Telegraaf spreekt Hoogezandse eerder dan politie

Patrique had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Telegraaf heeft het 13-jarige Antilliaanse meisje uit Hoogezand, dat zegt verkracht te zijn door een groep jongens, eerder gesproken dan de politie. Vandaag plaatste de krant een interview met het meisje, Tathnoeska Edwards. Nogal eigenaardig daar de politie gisteren zei het meisje niet te kunnen verhoren omdat ze emotioneel daartoe niet in staat zou zijn.

In het vraaggesprek met de krant zegt ze niet te weten van welke afkomst de daders waren. Ze weet slechts te melden dat de daders "slecht Nederlands" spraken. Maar of het Turken geweest zijn weet ze niet: "Het konden net zo goed Marokkanen of anderen zijn. Ik kan die talen niet uit elkaar houden."

Ze vertelt verder dat acht jongens met bivakmutsen op haar ouderlijk huis binnendrongen. De acht sloegen haar, bonden haar vast op een stoel en verkrachtten haar. Ze verloor daarbij het bewustzijn. Daarna staken de daders ook het huis in brand. Ze werd gered door een buurmeisje, dat haar hielp aan de vlammen te ontsnappen.

Vandaag zal Tathnoeska door de politie worden gehoord. De Regiopolitie van Groningen wil niet zeggen wat haar mening is over het Telegraaf interview.