FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 6 september 2000

Oprolbare tv

Djeedjee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onderzoekers van Philips hebben een technologie ontwikkeld waarmee het mogelijk is oprolbare plastic beeldschermen te maken. Het elektronicaconcern beschouwt dit als een belangrijke doorbraak.

De plastictechnologie is aanzienlijk goedkoper dan de tot nu toe gebruikelijke technieken, onder meer omdat de productie onder veel minder stringente voorwaarden kan plaatsvinden. Op het plastic beeldscherm kan honderd keer per seconde een ander beeld verschijnen.

Homo`s gaan trouwen

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

DEN HAAG (ANP) - Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil dat homoseksuele mannen en vrouwen een burgerlijk huwelijk met elkaar kunnen aangaan. Alleen het afstammingsrecht is hierin niet geregeld. Als vervangen is het daarentegen wel mogelijk om kinderen te adopteren.

PvdA, VVD, D66, GroenLinks en de SP vinden het "een historische mijlpaal" dat homoseksuelen straks eenzelfde wettelijk huwelijk kunnen aangaan dat nu alleen is voorbehouden aan de man en vrouw stelletjes. Dinsdag behandelde de Tweede Kamer de wetsvoorstellen van het kabinet over de openstelling van het huwelijk en adoptie. De bedoeling is dat dit per januari 2001 ingaat.

Monster gevonden

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Deze week is in Nicaragua het karkas gevonden van wat men denkt dat het de zogenaamde Chupacabra ofwel 'geitenzuiger' is. Het beest struinde al jaren het platteland af en was vooral bij veehouders een gevreesd monster. Zoals de naam al doet vermoeden deed het beest zich tegoed aan geiten, maar ook aan schapen, koeien en kippen deed het zich tegoed.

De prooien van de 'geitenzuiger' werden meestal volledig ontdaan van hun bloed, tot op de laatste druppel. De Chupacabra-monsters houden al zo'n twintig jaar de gemoederen bezig. Over het uiterlijk van het monster doen verschillende verhalen de ronde. Zo zegt de 1 dat het om een buitenaards wezen gaat, de ander heeft het over een half-mens-half-beest-vampier. Veel Nicaraguanen zien met de vondst van het karkas de bevestiging van wat ze altijd hebben beweerd. De Chupacabra bestond en bestaat misschien nog steeds.

Hitler-strip op Nederlandse markt

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Jawohl, ik ben terug", roept schijnbaar lief stripfiguurtje op de omslag van een nieuw boekje van De Appelbloesem Pers,maar als je wat beter kijkt, zie je dat de illustratie Adolf Hitler voorstelt.

De Appelbloesem Pers brengt ergensd volgend jaar de Duitse strip "Adolf" in een Nederlandstalig versie op de markt. Het album met Adolf Hitler als beklagenswaardige 'stripheld' was maandag op de boekenbeurs in Amsterdam één van de opvallenste nieuwe uitgaven. De Duitser Walter Moers is in zijn eigen land al toe aan deel 3 van zijn Adolf-reeks. Van de eerste twee uitgaven werden er al 200.000 verkocht. Ze leidden tot fikse discussies in onder meer het dagblad Frankfurter Algemeine.

"Het stripfiguur Hitler heeft zich sinds de oorlog verstopt in een riool en komt in onze tijd weer tevoorschijn met nieuwe dwaze plannen. Het wordt allemaal niets, hij is de ultieme loser. Het is een wat gestoord boekje en sommige oudere mensen zullen er best moeite mee hebben. Persoonlijk vind ik het bevrijdend om ook eens om Hitler te lachen", aldus de woordvoerder van de uitgeverij.

De Nederlandstalige Adolf komt om te beginnen uit in een oplage van 5000 stuks.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.