tonbridge in Engeland een UFO gefotografeerd.
UFO aanhangers zeggen dat dit het bewijs is dat buitenaardse wezens bestaan.

De persoon heeft de foto gestuurd naar de lokale krant, samen met een briefje. Hij zegt dat zijn zoontje die in de tuin aan het spelen was, dit schotelvormige object
zag zweven, en begon te schreeuwen.

Hij pakte zijn camera en rende naar buiten. "In de eerste instantie dacht ik dat het een ballon was die een of ander kind losgelaten had, maar het steeg niet op, het zweefde opzij."

UFO-experts hebben de fotografische film onderzocht en kunnen niet zeggen of het een echte foto is of namaak. Er waren wel verticale dunne lijntjes te zien op de film, maar die bleken ook op andere negatieven voor te komen.

Rookster krijgt 28 miljard aan schadevergoeding

Edje en Wisp hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Philip Morris, een van de grootste tabaksconcern van Amerika, moet een 64-jarige vrouw 28 miljard dollar aan schadevergoeding betalen. De aan longkanker lijdende vrouw Betty Bullock had het concern aangeklaagd.

Na anderhalve dag van beraad is de jury uiteindelijk gekomen aan dit gigantische bedrag. Volgens hen is kwaadwillendheid en fraude bewezen. Al eerder moest Philip Morris in dezelfde zaak 875.000 dollar betalen wegens nalatigheid. De tabaksgigant gaat in hoger beroep. Volgens de advocaten is er te weinig aandacht besteed aan wat Bullock wist van de gezondheidsrisico's. "Bullock heeft getuigd dat ze al veertig jaar geleden door artsen is gewaarschuwd, maar toch niet stopte met roken", aldus de advocaten.

Al eerder werd Philip Morris veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. Toen moesten ze 3 miljard dollar betalen die later is verlaagd naar 100 miljoen aan een 56-jarige longkanker patiŽnt.

Eindhovense vrouw geeft agent kopstoot

mikkey72 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 19-jarig meisje uit Eindhoven heeft gisteren een kopstoot uitgedeeld aan een motoragent. Hij hield de automobiliste aan omdat zij te hard reed en geen veiligheidsgordel droeg.

Toen ze hoorde dat ze hier een fikse boete voor kreeg begon ze de agent uit te schelden. Hierop verhoogde de agent de boete wegens belediging van ambtenaar in functie.

Het meisje werd zo kwaad dat ze nog harder begon te schelden en de agent een harde kopstoot gaf. De agent liep hierbij een hersenschudding op en een gebroken neus. De agent is onder doktersbehandeling.

Ouder echtpaar leefde tussen 1300 ratten

DuchessX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een met onkruid overwoekerde villa in een luxe wijk in Baarn heeft een ouder echtpaar tussen zo'n 1300 ratten geleefd. De bewoners vertoonden zich zelden op straat, en de ramen en voordeur van het spookachtige huis waren nauwelijks van elkaar te onderscheiden.

De oude vrouw weigerde de woning te verlaten, zodat de ratten verwijderd konden worden, omdat ze principieel tegen het doden van elke vorm van leven is.

Via een kapotte riolering bij de overwoekerde villa kropen de beesten naar buiten. Op een schemerige nacht bij volle maan zag je ze overal rond het huis krioelen. Na een reparatie werd de plaag minder, maar deze zomer was het opnieuw mis.

Een rechter moest eraan te pas komen om het stel uit de villa te zetten. Pas toen kon het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) uit Wageningen het huis betreden om een einde te maken aan de plaag.

Massale vrouwenbesnijdenis in SomaliŽ

DuchessX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Somalische migranten die zich in Noordwest-Kenia voorbereiden op hun vertrek naar de Verenigde Staten, besnijden op grote schaal hun dochters. Dat erkent de vluchtelingenorganisatie van de VN (UNHCR). Om hoeveel gevallen het gaat, is onduidelijk. Meisjes vanaf twee jaar zouden illegaal worden besneden. De operaties worden 's nachts uitgevoerd.

Volgens de Amerikaanse ambassade in Nairobi riskeren families hun entree in de VS als duidelijk wordt dat zij de afgelopen maanden hun dochters hebben laten besnijden. Sommige hulpverleners vinden die reactie overdreven. Volgens hen is het aantal besnijdenissen de afgelopen maanden juist afgenomen.

De Bantoe-SomaliŽrs in Noordwest-Kenia, ook wel Mushunguli geheten, bestaat uit nakomelingen van slaven die eeuwen geleden van Tanzania, Malawi en Mozambique naar SomaliŽ werden gehaald om op plantages te werken. Duizenden van hen ontvluchtten SomaliŽ bij het begin van de burgeroorlog in 1991. Een groep van bijna 12.000 mensen is in 1997 uitgenodigd naar de VS te komen en bereidt zich sinds augustus in een kamp voor op culturele integratie. Terugkeer naar SomaliŽ is onmogelijk wegens discriminatie door etnische SomaliŽrs.

Amerikaanse functionarissen hebben de Mushunguli de afgelopen maanden duidelijk gemaakt dat vrouwenbesnijdenis verboden is in de VS.

Bij de besnijdenis, ook Vrouwelijk Genitale Verminking (FGM) genoemd, worden delen van het geslachtsorgaan weggesneden opdat seksuele prikkeling onmogelijk is. Bij de zwaarste vorm van FGM worden zowel clitoris als schaamlippen weggesneden en de vagina deels dichtgenaaid.

Deze praktijk is in een brede strook van West- naar Oost-Afrika gebruikelijk, hoewel formeel verboden in de meeste landen. De oorsprong van de traditie is onbekend. Vrouwenbesnijdenis komt voor in samenlevingen die sterk door mannen worden gedomineerd.

Nomadische volkeren achten FGM de beste garantie tegen overspel wanneer mannen op stap zijn met het vee. Organisaties als Unicef, het kinderfonds van de VN, voeren in SomaliŽ al jaren campagne tegen FGM, maar boeken weinig succes. Religieuze groepen beroepen zich op `de druppels bloed' waarvan de koran melding zou maken. Imams uit onder andere Saudi-ArabiŽ zien de extreme vorm van vrouwenbesnijdenis als niet-islamitisch. Ook in het overwegend christelijke EthiopiŽ en Kenia komt FGM voor, hoewel veelal minder extreem dan onder SomaliŽrs.

In Kenia is de traditie sinds vorig jaar verboden. Gehinderd door onvermogen, desinteresse en corruptie ziet de Keniaanse politie echter nauwelijks toe op naleving van de wet.

In het vluchtelingenkamp Kakuma, waar de Mushunguli verblijven, houdt de politie zich nauwelijks bezig met zaken als FGM. De tienduizenden bewoners `reguleren zichzelf', de politie grijpt alleen als de spanningen tussen verschillende nationaliteiten te hoog oplopen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.