Agassi wint Australian Open

Tussen de opkomende jonge garde oogt hij als een 'oudje'. In Melbourne bewees André Agassi dat hij nog altijd meetelt. Met een overtuigende zege in drie snelle sets (6-4 6-2 6-2) op de zeven jaar jongere Fransman Arnaud Clement prolongeerde de 30-jarige Amerikaan zijn titel op de Australian Open.

Agassi werd vorig jaar voorbijgestreefd door jonge jongens als de Braziliaan Gustavo Kuerten en de Rus Marat Safin. Zijn succesvolle jaar in 1999 met Grand Slam-zeges in Parijs en New York kreeg een matig vervolg met slechts de toernooiwinst bij de Australian Open. Agassi worstelde met fysieke en privé-problemen.

Zijn lichaam liet hem regelmatig in de steek. Ook had hij lang last van de gevolgen van een auto-ongeluk. Bovendien werd bij zowel zijn moeder als zus borstkanker geconstateerd. Hij lastte een pauze van twee maanden in. Tennis werd van ondergeschikt belang.

Ondanks zijn status als titelverdediger maakte Agassi in Melbourne een ontspannen indruk. Na zijn weinig succesvolle jaar had hij niets te verliezen. Hij maakte, gekleed in een sober wit shirt en een korte short, een opvallend fitte indruk en leunde op solide spel. Tot de kwartfinales stond hij geen set af. Alleen in de halve eindstrijd had hij het moeilijk tegen Patrick Rafter, maar de Australische hoop werd getroffen door kramp.