FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 september 2000

Zaak-Microsoft kan nog jaren duren.

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Hooggerechtshof in de VS heeft geweigerd om de zaak tegen het softwareconcern Microsoft direct te behandelen. Het hof heeft de zaak naar een lagere rechtbank
doorverwezen. Het proces kan hierdoor nog jaren duren.
Het Amerikaanse ministerie van Justitie had het Hof van Beroep willen passeren door de zaak meteen aan het hoogste rechtscollege voor te leggen. Het wilde daarmee juist verhinderen dat Microsoft het proces nog jaren rekt.

In juni oordeelde de rechter dat het concern zich moest opsplitsen omdat het zijn dominante marktpositie misbruikte. Daartegen ging Microsoft in beroep.

Ik denk dat dit nog een lang gevecht kan worden

Meerderheid tegen Euro

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Iets meer dan de helft van de Nederlanders zou TEGEN de invoering van de Euro stemmen als hun die mogelijkheid werd geboden, dat blijkt uit een 2Vandaag/NIPO-enquete.
53 procent zegt 'nee' tegen de Euro, ongeveer eenderde (31 procent) zou 'ja' zeggen tegen de nieuwe munteenheid.

Gevraagd naar het vertrouwen in de Euro zegt 36 procent "weinig vertrouwen" en 38 procent een "beetje vertrouwen" te hebben.
Tweederde van de ondervraagden (63 procent) verwacht dat het leven na de invoering van de munt, in januari 2002, duurder zal worden.

Stinkende toiletverfrissers

De doordringende geur van een overdosis toiletblokken in urinoirs heeft genoopt tot de evacuatie van 100 personeelsleden van het bedrijf National Pen Corp in Californie. 24 personen moesten wegens duizeligheid in een ziekenhuis worden behandeld.

In beschermingspakken gestoken mensen van de rampendienst konden geen andere oorzaak van de ziekteverschijnselen ontdekken. Een gaslek was het niet, ook geen gifstof en zelfs geen smeulende computerdraden. "Oorzaak waren toiletverfrissers, dat wil zeggen: ietsje teveel ervan."

Zinloos geweld door taalprobleem

Drie inwoners van de randstad zijn in Enschede afgetuigd omdat ze het Twents dialect niet verstonden.

De bezoekers bevonden zich in de wc's van een café aan de Broeierdweg toen ze door een andere bbezoekerin het Twents werden aangesproken. Toen ze echter mededeelde niet te begrijpen wat hij zei, liep de man weg om kort daarop terug te keren met een achttal handlangers.

De groep stak vervolgens met bierglazen en flessen in op hun slachtoffers. Daarbij liepen drie personen, onder wie een zeventienjarige Katwijker en een 20-jarige Leidenaar, verwondingen op waaraan ze zich later moesten laten behandelen.

Naar aanleiding van verklaringen konden kort daarop 2 Hengeloërs en een man uit Borne worden aangehouden. Getuigen bevestigden dat zij betrokken waren geweest bij de matpartij.

Zeikerd loopt miljoen mis

Er is op het moment een Tilburger, die zich wel voor z'n kop kan slaan. Een kraslot, dat al van de rol was gescheurd, wilde hij niet. Hij moest zonodig een ander lot hebben.

Toen er nadien een bijstandsmoeder in de winkel kwam en het afgescheurde kraslot wel kocht, won ze een miljoen gulden (10 x ieder jaar een ton). De Tilburger is een bekende in de winkel 'Lotje' aan de Korvelseweg en merkte nog leuk op: "Verkoop die maar aan een ander."

Ondertussen heeft de gemeente Tilburg wel laten weten dat de winnende bijstandsmoeder zich moet melden omdat ze nu geen recht op een uitkering meer heeft.

Enge vieze Huisbaas

JCdeLeeuwarden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is eigenlijk een alom bekend verhaal. Studenten zoeken een kamer en rollen vervolgens in handen van louche huisbazen. De politie krijgt met name aan het begin van het studiejaar talloze klachten binnen. De verhalen worden ook steeds extremer. Zo was er een studente, die een kamer in Amsterdam Zuid betrok. Dat ze de badkamer (incl. jacuzzi) deelde met de huisbaas vond ze niet eens zo vreemd. Ze had immers totale privacy in haar eigen kamertje, waar ze zich met haar vriendje kon terugtrekken (dacht ze).

Na een week schrok ze zich een ongeluk. De huisbaas, die in de kamer naast haar woonde, had per ongeluk z'n deur open laten staan. Daar zag ze dat de spiegel (die in haar kamer hing) een doorschijnend raam bleek te zijn. Dat was nog niet alles, want achter het raam stond een camera te draaien, die alles in haar kamertje registreerde. Ze heeft direct haar boeltje gepakt en is vertrokken.

Huisdier voor slechte slapers

Djeedjee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In februari is in het National Institute of Agronomic Research (INRA) in Parijs een fluoriserend konijn geboren.
In het daglicht lijkt 'Alba' een normaal albino konijn maar elke cel bevat genen voor de aanmaak van fluoriserende proteinen die gehaald zijn uit de Kwal Aequorea victoria.
Franse onderzoekers hebben de genen aangepast om het effect twee maal zo sterk te maken.

In UV licht gloeit Alba's lichaam fel groen op.

Veel ziekenhuisbedden gevaarlijk

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

75 % van de bedden in verpleeghuizen is onveilig. Patiënten kunnen over een hek uit bed vallen, lopen de kans zich te verwonden aan uitstekende delen of bekneld raken tussen de spijlen van een bedhek.

Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg zijn directie en medewerkers van verpleeghuizen onvoldoende op de hoogte van de gevaren. Dat schrijft de Inspectie in een maandag verschenen rapport.

Omdat ook uit instellingen voor verstandelijk gehandicapten meldingen komen van zels dodelijke ongevallen door bedden en bedhekken, wil de inspectie de zorgsector extra attenderen op de risico's.


Ik dacht altijd dat een ziekenhuis een plaats is om beter te worden?

Drankrijders eist jaarlijks 200 levens

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het rijden onder invloed kostte vorig jaar naar schatting 200 levens. 2500 tot 3000 mensen moesten vorig jaar worden opgenomen in het ziekenhuis door letsel dat veroorzaakt is door verkeersdeelnemers die drank op hadden.

Ongeveer 55 procent van de overtreders komt uit de horeca en circa 4 procent uit de sportkantine. Vooral mannen maken zich schuldig aan rijden met een slok op. In steden komt rijden onder invloed meer voor dan in dorpen. In Noord- en Zuid-Holland wordt meer onder invloed gereden dan in andere provincies. Drenthe, Groningen en Overijssel scoren laag.

Mannen van 18 tot 24 jaar zijn zeer sterk vertegenwoordigd onder de automobilisten die te veel drinken. Zij waren betrokken bij 23 procent van de ongelukken waarbij doden of zwaargewonden vielen. Had in het begin van de jaren negentig nog 3,2 procent van deze jonge mannelijke automobilisten teveel alcohol gedronken, aan het eind dat 4 procent.


Dus bij deze: jij, man tussen de 18 en 24 wonende in Noord- of Zuid-Holland, net terug van het sporten of stappen: NIET MET JE DRONKEN KOP IN DE AUTO STAPPEN!

Executie voor Chinese moordenaars

De vier Chinezen die in april een Duits gezin vermoordden in Nanjing, zijn dinsdag geëxecuteerd.
De executie werd voltrokken nadat het hooggerechtshof het hoger beroep van de daders had afgewezen. De 24-jarige mannen werden in juli ter dood veroordeeld voor de moord op de Duitse manager van een Chinees-Duits automobielbedrijf van Daimler Benz.
Ook zijn vrouw en hun twee kinderen werden vermoord. Het doodvonnis leidde tot een storm van protesten in het buitenland.

Duitsland, Portugal, Frankrijk en Zweden tekenden officieel protest aan bij de Chinese overheid. Berlijn verzocht de Chinese autoriteiten de straf van de mannen om te zetten in levenslang.
De schuld van de daders was onomstreden. Tijdens het proces in mei deden zij een gedetailleerd verslag van de moord op de familie.


7 ongevallen Prins Clausplein zorgen voor files

Zeven ongevallen op het Prins Clausplein bij Den Haag hebben dinsdagochtend geleid tot een lange file op de A12. Omstreeks negen uur stond er 22 kilometer. Tegen half tien kwam er weer beweging in het vastgelopen verkeer.

Vooral het verkeer richting Amsterdam heeft last van de ongevallen. De fly-overs richting de A4 naar Amsterdam zijn afgesloten. Het verkeer wordt hier onder het Prins Clausplein doorgeleid. Bij een van de ongevallen op het verkeersplein is een 23-jarige Voorburger bekneld geraakt en later in het ziekenhuis overleden. Volgens de politie is de samenloop van zeven ongevallen op één verkeersplein toevallig.

Ongeval in Daniël den Hoedkliniek

Zestien mensen zijn dinsdagochtend onwel geworden na een ongeval in het laboratorium van de Daniël den Hoedkliniek in Rotterdam. Zij zijn met ademhalingsproblemen opgenomen in het nabijgelegen Zuiderziekenhuis. Onbekend is of het gaat om werknemers, patiënten of bezoekers.

Volgens de eerste berichten is in het laboratorium per ongeluk salpeterzuur in aanraking gekomen met andere stoffen. Het incident gebeurde even na 10.00 uur. Het laboratorium werd om 11.15 uur weer vrijgegeven.

Proef met laserwapen geslaagd

Een laserwapen dat bestemd is om Noord-Israel te beschermen tegen raketaanvallen heeft bij proeven in de VS twee Katjoesja-raketten neergehaald, heeft het Amerikaanse leger bekendgemaakt.

Bij de vrijdag in New Mexico uitgevoerde proef spoorde de Tactical High Energy Laser, THEL, de twee raketten vrijdag op, om ze vervolgens in de vlucht te vernietigen.

Het laserwapen wordt in de VS getest alvorens te worden ingezet tegen raketaanvallen van de Libanese Hezbollahmilitie waar het noorden van Israel aan bloot staat nu het Israelische leger de veiligheidszone in Zuid-Libanon heeft ontruimd.

Het lijkt star trek wel
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.