Drankrijders eist jaarlijks 200 levens

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het rijden onder invloed kostte vorig jaar naar schatting 200 levens. 2500 tot 3000 mensen moesten vorig jaar worden opgenomen in het ziekenhuis door letsel dat veroorzaakt is door verkeersdeelnemers die drank op hadden.

Ongeveer 55 procent van de overtreders komt uit de horeca en circa 4 procent uit de sportkantine. Vooral mannen maken zich schuldig aan rijden met een slok op. In steden komt rijden onder invloed meer voor dan in dorpen. In Noord- en Zuid-Holland wordt meer onder invloed gereden dan in andere provincies. Drenthe, Groningen en Overijssel scoren laag.

Mannen van 18 tot 24 jaar zijn zeer sterk vertegenwoordigd onder de automobilisten die te veel drinken. Zij waren betrokken bij 23 procent van de ongelukken waarbij doden of zwaargewonden vielen. Had in het begin van de jaren negentig nog 3,2 procent van deze jonge mannelijke automobilisten teveel alcohol gedronken, aan het eind dat 4 procent.


Dus bij deze: jij, man tussen de 18 en 24 wonende in Noord- of Zuid-Holland, net terug van het sporten of stappen: NIET MET JE DRONKEN KOP IN DE AUTO STAPPEN!