FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 8 september 2000

Italiaans leger heeft zat kleding

Het Italiaanse leger heeft voor zekr 5000 jaar kleding in voorraad. In de ondergoedmagazijnen zitten lange onderbroeken voor slechts 800 jaar gebruik.

De voorraad borstels is ruim voldoende om de manschappen gedurende de komende dertien eeuwen en veertien jaar glanzend te laten verschijnen. Aan schoenen is er voor 3000 jaar aan voorraad. De Rekenkamer kwam tot deze cijfers na een inspectie van 39 opslagplaatsen van het leger.

Ach ja als ze maar goed voor de dag komen .

MTV Video Music Awards

"And the winners are":

Best video: Eminem - 'The Real Slim Shady'

Male video: Eminem - 'The Real Slim Shady'

Female video: Aaliyah - 'Try Again'

Group video: Blink 182 - 'All the Small Things'

Rap video: Dr. Dre featuring Eminem - 'Forgot About Dre'

R&B video: Destiny's Child - 'Say My Name'

Hip hop video: Sisqo - 'Thong Song'

Best direction: Red Hot Chili Peppers - 'Californication'

Dance video: Jennifer Lopez - 'Waiting for Tonight'

Rock video: Limp Bizkit - 'Break Stuff'

Pop video: 'N Sync - 'Bye Bye Bye'

New artist: Macy Gray - 'I Try'

Video from a film: Aaliyah - 'Try Again'

Breakthrough video: Bjork - 'All is Full of Love'

Viewer's choice: 'N Sync - 'Bye Bye Bye'

Choreography: 'N Sync - 'Bye Bye Bye'

Special effects: Bjork - 'All if Full of Love'

Art direction: Red Hot Chili Peppers - 'Californication'

Editing: Aimee Mann - 'Save Me'

Cinematography: Macy Gray - 'Do Something'

Vrouw ligt sinds juni dood in huis

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft een 52-jarige vrouw dood in haar woning in Apeldoorn aangetroffen. Uit de ongeopende post blijkt dat zij al eind juni is overleden.

Dit heeft een politiewoordvoerder gisteren bekend gemaakt. De politie controleerde het huis van de vrouw in de Korenstraat, na een melding van een plaatsgenote die al enige tijd niets van de vrouw had vernomen. Een dokter stelde vast dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven.

"Koersk door Russische raket gezonken"

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verongelukte Russische onderzeeër Koersk is volgens de Duitse krant Berliner Zeitung door hun eigen marine tot zinken gebracht. Het Russische oorlogsschip 'Peter de Grote' zou tijdens een oefening een anti-duikbootraket af hebben gevuurd, die de Koersk trof.

De Berliner Zeitung beroept zich op informatie in een nog geheim onderzoeksrapport van de Russische veiligheidsdienst FSB.

Lekker bijdehand

Vliegtuig botst bijna tegen Stealth

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Zuid-Californië is het bijna tot een botsing gekomen tussen een passagiersvliegtuig en een straaljager. Volgens de piloot van het passagiersvliegtuig ging het om een Stealth, die voor radar praktisch onzichtbaar is.

Het civiele vliegtuig, een Boeing 757 van United Airlines met 166 passagiers aan boord, was kort na de start in L.A. aan het klimmen, toen op ongeveer 3000 meter het alarm afging dat waarschuwt voor een bijna-botsing. De piloot ontdekte het zwarte geval boven hem en wijzigde meteen de koers. Niemand raakte gewond.

Tja, moeten ze die dingen maar niet "ontzichtbaar" maken!

Student leeft op pasta

Webgoodie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het idee dat de gemiddelde student leeft van bier, bier en nog eens bier blijkt een misvatting. Maar dat studenten een goed, gezond leven leiden, is ook niet bepaald waar, zeker niet wat het eten betreft. Want het is een en al pasta wat de pot schaft, blijkt uit een enquîte onder 315 Leidse studenten. Op de vraag naar de maaltijd van gisteravond antwoordden de meeste studenten pasta met rode saus. Pasta met spekjes volgt op nummer twee.

Bijna 40 procent van de mannelijke Leidse studenten eet ongezond. Onder de vrouwelijke studenten is dat 27 procent. Met name jongens die pas het ouderlijk nest hebben verlaten en nu alleen op een kamertje wonen, maken er een zooitje van. Slechts 5 procent van de alleenwonende Leidse studenten eet gezond.

Meisje vergeten in politiecel

Justitie in Zutphen is met een onderzoek begonnen naar de agenten die een 14-jarige arrestante urenlang vergaten in een politiecel in Borculo. Het meisje zat de hele avond opgesloten op het politiebureau, terwijl de laatste agent al om 18:45 u. naar huis was gegaan.

De politie pakte maandagmiddag twee 14-jarige meisjes op die betrokken waren bij een vechtpartij. Om de twee apart te horen werd de ene opgesloten in een ophoudkamertje en het andere in een cel. De eerste is na verhoor gewoon naar huis gestuurd, maar het andere meisje is vergeten.

De ouders van het meisje belden 's avonds de politie omdat hun dochter niet thuis was gekomen. Er volgde een zoektocht in de buurt. Om een uur of 11 kwamen politiemensen en de ouders bijeen op het bureau om te overleggen over de toestand. Daar hoorden zij alarm vanuit de politiecel. Het meisje had de hele avond tevergeefs in het verlaten bureau op de alarmknop geduwd.

KonijnenFOKker krijgt schadevergoeding

Een Spaanse konijnenfokker wiens bedrijf pal naast een militair oefenterrein ligt, heeft van het Spaanse ministerie van defensie ruim 11.000 gulden schadevergoeding ontvangen omdat zijn dieren van de knallen zo in de stress schoten, dat sommige eraan overleden.

De schadevergoeding was vorig jaar na 6 jaar procederen aan de fokker toegewezen. De zaak moest door een van de hoogste Spaanse tribunalen worden behandeld omdat er een regeringsdepartement bij betrokken was. Vorige week werd het geld eindelijk uitbetaald.

Afhankelijk van waarmee geoefend werd (van artilleriegranaten tot vliegtuigbommen) verloor de Spaanse fokker tot 30 konijnen per dag. De dieren die in leven bleven, waren naar zijn zeggen allemaal de weg kwijt.

Opgevoerde brommers

Minister Netelenbos van Verkeer wil dat brommers die opgevoerd zijn en voor de tweede keer zijn aangehouden, meteen laten vernietigen. Dit schrijft de minister mede namens haar collega's van Justitie en Binnenlandse Zaken in antwoord op vragen van Tweede-Kamerlid Stellingwerf van de RPF.

De rigoreuze sanctie is onderdeel van een reeks nieuwe regels voor registratie en kentekening van brom- en snorfietsen, waar nog aan wordt gewerkt. Het afgeven van een kenteken vereenvoudigt het nemen van maatregelen tegen de opgevoerde bromfietsen.

Brommers krijgen geen kenteken als ze sneller kunnen dan de zogenoemde constructiesnelheid van 45 kilometer per uur. Voor snorfieten is dat 25 kilometer.

De eigenaar van een opgevoerde brommer mag nadat hij is aangehouden een nieuw kenteken aanvragen. Als daarna nog een keer blijkt dat de bromfiets is opgevoerd, wordt die vernietigd. Nu is nog tussenkomst van de rechter nodig om een opgevoerde brommer te laten vernietigen.

Onderzoeken hebben uitgewezen dat door deze strengere maatregelen 11 doden en 362 gewonden per jaar kunnen worden voorkomen en ook nog eens een kostenpost van 30 miljoen gulden gemoeid.

Registratie en afgifte van een kenteken moet ook een eind maken aan het grote aantal diefstallen. Jaarlijks worden 30.000 brom- en snorfietsen gestolen, wat neerkomt op een schadepost van 60 miljoen piek.

900 miljoen dollar aan reclame

De televisiezender NBC verdient tijdens de Olympische Spelen als eigenaar van de televisierechten voor Amerika een recordbedrag van 900 miljoen dollar aan de verkoop van reclamezendtijd. "Daarmee zullen we slechts een kleine winst boeken", aldus NBC-marketingchef Keith Turner.

Per uur wordt er 9 minuten reclame uitgezonden. De prijs voor een tv-spotje van 30 seconden bedraagt 615.000 dollar tijdens de piekuren. Het televisiestation telde 725 miljoen dollar neer voor de uitzendrechten en daar boven op komen nog de productiekosten van zo'n 100 miljoen dollar.

NBC betaalde voor de rechten om alle Olympische Spelen en Winterspelen tussen 2000 en 2008 te mogen uitzenden $3.500.000.000.

Drugs-onderzeeër in de bergen

De Colombiaanse politie heeft in een loods vlakbij de hoog in de Andes gelegen hoofdstad Bogota een half afgebouwde onderzeeboot van Russisch ontwerp gevonden, waarmee mokkelaars hun cocaïne ongezien de Verenigde Staten wilden binnenkrijgen. Het ruim dertig meter lange vaartuig zou per trip ongeveer 200 ton hebben kunnen vervoeren.

Experts van de Colombiaanse marine waren verbaast over het vakmanschap waarmee de onderzeeër in elkaar was gezet. De machinekamer van de boot was reeds voltooid.

De romp van het vaartuig was in drie delen opgesplitst om het vervoer naar de kust te vereenvoudigen. Het is nog onduidelijk waarom de smokkelaars hun duikboot juist hoog in de Andes lieten bouwen.

Rollercoaster record

Djeedjee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 39-jarige Man uit New York heeft in de Engelse plaats Blackpool het wereldrecord achtbaanrijden verbeterd. De Amerikaan heeft sinds 9 juni in totaal maarliefst 2016 uren in de attractie doorgebracht. Het oude record was 19
jaar oud en stond op net 103 uren. Hij mocht niet meer dan 5 minuten per dag stoppen.

Die kan je ook maar beter geen vette hap te eten geven .

Man smokkelt hagedissen in onderbroek

Een 31-jarige man uit Las Vegas is in de staat Nevada veroordeeld wegens het smokkelen van bedreigde diersoorten.
Toen de douane op het vliegveld de man onderzochten op drugsbezit zagen ze enkele vreemde bulten in het kruis van de man.

In zijn ondergoed zaten een aantal sokken die gevuld waren met negen dode hagedissen, drie levende en een aantal Gecko's en andere uitheemse diersoorten.

De man werd gisteren schuldig bevonden. Hem hangt een celstraf van maximaal zes maanden boven het hoofd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.