FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 17 juli 2002

Geluidskanon nieuwste wapen van Amerika

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikanen zijn er in geslaagd om een nieuw wapen te maken wat relschoppers en amokmakers tegen gaat. Het gaat om een geluidskanon wat op ťťn persoon een krachtig geluidsstraal kan afschieten, en de omstanders hebben geen last van het geluid. Het geluid is niet schadelijk, maar klinkt op zijn zachtst gezegd tandenknarsend.

IsraŽl bombadeert Palestijnse fabriek

Een Israelisch jachtvliegtuig heeft een Palestijnse fabriek in de Gaza-strook gebombardeerd en hierbij grote schade veroorzaakt. Er vielen geen gewonden. Volgens een Israelische woordvoerder werden er in de fabriek raketten en mortieren gemaakt.

Vanmorgen vonden een Palestijn en een Israelische officier de dood bij een treffen in de Kana-vallei op de Westelijke Jordaanoever. De Palestijn was een van de drie mannen die gisteren een aanslag pleegden op een autobus. Hierbij kwamen zeven mensen om. Een zwaargewonde zwangere vrouw verloor later in het ziekenhuis haar baby.

Frisia op matje voor misleidende spot

De Reclame Code Commissie en het College van Beroep hebben Frisia Financieringen op de vingers getikt voor het reclamespotje 'exotische bestemmingen'. De instellingen, die overigens geen sancties kunnen opleggen, zijn van mening dat de spot misleidend is.

Om voor een dergelijke lening bij Frisia in aanmerking te komen moeten consumenten hypothecaire zekerheid bieden. Deze essentiŽle voorwaarde komt in zodanig kleine letters in beeld dat hij onleesbaar is en derhalve de kijker ontgaat. De Reclame Code Commissie heeft Frisia al in december 2001 aanbevolen om op deze wijze geen reclame meer te maken. Omdat het concern hier geen gehoor aan gaf heeft de instelling het advies nu openbaar gemaakt.

Stalker stuurt Duitse zwemkampioen naaktfoto's

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse zwemkampioen Thomas Rupprath wordt in zijn voorbereiding op de Europese titelstrijd, die van 25 juli tot 4 augustus wordt gehouden in Berlijn, gestoord door een vrouwelijke stalker. Een 28-jarige vrouw stuurde de 'Albatros' naaktfoto's en liefdesbrieven en belt hem dag en nacht op.

De sporter, die in het WK van 2001 zilver behaalde op de 50 meter rugslag, heeft aangifte gedaan bij de politie. Ondanks de beveiliging die hij krijgt voelt hij zich niet prettig. "Wat als zo'n mens op de training achter je staat. Ik kan me toch niet helemaal zeker voelen." Rupprath ziet ondanks het incident het EK met vertrouwen tegemoet en gokt op vier gouden medailles.

Saddam Hoessein: 'Niemand zal mij verslaan'

President Saddam Hoessein van Irak heeft tijdens een televisietoespraak ter ere van de herdenkingsdag van de staatsgreep waarmee zijn Baath-partij 34 jaar geleden aan de macht kwam, gezegd dat het de Verenigde Staten niet zal lukken hem omver te werpen.

Duivelse machten
Saddam riep zijn landgenoten op zich met hand en tand te verdedigen tegen een mogelijke buitenlandse invasie en richtte zich tot de tegenstanders met de woorden: "Zelfs al komen jullie van over de hele wereld en met de steun van alle duivelse machten, dan nog zullen jullie mij nooit verslaan."

Sadam deed zijn uitspraken zonder de Verenigde Staten direct te noemen of openlijk te reppen over de bijeenkomst van 70 voormalige Irakese legerofficieren eerder deze week in Londen. De verbannen officieren richtten bij die gelegenheid een militaire raad op, met als doel Saddams regime omver te werpen.

Met dank aan Ferrari4ever

Soldaat getuigt tegen Milosevic

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De aanklagers in het Milosevic-proces hebben een voormalige dienstplichtig soldaat uit het Joegoslavische leger als getuige in het proces opgeroepen. De man, die voor zijn eigen bescherming de alias K-32 meekreeg, vertelde de rechters van het tribunaal woensdag over moorden op Kosovo-Albanezen, deportaties en plunderingen.

De inmiddels 26-jarige man, een moslim uit Montenegro, werd al in 1998 in Kosovo ingezet. Tijdens zijn diensttijd was hij er getuige van hoe burgers uit hun huizen werden verdreven en zag hij soldaten auto's televisietoestellen, stereo's en vee stelen. Uit onvrede deed de soldaat een poging te deserteren door niet terug te keren van verlof, deze actie mislukte echter.

5-jarig meisje ontvoerd en vermoord

Higgins had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Californische plaats Stauntan is maandagavond een 5-jarig meisje tijdens het spelen ontvoerd. Het kind was met een vriendinnetje aan het spelen toen een man haar vroeg om te helpen zoeken naar zijn hond. De man pakte haar vervolgens op, sprong in zijn auto en reed weg. Het meisje zag nog kans te te roepen "Help, zeg het tegen mijn oma!" Haar vriendinnetje waarschuwde vervolgens haar moeder, die de politie inschakelde.

In een nabij gelegen bos is dinsdag een lijkje gevonden van een meisje dat voldoet aan de beschrijving van het onvoerde meisje.

Nederlands honkbaltalent naar Minnesota Twins

thedoctor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het 16-jarige honkbaltalent Alexander Smit heeft een zevenjarig contract getekend bij de Minnesota Twins. Momenteel gaan de Twins ruim aan kop in de Central Division van de American League.

De besprekingen van de talentvolle werper liepen via scout Gene Grimaldi. Deze roemde Smit vanwege zijn grote arsenaal aan worpen. Afgelopen maanden stond de linkshandige werper van hoofdklasser PSV in de belangstelling van veel scouts. De Twins staan bekend om de goede opleiding van jeugd.

Bejaarde dierenbeul op ganzenjacht

Subliminal had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bejaarde inwoner uit Purmerend maakte het eergisteren wel heel bont in de buurt van zijn woning aan de Tjasker. De man vond dat hij erg veel overlast ondervond van een groep van zo'n 200 ganzen en nam het heft in eigen hand. Uit woede gooide hij een plank naar de beesten, daarbij ťťn van de ganzen rakend, die daarop mank liep.

De manke gans was een makkelijke prooi voor de 73-jarige Purmerender die het beest te pakken kreeg en vervolgens met zijn kop tegen een boom dood sloeg. Een getuige van het voorval belde de politie, die de bejaarde dierenbeul daarop in zijn woning vermanend toesprak.

Marokko kwaad op Spanje

Marokko is boos op Spanje en heeft het heroveren van Peterselie-eiland als een daad van agressie betiteld. Het land eist de onmiddellijke en onvoorwaardelijke terugtrekking van de Spaanse militairen.

Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat het gebruik van geweld door Madrid om de Marokkaanse troepen te verdrijven, niet gerechtvaardigd is en in tegenspraak is met de internationale relaties. Volgens Marokko maakt het eilandje integraal onderdeel uit van het Marokkaanse territorium.

Marokko heeft inmiddels een protest ingediend bij de Verenigde Naties. Verder heeft contact gezocht met de Arabische Liga en de Organisatie van de Islamitische Conferentie.
De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken maakte vanmiddag bekend dat de Spaanse troepen zich zo snel mogelijk zullen terugtrekken, als Marokko belooft het eilandje niet meer te zullen bezetten.

Tour de France - Uitslag etappe 10

In een snelle etappe die het peloton voerde van Bazas naar Pau heeft Patrice Halgand, een franse Jean Delatour renner, gewonnen. Hij sprong weg uit een kopgroep van 4 en werd niet meer teruggehaald. 2de werd Pineau, O 'Grady eindigde op de 3de plek.

In een korte etappe was het lang onrustig. Niemand kon wegkomen in het eerste uur. Nadat Horillo een demarrage had geplaatst gingen 15 renners met hem mee. Na enkele demarrages bleven er nog 11 van over, die lang bij elkaar bleven.

Op een colletje van 4de categorie plaatste Halgand een demarrage. Dierckxsens, Pineau en O'Grady konden volgen, de rest moest afhaken.

Op enkele kilometers van de finish sprong Halgand weg. Niemand kon aanpikken en Halgand kon winnen. Pineau werd nog 2de, enkele secondes voor op O'Grady en Dierckxsens.

Top 20
01 Halgand (Jean Delatour)
02 Pineau (Bonjour)
03 O'Grady (Credit Agricole)
04 Dierckxsens (Lampre)
05 Horillo (Mapei)
06 Flickinger (AG2R)
07 Vogondy (FDjeux.com)
08 Mattan (Cofidis)
09 Zaballa (Kelme)
10 Cassani (Domo)
11 U. Extebarria (Euskaltel)
12 Cooke (Fdjeux.com)
13 McEwen (Lotto)
14 Zabel (Telekom)
15 Svorada (Lampre)
16 Hunter (Mapei)
17 Rodriguez (Domo)
18 Hinault (Credit Agricole)
19 Renier (Bonjour)
20 Casper (Fdjeux.com)

Bezoek ook eens de Tourmanager van FOK!

Halgand wint etappe 10

In een snelle etappe die het peloton voerde van Bazas naar Pau heeft Patrice Halgand, een franse Jean Delatour renner, gewonnen. Hij sprong weg uit een kopgroep van 4 en werd niet meer teruggehaald. 2de werd Pineau, O 'Grady eindigde op de 3de plek.
In een korte etappe was het lang onrustig. Niemand kon wegkomen in het eerste uur. Nadat Horillo een demarrage had geplaatst gingen 15 renners met hem mee. Na enkele demarrages bleven er nog 11 van over, die lang bij elkaar bleven.
Op een colletje van 4de categorie plaatste Halgand een demarrage. Dierckxsens, Pineau en O'Grady konden volgen, de rest moest afhaken.
Op enkele kilometers van de finish sprong Halgand weg. Niemand kon aanpikken en Halgand kon winnen. Pineau werd nog 2de, enkele secondes voor op O'Grady en Dierckxsens.

Top 20

01 Halgand (Jean Delatour) in 3:00:15
02 Pineau (Bonjour) op 0.27
03 O'Grady (Credit Agricole) op 0.33
04 Dierckxsens (Lampre) op 0.33
05 Horillo (Mapei) op 1.00
06 Flickinger (AG2R) op 1.00
07 Vogondy (FDjeux.com) op 1.00
08 Mattan (Cofidis) op 1.00
09 Zaballa (Kelme) op 1.00
10 Cassani (Domo) op 1.02
11 U. Extebarria (Euskaltel) op 3.29
12 Cooke (Fdjeux.com) op 3.57
13 McEwen (Lotto) op 3.57
14 Zabel (Telekom) op 3.57
15 Svorada (Lampre) op 3.57
16 Hunter (Mapei) op 3.57
17 Rodriguez (Domo) op 3.57
18 Hinault (Credit Agricole) op 3.57
19 Renier (Bonjour) op 3.57
20 Casper (Fdjeux.com) op 3.57

Jongetje dood na aanrijding

Een jongetje van 7 jaar is tijdens etappe 10 aangereden door een auto uit de reclamekaravaan van de Tour. Hij werd per helikopter direct naar het ziekenhuis in Bordeaux vervoerd, maar het jongetje was al overleden bij aankomst.
Het ongeluk gebeurde 26 km na de start van de etappe. Een auto uit de reclamekaravaan schepte het jongetje, dat de klap niet overleefde.
2 jaar geleden gebeurde hetzelfde met een 12 - jarige jongen. Ook hij werd geschept door een auto uit de reclamekaravaan en overleefde de klap niet.

Ook Herfkens stelt zetel Tweede Kamer beschikbaar

Eveline Herfkens trekt zich terug uit de actieve politiek en stelt haar zetel voor de PvdA in de Tweede Kamer ter beschikking. Ze heeft de fractievoorzitter, Jeltje Van Nieuwenhoven, hiervan in een brief op de hoogte gesteld.

Herfkens zal de komende periode meer tijd uittrekken voor haar privť-leven en hoopt zich in de toekomst te gaan richten op werkzaamheden in de sfeer van internationale samenwerking, die in het verlengde liggen van haar werk als minister en van vorige functies op dit beleidsterrein.

Herfkens was minister voor Ontwikkelingssamenwerking in Paars 2 en zat negen jaar in de Kamer.

De PvdA vroeg na de verkiezingsuitslag de "gevestigde" kamerleden om hun plek af te staan aan een jongere garde. Eerder stapten om deze reden Pronk, Vliegenthart en Vermeend al op.

IRA biedt excuses aan voor doden

ChrisJX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Noord-Ierse organisatie IRA heeft haar verontschuldigen aangeboden aan de nabestaanden van de mensen die bij IRA-aanslagen omgekomen zijn. Opvallend is dat deze excuses ook gelden voor de nabestaanden van Britse soldaten en niet alleen voor de nabestaanden van omgekomen burgers.

Het moment van de excuses is goed gekozen. Zondag is het namelijk 30 jaar geleden dat de IRA in de Noordierse hoofdstad Belfast verschillende bommen liet ontploffen waardoor 9 mensen omkwamen. Deze dag staat bekend als 'Bloody Friday'. Hierna escaleerde het Noordierse conflict. De afgelopen 30 jaar zijn door de gevechten en bomaanslagen in Noord-Ierland ongeveer 3200 mensen gedood. 1800 daarvan komen voor rekening van de IRA.

Jongetje overlijdt na botsing Tourkaravaan

Een 7-jarig jongetje is vanmiddag overleden na een ongeval met een wagen uit de tourkaravaan. Het kind stak 25 kilometer na de start van de touretappe plotseling de straat over.

Een wagen uit de publiciteitskaravaan kon hem hierna niet meer ontwijken. De zwaargewonde jongen werd per helikopter direct overgebracht naar een ziekenhuis, maar kort nadat de hulpdiensten ter plaatse kwamen bezweek hij aan zijn verwondingen.

Arafat kandidaat voor presidentschap

Yasser Arafat stelt zich kandidaat voor de Palestijnse presidentsverkiezingen die in januari 2003 worden gehouden. Arafat zei dit vandaag zelf tijdens een interview met de Egyptische televisie.

Arafat zei zeker deel te gaan nemen aan de stembusgang als hij wordt gevraagd om zich kandidaat te stellen. "Ik moet mijn kandidatuur echter wel eerst voorleggen aan het bestuur van de partij", aldus de president. De Palestijnse leider neemt in dat geval voor het eerst deel aan de presidentsverkiezingen.

Arafat staat juist onder zware druk van Washington om zich terug te trekken uit de politiek.

Verkeersdode na ruzie

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 26-jarige inwoner van Mijdrecht is gisteren overleden nadat hij onder de wielen van een vrachtwagen terecht was gekomen. De man had kort voor het ongeval woorden gehad met een bekende van hem.

Om onduidelijke redenen probeerde de 26-jarige man vervolgens op een toevallig passerende vrachtwagen te stappen. Hij verloor hierbij zijn evenwicht, werd overreden en overleed ter plaatste. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de ruzie en het dodelijk ongeval.

Witte Kinderbos moet wijken voor spoorlijn

Een deel van het Witte Kinderbos dat werd geplant ter herinnering aan alle in BelgiŽ verdwenen en vermoorde kinderen, moet het veld ruimen voor een spoorlijn. Dit heeft de Vlaamse gewestregering besloten. Ruim 3000 bomen werden in 1997 geplant op de middenberm van de E19, de snelweg van Antwerpen naar Brussel.

De middenberm van de E19 is misschien wel de breedste ter wereld: bijna veertig meter breed en veertig kilometer lang. De berm heeft plaats voor 250 voetbalvelden.

Het Witte Kinderbos was een vervolg op de Witte marsen die in heel Belgie ontstonden als reactie op de brute kindermoorden door Dutroux. Het bos is echter ook bedoeld voor de vele jonge verkeersslachtoffers in Belgie.

Ballon Fossett per ongeluk weer de lucht in

De ballon waarmee de Amerikaanse miljardair Steve Fossett in juni/juli rond de wereld gevaren is, is per ongeluk weer opgestegen. De gondel was reeds losgekoppeld van het futuristische gevaarte.

Fossett landde op 4 juli bij boer Ferguson in Australie. Ferguson mocht van hem de ballon als souvenir houden. De boer probeerde met een terreinwagen de ballon weg te trekken. Het touw hield de ballon echter niet. Vliegtuigen op de route die de ballon volgt, worden gewaarschuwd.

Eerste zitting Volkert v/d G bekend

REES had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste openbare zitting in de strafzaak tegen de verdachte van de moord op Pim Fortuyn wordt 9 augustus in de Bunker gehouden. De Bunker is een extra beveiligde rechtbank in Amsterdam.

Iedereen die bij de zitting aanwezig wil zijn, wordt aan een strenge controle onderworpen en moet zich identificeren. De zaak tegen Volkert van der G. wordt 9 augustus niet inhoudelijk behandeld omdat het onderzoek nog niet klaar is.

Duits Hof keurt homohuwelijk goed

SHiQ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Constitutionele Hof in Karlsruhe (D) heeft vandaag het zogeheten homohuwelijk goedgekeurd. Sinds 1 augustus van 2001 konden partners van hetzelfde geslacht in Duitsland hun relatie al ambtelijk laten registreren.

Door een aantal deelstaten waren klachten tegen de regeling ingediend. Maar het hof oordeelde dat het homohuwelijk niet strijdig is met de grondwet. Al meer dan 4000 homoparen zouden zich hebben geregistreerd.

Door de regeling kunnen geregistreerde partners dezelfde achternaam aannemen en kunnen ze aanspraken maken op de erfenisrechten. Een geregistreerd paar kan echter geen kinderen adopteren. Bij een scheiding moet een familierechtbank worden ingeschakeld.

Joseph Luns overleden

MartiniMeister, Leefbaar Fok en Bart! hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 90-jarige leeftijd is de afgelopen nacht oud-minister en oud-secretaris-generaal van de NAVO Joseph Luns overleden.

Luns werd in 1911 geboren te Rotterdam. In Leiden en Amsterdam deed hij de rechtenstudie en daarnaast volgde hij nog enkele studies.

Van 1952 tot 1971 was Luns minister van Buitenlandse Zaken. Na zijn aftreden werd hij secretaris-generaal van de NAVO. In die tijd kwam hij ernstig in opspraak wegens zijn NSB-verleden, waarbij hij van 1933 tot 1936 aangesloten was. Hij bleef echter tot 1984 de hoogste baas van de NAVO.

Gebruikte bronnen o.a. De Telegraaf, RTL4 en NOS-TT

Vlemmix start actie rondom voetreis

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdag 10 augustus vertrekt Johan Vlemmix voor zijn voetreis naar Rome. Vlemmix, onder andere bekend van zijn fanclubs voor de vriendinnen van Kroonprins Willem-Alexander en van de deelname aan de verkiezingen met zijn 'Partij van de Toekomst', doet dit nadat hij een weddenschap verloor van Radio 538-dj Rick van Velthuysen.

In een uitzending van Van Velthuyzen had Vlemmix gezworen naar Rome te lopen als zijn partij geen zetels zou behalen. Op 15 mei wist de partij inderdaad geen enkele zetel binnen te halen, dus wilde Vlemmix zijn weddenschap uitvoeren.

De reis, die drie maanden zal gaan duren, wordt gesponsord door diverse instanties en de opbrengst gaat naar Warchild. Honderden mensen hebben zich al aangemeld om in de tocht mee te lopen.

Voor meer informatie kun je terecht op VoetreisnaarRome.nl

Geobsedeerde tiener vermoordt buurvrouw

Olivis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Groot-BrittanniŽ is gisteren het zogenaamde 'Vampierproces' van start gegaan. Een 17-jarige jongen wordt ervan verdacht zijn hoogbejaarde buurvrouw te hebben vermoord en haar bloed te hebben gedronken om onsterfelijk te worden. Hij zou geobserdeerd zijn door vampiers.

De 90-jarige vrouw werd in november vorig jaar in haar huisje met messteken om het leven gebracht. Daarna was haar borstkas geopend en het hart uit haar lichaam gehaald.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de jongen vervolgens ook nog haar bloed gedronken. De verdachte ontkent de aanklacht.

Piloot van toestel Aaliyah was onder invloed

Diepvriez,Ferrari4ever en thedoctor hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De piloot van het neergestortte vliegtuig met onder andere r&b zangeres Aaliyah aan boord bleek onder invloed van drank en drugs te zijn. Dit is dinsdag medegedeeld door de luchtvaartveiligheidsdienst van de Bahama's.

Twaalf dagen voor de crash op de eilandengroep was de piloot veroordeeld tot drie jaar celstraf wegens het bezit van verdovende middelen.

Tevens wees het onderzoek uit dat de Cessna minstens 315 kilo te zwaar beladen was. Kort na het opstijgen crashte het vliegtuig en daarbij kwamen negen inzittenden om het leven.

Typefout op postzegel: 100.000 vellen uit de handel

ninja-sniperz en Repeat64 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Iedereen maakt typefouten. Laat dat duidelijk zijn. Zelfs TPG Post heeft er last van. Op het laatste moment moest het bedrijf 100.000 vellen provinciepostzegels voor de provincie Overijssel terughalen.

Op de velletjes, die elk twaalf zegels bevatten, stond een pijnlijke fout. Volgens een woordvoerster stond er bij een afbeelding van de Holterberg Sallantse in plaats van Sallandse Heuvelrug.

Nadat dit werd ontdekt besloot TPG Post de zegels te herdrukken en later uit te geven. Voor eind augustus zouden de gecorrigeerde vellen op de postkantoren moeten liggen. Hoeveel het geblunder het bedrijf heeft gekost wilde de woordvoerster niet zeggen.

Spanje jaagt Marokkanen van eilandje af

Li0nHeart had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Spaanse militairen zijn geland op Peterselie-eiland (Perejil) in de Straat van Gibraltar. De Marokaanse militairen zijn inmiddels van het eilandje verdreven. Bij de herovering van het eiland zijn geen doden of gewonden gevallen.

Het conflict over het eilandje heeft de afgelopen dagen geleid tot hoogoplopende spanningen tussen beide landen. Gisteren riep Spanje zijn ambassadeur voor overleg terug uit Marokko.

Het is onverwacht dat Spanje nu militairen heeft gestuurd, omdat de ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen dinsdagavond nog onderstreepten dat een diplomatieke oplossing moet worden gevonden voor het conflict.

Luchtmacht

Spanje had al wel een vijfde marineschip naar de Straat van Gibraltar gestuurd. Tijdens de inname kreeg de marine steun van de luchtmacht.

Spanje zegt dat Marokko 40 jaar geleden heeft afgesproken het Peterselie-eiland nooit te bezetten.

Uitgezette Turkse jongen mag terugkomen

RRRobert had ons via de newssubmit het volgende te melden (gewoon zelfs herschreven):

Sommige minder genuanceerde mensen roepen het als er weer eens allochtone mensen op een negatieve manier in het nieuws zijn: Zet ze het land uit! In Duitsland heeft men 1998 de daad bij het woord gevoegd. De toen 14 jarige Mehmet is toen naar Turkije gestuurd, vanwege zijn toen al aanzienlijke strafblad. Pikant detail was, dat hij Turkse ouders heeft, maar in Duitsland was geboren. De Duitse wet stelt de afstamming vůůr de geboortegrond, als het gaat om het staatsburgerschap.

Vandaag echter heeft de federale rechtbank in Berlijn verklaard, dat dit onrechtmatig is geweest, en daarmee de jongen toestemming gegeven om terug te keren naar Duitsland.

"Uiteindelijk mag hij terugkeren op grond van een EU-verdrag met Turkije uit 1980. Daarin staat dat uitzetting alleen is toegestaan als iemand een gevaar voor de samenleving vormt. Dat is niet het geval."

Opmerking
Houdt SVP de reacties in het fatsoenlijke...

Eerste Hulp zonder arts

mrieke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Haagse Westeinde Ziekenhuis en het Leidschendamse Antoniushove starten in november met een proef waarbij mensen die zich bij de eerste hulp melden beoordeeld worden door een speciale verpleegkundige en niet door een arts. Doel van de proef is te kijken of op deze manier mensen die door een arts behandeld moeten worden sneller geholpen kunnen worden.

Het Medisch Centrum Haaglanden, waartoe beide ziekenhuizen behoren, is het eerste dat met het zogenaamde Manchester- triagesysteem gaat werken. Als de proef slaagt zullen mogelijk alle Nederlands ziekenhuizen volgen.

Regie
Volgens het Manchester- triagesysteem worden binnekomende patienten beoordeeld door een speciale verpleegkundige die hen een code geeft waarmee wordt aangegeven hoe spoedeisend het is. Mensen die even goed bij de huisarts hadden kunnen aankloppen moeten dan langer wachten. Voor het plakken van een pleister of het toedienen van een tetanus-injectie wordt niet langer een beroep gedaan op de arts.

De Voeght, hoofd spoedeisende hulp van het Westeinde Ziekenhuis, hoopt met het nieuwe systeem de 'regie over de wachtkamer te behouden'. "We weten dan precies wie er zit en wat hem of haar mankeert. Dat is nu vaak niet het geval", zegt hij. "Bovendien worden mensen sneller gezien dan nu het geval is. Dat leidt tot minder agressie"

Man heeft sex met 2 aangeklede honden

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man uit Canada heeft zijn huis moeten verlaten nadat hij sex heeft gehad met 2 honden. De betrokken man heeft de honden eerst dames ondergoed aangetrokken waarna hij de daad heeft uitgevoerd met de beesten. De politie trof beide honden dood aan: eentje hing aan een dwarsbalk in het huis van de man, de ander werd aangetroffen in een greppel bij het huis.

Het DNA dat gevonden is bij de dieren, is gebruikt om de man te veroordelen. Hij was halverwege een proeftijd van drie jaar vanwege bestialiteiten die hij eerder had begaan. Hij is verhuisd omdat hij voor zijn veiligheid vreesde nu deze zaak aan het licht kwam.

Een officier die liever anoniem wilde blijven zei het volgende (tekst is in het Engels want vertalen doet teveel afbreuk): "He feared for his safety and got permission to move here and we're stuck with the sick bastard."

Met dank aan Mini_rulez en Paladijn voor de vertaalhulp

NaaktscŤnes uit Oesters van Nam Kee

KikkerBikker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Helaas voor sommigen, gelukkig voor anderen. Er zijn een aantal naaktscŤnes verwijderd uit de nieuwe Nederlandse film Oesters van Nam Kee. Dit omdat het publiek bij testscreenings aangaf hiervan niet gediend te zijn.

De Nederlandse film wordt nog steeds ervaren als saai, voorspelbaar en banaal, tenminste dat vinden jongeren tussen de 16 en 29 volgens een NIPO onderzoek. De film baseert zich op het boek van Kees van Beijum en heeft Egbert Jan Weeber en Katja Schuurman in de hoofdrollen. De film komt 5 september uit en zal onder andere de borsten van Katja Schuurman in volle glorie tonen, tenzij juist dit stukje uit de film is gehaald.

Gamer gaat 50 dagen wachten op Turok Evolution

. had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan sommige zaken kan je inderdaad merken dat het vakantie is. De 25 jarige Jason Read zal morgen een begin maken met het vestigen van een nieuws wereldrecord. Het is het wereldrecord wachten-in-de-rij-voor-een-computergame.

Momenteel staat dit record nog op 30 dagen, maar Jason is van plan dit record te verpletteren met 20 dagen en zo het record op 50 dagen te brengen. Jason wacht op het spelletje Turok Evolution van Acclaim. De winkel waar Jason wacht is bereid om de jongen te ondersteunen met games de komende 50 dagen.

Politiemedewerker steelt kinderfiets

Een medewerker van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland wordt verdacht van diefstal van een kinderfiets. Dinsdag heeft de politie de 31-jarige man aangehouden.

De kinderfiets was vorige week als gevonden voorwerp op het politiebureau in Apeldoorn afgeleverd, waar ook de man werkt. Vlak na het afleveren van de fiets, bleek de fiets te zijn verdwenen.

Tijdens een intern onderzoek kwam de medewerker in beeld. De fiets werd bij hem thuis gevonden. De man is verhoord en heeft inmiddels een verklaring afgelegd. Tot het onderzoek is afgerond is de man op non-actief gesteld.

Belg schiet echtgenote per ongeluk dood

Een Belgische man uit de deelgemeente Evere heeft dinsdagmiddag per ongeluk zijn vrouw doodgeschoten. De man, wapenhandelaar van beroep en tevens voorzitter van een schietvereniging, kreeg zondag op een familiebijeenkomst een antiek wapen uit de 20e eeuw cadeau. Toen hij het ter hand nam, ging per ongeluk een schot af.

De kogel kwam bij zijn vrouw in haar buik terecht. Na een spoedoperatie leek de vrouw het schietincident te overleven. Dinsdagmiddag overleed zij echter toch in een ziekenhuis. De man kan worden vervolgd wegens onopzettelijk doodslag.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
©FOK.nl e.a.