FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 27 september 2000

Te veel sex in Olympisch dorp

Met nog 5 dagen te gaan voor het einde van de Olympische Spelen in Sydney is het Olympisch dorp door zijn voorbehoedsmiddelen heen.

De distributeur laat inderhaast 20.000 extra condooms aanrukken voor de lege automaten. Ongeveer 10.000 sporters hebben al 50.000 condooms verbruikt. De stemming wordt steeds gezelliger in het dorp naarmate meer sporters zijn uitgeschakeld en vervolgens hun verblijf zo aangenaam mogelijk maken.

De sportlieden die nog steeds meedoen aan de wedstrijden hebben geklaagd over het gebrek aan rust in het party-dorp.

Onterecht doodverklaard

De 65-jarige Maureen Jones krijgt een schadevergoeding van zo'n 140.000 gulden, omdat haar huisarts haar 4 jaar terug ten onrechte heeft dood verklaard. Dat hebben de advocaten van de arts bekendgemaakt.

Jones, afkomstig uit Scarborough in het noorden van Engeland, lijdt aan suikerziekte en was in coma geraakt, toen de huisarts de dood bij haar vaststelde. De lijkauto stond al voor haar deur, toen twee politeagenten zagen dat haar been bewoog. 2 dagen later werd Jones weer wakker uit haar coma.

Voor de Britse tv zei de 65-jarige vrouw dat ze nog steeds nachtmerries heeft en daarin levend begraven wordt.

Hondensnackautomaat

Amsterdam krijgt in het Vondelpark een hondensnackautomaat. De automaat wordt op dierendag geopend door Guusje Nederhorst en haar hond. Op die dag kunnen baasjes uit de buurt van het park, hun honden de snacks gratis laten proeven.

Volgens de fabrikant van hondenvoer, die het apparaat exploiteert, is het de eerste hondensnackmachine ter wereld. De automaat staat bij restaurant "Het Melkhuisje" en is gevuld met hondenkoekjes en snacks voor allerlei honden.

Paddo's zijn geen harddrugs

Paddo's zijn helemaal niet gevaarlijk en hoeven daarom niet verboden te worden. Nu worden de geestverruimende paddestoelen beschouwd als harddrugs en vallen zij onder de Opiumwet.

Volgens het Coördinatiepunt Assessment en Monitoring Synthetische Drugs (CAM), dat onderzoek deed naar de paddo's in opdracht van minister Borst van Volksgezondheid is daar geen reden voor. Een woordvoerder van VWS bevestigt dit bericht. Het rapport van het CAM is nog vertrouwelijk. Minister Borst zelf heeft nog geen standpunt bepaald.

Boezem aangapen is gezond.

Abonides had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gluren naar de boezem van een vrouw is gezond voor mannen en bezorgt hen extra levensjaren, zo beweren wetenschappers na een onderzoek in Duitsland. 10 minuten staren naar borsten is volgens de onderzoekers even gezond als een half uur lang gymnastieken. De studie, die 5 jaar lang 200 mannen volgde, noteerde dat mannen die verlekkerde blikken wierpen op weelderige voorgevels een lagere bloeddruk hadden en minder vaak met hartziekten kampten. "De glurende mannen kunnen hun leven met vier tot vijf jaar verlengen door hun bezigheid", zegt Karen Weatherby, die het onderzoek leidde. "Seksuele opwinding doet het hart kloppen en verbetert de bloedcirculatie. Het staat vast dat dit een gezonde activiteit is."

Geen popconcerten naast Lenin

De burgemeester van Moskou heeft bepaald dat er geen concerten meer mogen worden gehouden op Vasiljevski, een groot en hellend stuk grond dat naast het Rode Plein ligt en van de grote kathedraal tot aan de rivier loopt. Het verbod geldt niet voor het Rode Plein zelf.

De orthodoxe patriarch Aleksi II had op het verbod aangedrongen omdat de concerten van onder meer de "Red Hot Chili Peppers", te veel geluidshinder zouden veroorzaken. Ook zei de hoogste leider binnen de Russisch-orthodoxe kerk het ongepast te vinden dat er concerten worden gehouden vlak naast de laatste rustplaats van de grote sovjethelden, die binnen de muren van het Kremlin begraven liggen, en van Vladimir Lenin, wiens mausoleum aan het Rode Plein staat.

Record Borsato gaat eraan

Jody Bernal staat zaterdag met "Que si, que no" voor de 16de week achter elkaar op nummer 1 in de Megatop 100. Daarmee evenaart de in Colombia geboren Delftenaar het record dat Marco Borsato in '94 vestigde met Dromen zijn bedrog.

Volgens de stichting Megatop 100 is het zeer waarschijnlijk dat het record van Marco volgende week sneuvelt. De 18-jarige Bernal heeft in Nederland nu al 150.000 single-cd's verkocht van Que si, que no.

Vrijspraak voor moord op vader

Het Amsterdamse gerechtshof heeft de 22-jarige T.O. ontslagen van alle rechtsvervolging voor het doden van zijn vader. Hij deed dat begin 1997 samen met zijn broertje. De vader had het gezin jarenlang geterroriseerd.

Nadat het gezin O. ,bestaande uit vader en moeder en 6 kinderen in Nederland aankwam, regeerde de vader met ijzeren hand. Zo mocht zijn vrouw de deur niet uit en hij sloeg iedereen met zijn blote vuisten of met voorwerpen die hij toevallig in zijn buurt had.

De 2 broers hielden het niet meer toen de vader op 3 februari 1997 hun moeder in elkaar sloeg met een hamer. De jongste zoon sloeg zijn vader met een tafelpoot. Daarna wurgden beide zoons hem met een snoer.

De rechtbank veroordeelde O. eerder tot 1 jaar voorwaardelijke celstraf, zoals ook de eis van de advocaat-generaal twee weken geleden luidde. Zijn jongere broer werd eerder al vrijgesproken, omdat hij volgens de rechtbank handelde uit noodweer. Het hof kwam dinsdag tot dezelfde conclusie voor de oudste broer.

Irak doet dollar in de ban

Irak stopt met het gebruiken avn de Amerikaanse dollar voor handelstransacties. Andere valuta's, zoals de euro, zullen de plaats van het "geld van de vijand" innemen. De Iraakse ministerraad heeft deze beslissing genomen op aanbeveling van een commissie van economische experts.

De Iraakse regering gaf op 14 september al aan deze stap te overwegen. "De dollar is een van de symbolen van de invloed en de macht van onze vijand, die wij moeten bevechten waar we kunnen", aldus de regering.

Irak mag maar op beperkte schaal olie exporteren, volgens de regels van het olie-voor-voedselprogramma van de Veiligheidsraad van de VN.

Flappentappen in de kroeg

Contant geld pinnen kan straks overal in Nederland. Men zal niet langer afhankelijk van de geldautomaat in enge zijstraatjes bij de banken, maar vinden ook geldautomaten in restaurants, tankstations, supermarkten en zelfs kroegen. Uit de nieuwe geldautomaten kan naast geld ook kortingsbonnen en postzegels worden getrokken, tevens kan er een telefoonkaart in worden opgeladen.

Volgend jaar worden 1000 van zogenoemde 'off premises'-automaten geplaatst. Daarna volgen nog enkele duizenden. De bedrijven NCR en Moneybox gaan de kleine, multifunctionele apparaten leveren en beheren. Enkele grote Nederlandse banken hebben laten weten mee te willen werken aan het gemaksproject.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
©FOK.nl e.a.