FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 15 juni 2002

Nationaal kampioen knikkeren bekend

Vanmiddag is in De Efteling in Kaatsheuvel het eerste Nederlands kampioenschap knikkeren gehouden. Het kampioenschap is bedoeld voor leerlingen van basisscholen. Huibert-Jan Verbaan uit Haastrecht won. Tweede werd Rick Froukens uit Malden, nog voor Fraukje Bontekoe uit Alphen aan den Rijn, die derde werd.

Aan het kampioenschap deden 750 kinderen mee. Onder hen waren een aantal kampioenen van basisscholen die door de organisatie waren vrijgesteld van de eerste ronde.

De reacties op de wedstrijden waren erg enthousiast, waardoor coördinator R. van Doornink verwacht dat het knikkerkampioenschap een jaarlijks terugkerend evenement zal gaan worden.

NS willen treinen als metro laten rijden

ChillyWilly, -Odysseus- en Jojogirl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De NS zijn met het ministerie van Verkeer en Waterstaat in gesprek over een plan om de treinen in de toekomst volgens een metrosysteem te laten rijden.

In zo'n systeem gaan de treinen zonder vaste dienstregeling rijden, met korte intervallen. Hierdoor kan het spoornet intensiever worden benut. Volgens het plan wordt het bestaande net in twaalf gescheiden metronetwerkjes opgedeeld.

Reizigers moeten in het nieuwe systeem wel vaker overstappen, maar ze zijn gemiddeld sneller op de plaats van bestemming. Er vertrekt namelijk iedere 10 minuten een trein. De komende jaren wordt er al een proef gehouden.

Bulgarije wil Zalm (Financiën) onderscheiden

Dr_evil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Bulgaren willen demissionair minister Zalm (Financiën) onderscheiden voor zijn strakke begrotingsbeleid in Nederland, zijn steun voor Bulgarije en zijn invloedrijke rol in Europa op het terrein van financiën.

Maandag en dinsdag brengt Zalm een bezoek aan Bulgarije. Dan zal hij de Stara Planina-1st degree krijgen. Dit is de hoogste onderscheiding die een buitenlandse regeringsvertegenwoordiger in Bulgarije kan krijgen. Bovendien wordt Zalm eredoctor aan de economische universiteit in Sofia.

In Bulgarije praat Zalm onder andere met zijn ambtsgenoot Veltchev en minister-president Simeon Saxe-Coburg.

Diep in de buidel voor lezing Clinton

khlover had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bill Clinton, oud-president van de Verenigde Staten, maakt furore in het internationale lezingencircuit. Met zijn voordrachten verdiende hij in het jaar 2001 het lieve sommetje van maar liefst 9,2 miljoen dollar (9,7 miljoen euro). Hiervoor hoefde hij slechts 59 lezingen te geven. Voor een enkel optreden in Milaan kon Clinton $350.000 op zijn bankrekening bijschrijven. De slechtst betaalde lezing hield hij aan de Londonse 'school of Economics and Political Science' voor het bedrag van 'slechts' 28.000 dollar.

Maar, niet voor elke lezing moet diep in de buidel getast worden. Volgens een woordvoerder van de oud-president houdt Clinton regelmatig toespraken voor goede doelen als aidsbestrijding en burgerrechten en dat doet hij helemaal voor niets.

Elfjarige wint rol in Harry Potter

khlover had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten heeft een 11-jarige jongen een rol gekregen in Harry Potter en de Geheime Kamer. Door mee te doen aan een spelletje op de internet site van Harry Potter hoopte Joel Willoughby een DVD te winnen. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moest hij vijf vragen beantwoorden. Alleen in plaats van een DVD te winnen kreeg hij een rol in het tweede deel van Harry Potter. Welke rol dat wordt, is nog niet bekend.

Met de première van Harry Potter en de Geheime Kamer wordt hij weer in de Engelse hoofdstad verwacht.

Intelligentie blijkt erfelijk te zijn

Een onderzoek naar de erfelijkheid van IQ onder 688 mensen uit 271 families, heeft uitgewezen dat intelligentie in hoge mate erfelijk is.

Alle personen die meededen aan het onderzoek werden getest door middel van een hersenscan en een IQ-test.

Ongeveer 80 tot 90 procent van de verschillen in IQ tussen familieleden is te verklaren door verschillen in erfelijke aanleg. De professor die het onderzoek leidde constateerde ook dat mensen met een hoog IQ een groter hersenvolume hebben. Ook hersenvolume is erfelijk bepaald.

[Tennis] Krajiceck maakt rentree in Rosmalen

Komende week zal Richard Krajicek tijdens het toernooi in Rosmalen zijn rentree maken in het tenniscircuit. De organisatie heeft dit vrijdag bekendgemaakt.
Krajiceck was wegens een slepende elleboogblessure ruim anderhalf jaar uit de roulatie.

De oud-winnaar van Wimbledon speelde in oktober 2000 in Stuttgart zijn laatste wedstrijd op de ATP-tour tegen de Australiër Lleyton Hewitt.

Krajicek, inmiddels 30 jaar, heeft de afgelopen maanden zijn terugkeer talloze keren moeten uitstellen.
Het vertrouwen in het feit dat hij ooit nog op de baan zou komen te staan werd steeds kleiner, echter voelt hij zich nu toch fit genoeg om de stap te maken.
Hij durfde het deze week in Halle nog niet aan en trainde in plaats daarvan met Jan Siemerink intensief op de grasbanen in Rosmalen

Eén op de vijf Amerikanen downloadt muziek

Volgens een studie van onderzoeksbureau Ipsos downloaden ongeveer veertig miljoen Amerikanen muziek vanaf het internet.

Volgens het onderzoek zijn muziekdiensten als Morpheus en Audio Galaxy vooral bij de Amerikaanse jeugd tussen de twaalf en 24 jaar erg populair. Het rapport wijst ondermeer uit dat één op de vier Amerikanen inmiddels een pc met cd-brander bezit.

Van de ondervraagden gaf 81 procent aan nog net zoveel of zelfs nog meer geld uit te geven aan de aanschaf van cd's in de winkel, ondanks de mogelijkheden van het downloaden van muziek op internet.

Vliegtuig zakt door landingsgestel

Op het vliegveld van Maastricht, Aachen Airport, is zaterdagmiddag een vliegtuig van Schreiner Airways na de landing door het landingsgestel gezakt. Het vliegtuig vervoerde vijf mensen, zij bleven allen ongedeerd. De start- en landingsbaan is door het ongeval geblokkeerd.

Als gevolg van het ongeval moest een geplande chartervlucht van en naar Malaga uitwijken naar Luik. De passagiers die in Maastricht op het toestel zaten te wachten, zijn per bus naar Luik gebracht. Kleinere vliegtuigen moesten uitwijken naar vliegvelden in Budel, Luik en Eindhoven.

De piloot van het vliegtuig bemerkte dat bij het uitklappen van het landingsgestel de rechterpoot niet goed was vergrendeld. Hij voerde daarop kort overleg met de verkeerstoren, en kreeg toch toesteming om te landen.
Bij de landing liet de piloot het vliegtuig zo lang mogelijk op de linkerpoot rijden. Toen het toestel echter naar rechts moest afbuigen, zakte het door het landingsgestel.

Natuurkunde & Films

Antraxx meldde ons het volgende:

Op deze leuke site worden een aantal films aan de tand gevoeld over hun realiteit. De gebeurde verhalen zijn meestal pure fictie, maar ook de wetten van de natuurkunde worden niet al te letterlijk genomen. Een stelletje nerds heeft ze bekeken met het kritische natuurkundige oog en de fouten er uit gehaald.
Ik vraag me alleen af of de film nog wel zo leuk zou zijn geweest zonder deze scenes.

[Uitslag] Denemarken - Engeland

Denemarken - Engeland 0 - 3

De eerste helft begint met Engeland dat meteen het initiatief neemt wat al snel rusulteerd in de openingstreffer van via Rio Ferdinand, die kopt de bal erin via de Deense keeper die de zeer houdbare bal net over z'n eigen doellijn werkt na verkeerd uitkomen op een corner, Heskey ramt de bal erna voor de zekerheid nog even tegen het dak van het doel als Sorensen de bal toch wegwerkt, 0-1.
Kort hierna valt de geblesseerde Thomas Helveg uit en wordt vervangen door Kasper Bøgelund. De wedstrijd gaat hetzelfde door met Engeland dat domineert en de Denen die er weinig tegenover zetten, na een kwartier gaat Emile Heskey alleen op het Deense doel af, maar Sørensen komt dit keer wel goed uit en ligt goed in de weg.
Niet lang daarna maakte Michael Owen een mooie aanval af na een mooie steekpass in de kleine ruimte, 0-2. Later valt ooknog de 0-3 als Emile Heskey na een pass van Beckham meteen uithaalt en daarmee keeper Sørensen verrast.
De Denen weten kort voor rust toch nog een kans op een doelpunt te creëeren maar een knap schot van Gravesen kan Seaman pakken.

De tweede helft begint niet zo boeiend totdat de Deense keeper in actie moet komen om een schot van Beckham te keren. En een tijdje later ontstaat de eerste gevaarlijke aanval van de Denen na de rust.
Als er een tijdje weinig te vermelden is geweest wordt een loeihard schot van Bøgelund nog bijna door Tomasson ingekopt maar die verwachte die kans niet en kon het dus niet afmaken.
Verder valt er weinig te beleven in de laatste 10 minuten wordt er nog een schot van Beckham door Sørensen onschadelijk gemaakt en tikt Seaman een schot van Sand net over de lat.

[WK] Uitslag Duitsland - Paraguay

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De achtste finalewedstrijd tussen Duitsland en Paraguay is geëindigd in een 1-0 overwinning voor Duitsland. In de kwartfinale zal Duitsland uitkomen tegen de winnaar van Mexico-Verenigde Staten.

Wedstrijdverslag
Het begin van de eerste helft begon nogal voorzichtig, in het niet al te volle Jeju Stadium in Seogwipo. De Duitsers hadden het meeste balbezit, maar de ploeg kreeg het toch niet voor elkaar om de Paraguayaanse verdediging echt onder druk te zetten. Alleen de hoekschoppen en schoten van afstand waren enigszins gevaarlijk. Ook topscorer Klose kon daar geen verandering in brengen.

Na ongeveer een half uur werd Paraguay steeds sterker. De vandaag 33 geworden keeper Oliver Kahn stond opeens oog in oog met Celso Ayala, maar de verdediger leek te schrikken van de kans en kon de bal niet tussen de palen krijgen. Even later haalde invaller Jorge Campos verwoestend uit, maar de oplettende Kahn kon de bal tot hoekschop verwerken. Duitsland kwam na dit offensief van Paraguay niet meer voor in de wedstrijd in de eerste helft.

Heel even leek het of de wedstrijd na de rust wat interessanter zou worden. Duitsland ging wat sneller spelen, wat bijna de openingstreffer tot gevolg had. Maar het schot van Bernd Schneider werd door de opmerkelijke doelman Jose Luis Chilavert gered.

Die opleving van de Duitsers duurde niet lang en de toeschouwers werden steeds meer teleurgesteld. In het laatste kwartier had Duitsland de regie toch weer in handen, maar dit leverde maar één kans op van Oliver Neuville. Hij volleerde de bal uit een afgemeten voorzet van Schneider achter Chilavert. Een laatste poging van Paraguay om de gelijkmaker aan te tekenen leverde niets op.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Hoeren en cocaïne in wiskunde-examen

SKeLeToN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Canada is een wiskundeleraar tijdelijk op non-actief gezet, omdat hij een wel een erg bijzonder examen had opgesteld.

Twee voorbeelden: "Rufus is pooier voor drie meisjes. Als de prijs per beurt 65 dollar is, hoeveel beurten moeten de meisjes dan doen, om Rufus zijn 800 dollar per dag kostende crack verslaving te betalen?", of deze: "Hector maakte 3 meisjes uit zijn gang zwanger. Er zijn zevenentwintig meisjes in de gang. Wat is het exacte percentage dat Hector zwanger maakte?".

De ouders van een 13-jarige en 14-jarige student waren razend toen ze de examenvragen onder ogen kregen. De provincie minister van educatie, Drew Calswell, zei dat hij "disturbed" was.

Het examen was al in opspraak aangezien dat studenten de naam, bende-naam en verblijf in moesten vullen op het examenformulier.

Het examen, wat op een examen lijkt die op het internet staat met de naam "The City of Los Angeles High School Math Proficiency Exam", kan gevonden worden op een Internet joke site.

[Uitslag] Duitsland - Paraguay

Duitsland - Paraguay 1-0

Het begin van de eerste helft begon nogal voorzichtig in het niet al te volle Jeju Stadium in Seogwipo. De Duitsers hadden het meeste balbezit, maar de ploeg kreeg het toch niet voor elkaar om de Paraguayaanse verdediging echt onder druk te zetten. Alleen de hoekschoppen en schoten van afstand waren enigsinds gevaarlijk. En ook topscorer Klose kon daar geen verandering in brengen.
Na ongeveer een half uur werd Paraguay steeds sterker. De vandaag 33 geworden keeper Oliver Kahn stond opeens oog in oog met Celso Ayala, maar de verdediger leek te schrikken van de kans en kon de bal niet tussen de palen krijgen. Even later haalde invaller Jorge Campos verwoestend uit maar de oplettende Kahn kon de bal tot hoekschop verwerken. Duitsland kwam na dit offensief van Paraguay nietmeer in de wedstrijd de eerste helft.

Heel even leek het of de wedstrijd na de rust wat interresanter zou worden. Duitsland ging wat sneller spelen wat bijna de openingstreffer tot gevolg had, maar het schot van Bernd Schneider werd door de opmerkelijke doelman Jose Luis Chilavert gered.
Die opleving van de Duitsers duurde niet lang en de toeschouwers werden steeds meer teleurgesteld. In het laatste kwartier had Duitsland de regie toch weer in handen maar dit leverde maar één kans op van Oliver Neuville die de bal uit een afgemeten voorzet van Schneider achter Chilavert volleerde. Een laatste poging van Paraguay om de gelijkmaker aan te tekenen leverde niets op.

Duitsland Kahn, Frings, Linke, Rehmer(Kehl 46'), Metzelder(Baumann 64'), Schneider, Jeremies, Ballack, Bode, Klose, Neuville(Asamoah 90')

Paraguay Chilavert, Arce, Gamarra, Ayala, Caceres, Caniza, Bonet(Gavilan 84'), Acuna, Struway(Cuevas 90'), Cardozo, Santa Cruz(Campos 30')

Scoreverloop: Neuville(88')

Geel: Schneider, Baumann, Ballack, Acuna, Cardozo
Rood: Acuna

Toeschouwers
25.000

Busongeluk in Zuid-Korea

Er zijn vanmorgen twaalf mensen om het leven gekomen bij een busongeluk in Zuid-Korea. Het ongeluk gebeurde op de snelweg tussen Seoel en Busan. Er zijn tien mensen ernstig gewond geraakt.

Vanuit verschillende media, waaronder de Koreaanse televisieomroep KBS, wordt bericht dat de meeste slachtoffers buitenlandse supporters zijn. Dit bericht is echter nog niet bevestigd door de Koreaanse autoriteiten. De verkeerspolitie van Zuid-Korea heeft het voorlopig alleen nog over een Amerikaanse dode.

Tijdens het ongeluk was er een hevige regenval, waardoor de chauffeur van de bus weinig zicht had op de weg. De chauffeur reed tegen een tankauto aan die met een lagere snelheid voor de bus reed. Vervolgens reden er vier auto's achterop de bus.

Senegal mist belangrijke spelers

Senegal moet voor de volgende wedstrijd tegen Zweden drie belangrijke spelers missen. Het beroep dat ze hadden aangespannen op de rode kaart van Diao tijdens Senegal-Denemarken is afgewezen.

Rechterverdediger Ferdinand Coly heeft z'n knie geblesseerd. Hij liep de blessure na 60 minuten op tijdens de 3-3 tegen Uruguay. Zelf zei hij dat het een best ernstige blessure was en dat er een grote kans is dat hij niet kan spelen.

Senegal mist de andere twee spelers door schorsingen. Fadiga kreeg z'n tweede gele kaart van het toernooi wegens tijdrekken en is één wedstrijd geschorst. Diao is nog een wedstrijd langer geschorst vanwege zijn rode kaart. Ondanks het feit dat Diao volgens zichzelf 'geen kwalijke intenties had', werd het beroep afgewezen.

Advocaat klaagt regering Bush aan voor 11-9

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Stanley Hilton, een advocaat uit San Francisco, heeft namens de familie van 14 slachtoffers van de WTC-ramp de Amerikaanse regering aangeklaagd. Dit omdat zij te weinig zouden hebben gedaan om de aanslag van 11 september te voorkomen.

Hilton zegt dat Bush de aanvallen van 11 september gecreëerd heeft voor eigen politiek gewin en dat hij Osama bin Laden als zondebok gebruikt. De advocaat zegt over informatie te beschikken, waaruit zou blijken dat Osama bin Laden al enkele jaren geleden zou zijn overleden aan een nieraandoening.

Onder de gedaagden bevinden zich ook Cheney (vice-president), Rice (adviseur Nationale Veiligheid), Rumsfeld (defensiesecretaris) en Mineta (transportsecretaris).

'Ik hoop dat het uiteenzet dat er een aantal mensen in de regering zijn, inclusief Bush en zijn topassistenten, die wilden dat dit gebeurde', aldus Hilton.

Canadese rokgluurder niet te grijpen

Ziggy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man in Toronto, die videobanden verkoopt van vrouwen die hij onder de rokjes begluurt, wordt al twee maanden in de gaten gehouden maar kan volgens de Canadese autoriteiten niet aangehouden worden.

Eugene Francois, zo heet de man, kan volgens de huidige Canadese wetten niet voor zijn handeltje gearresteerd worden. De politie controleert met vereende krachten de beelden maar heeft nog geen idee op welke gronden de man aangepakt kan worden. Hij voegt daar aan toe: 'We proberen enkele nieuwe wetten te maken om gebieden die nu niet bedekt zijn, wel te bedekken.'

De vrouwen zijn onherkenbaar en volgens Francois heeft het merendeel meegeholpen aan het maken van de films. Via het internet is de video te bestellen.

Grote variatie in drempels irritant

Talk2me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er moet een einde komen aan de grote onderlinge verschillen tussen verkeersdrempels in Nederland, zo meent het nationale kenniscentrum voor verkeer CROW, dat pleit voor drempels uniformiteit in profiel en hoogte. Volgens CROW komt de huidige variate de herkenbaarheid niet ten goede en bovendien ergeren weggebruikers zich aan de grote verscheidenheid van drempels.

CROW directeur I. Koster pleit in een notitie die hij woensdag aan minister Netelenbos (Verkeer) zal overhandigen, ook voor slechts één waarschuwingsbord voor de drempels. Het CROW heeft richtlijnen opgesteld voor de hoogte, vormgeving, aanleg, constructie en toepassing van drempels. Met deze richtlijnen moeten de drempels zo herkenbaar worden voor de automobilist dat een waarschuwingsbord overbodig wordt. Bij een nieuwe drempel kan echter wel een bord worden gezet, maar dat zou dan hetzelfde bord moeten zijn dat in andere Europese landen wordt gebruikt.

Honderden te laat bij concert Marco Borsato

Honderden bezoekers van het concert van Marco Borsato in de Kuip, zijn veel te laat aangekomen. Daardoor misten zij de meeste nummers. Sommigen kwamen pas na 22.00 uur aan in het stadion, terwijl het concert al om 20.30 begon.

De wegen rond het stadion stonden propvol en zo'n 8000 Borsato-fans moesten hun auto kilometers van de Kuip parkeren. Op de ring Rotterdam ontstonden door de files bovendien aanrijdingen, waardoor de politie de afrit naar de Kuip afsloot.

Volgens de politie zijn opvallend veel bezoekers met de auto naar de Kuip gekomen. Normaal zijn dat er bij grote evenementen zo'n 12.000, maar nu waren het er 20.000.

[Tennis] Rentree Navratilova in enkelspel

Komende week zal Martina Navratilova in Eastbourne haar rentree in het enkelspel maken.
De 45-jarige Amerikaanse heeft van de organisatie de laatste wildcard gekregen voor het toernooi dat geldt als voorbereiding op Wimbledon.

Acht jaar geleden kwam Navratilova voor het laatst in actie in het single-damestennis. Ze keerde al eerder terug in het dubbel. In Eastbourne heeft ze hiervoor ingeschreven met de Wit-Russische Natasja Zvereva.

Succesvol was Navratilova in haar loopbaan zeker: Ze won negentien titels op Wimbledon, negen in het enkel, zeven in het dubbel en drie in het gemengd dubbel.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.