FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 31 augustus 2000

Sigaretten 'gezonder' dan shag

Wie shaggie rookt krijgt veel meer troep naarbinnen dan een sigarettenroker. Het Franse consumptie-instituut INC gebruikte voor dit onderzoek een machine die een sigaret 'rookt' en vervolgens de vrijgekomen stoffen analyseert. Zowel bij fanatiek roken, als bij rustig roken, kreeg de machine veel meer teer, nicotine en koolstofmonoxide binnen dan bij sigaretten.

Zo kwam bij een mild shaggie, afhankelijk van het rookgedrag 24 tot 40 mg teer vrij. De 'zwaarste' sigaret die in Frankrijk verkrijgbaar is bevat 'slechts' 12 milligram.

Hetzelfde rookapparaat bracht vorig jaar aan het licht dat veel sigaretten meer nicotine en teer bevatten dan op het pakje staat vermeld.

2e hands spuiten zijn goud waard

De Chinese overheid is begonnen met een campagne om de illegale handel in gebruikte injectienaalden te tegen te gaan. Alle ziekenhuizen hebben de opdracht gekregen gebruikte naalden meteen te vernietigen.

Door de handel in tweedehands spuiten slaagt China er niet in de verspreiding van hepatitis B en aids tegen te gaan.

Volgens schattingen van de wereldgezondheidsorganisatie WHO is waarschijnlijk de helft van alle injectiespuiten in China een tweedehansje. Mede daardoor draagt meer dan 10 procent van alle Chinezen het hepatitis B-virus.

In de handel in gebruikte naalden gaan naar miljarden guldens om. In een geval alleen al onderschepte de Chinese politie een vracht van 10 ton tweedehands spuiten. De handel is ontstaan doordat ziekenhuizen ernstig tekort aan middelen hebben.

Eerst het meisje dan de baan

Zo moet Prins Claus in 1965 hebben gedacht. Hij liet een hoge post op de nieuw te openen West-Duitse ambassade in Israël varen om met Trix te trouwen. Ambassadeur Rolf Friedemann Pauls wilde Claus als tweede man op de ambassade in Tel Aviv. Hij was de juiste man gezien zijn 'grote schaamte voor de nazi-misdaden en zijn drang om de geschiedenis in zijn eentje goed te maken'. Dit onthult de Israëlische boezemvriend van de prins Avi Primor.

Claus von Amsberg koos voor een huwelijk met Beatrix op het moment dat het nog maar de vraag was of dat huwelijk wel doorgang kon vinden, gezien het anti-Duitse sentiment in Nederland.

Zorg in Nederland is slecht

De kwaliteit van de Nederlandse gezondheidszorg laat flink te wensen over in vergelijking onze buurlanden, de Verenigde Staten en Japan. Dat is de conclusie van 2 economen in een artikel in het vakblad ESB, op basis van cijfers van het OESO.

Om weer internationaal op niveau te komen, heeft Nederland twee keer zoveel huisartsen nodig en 65 procent meer specialisten. De kosten van de gezondheidszorg zouden daarmee gemiddeld 14 procent per inwoner hoger uitkomen. Nu zijn de uitgaven voor de sector nog veel minder dan in diverse andere westerse landen.

Samen met het Verenigd Koninkrijk is Nederland het enige land waarin de zorg te kampen heeft met lange wachtlijsten. Bovendien is de toegankelijkheid van de medische voorzieningen matig.

Mohammed al-Fayed stapt naar de rechter

De vader van Dodi al-Fayed stapt naar de rechter om inzage te krijgen in geheime Amerikaanse documenten over de dood van zijn zoon Dodi en de Britse prinses Diana. Hij kondigde dit gisteren aan in Washington.

Diana en Dodi kwamen 3 jaar geleden om bij een verkeersongeluk in Parijs. Volgens vader al-Fayed houden Amerikaanse inlichtingendiensten op verzoek van Britten documenten achter om de waarheid over het ongeluk geheim te houden. De steenrijke directeur van de luxe warenhuisketen Harrods is ervan overtuigd dat zijn zoon is vermoord om een eventueel huwelijk met Diana te voorkomen.

Rob Stenders stopt in ochtend

DJ Rob Stenders stopt per 1 januari met zijn werkzaamheden in de ochtend op radio3. Volgens een woordvoerster van de NOS heeft Stenders erg veel moeite met het vroege opstaan . Zijn programma Stenders Vroeg wordt doordeweeks iedere ochtend uitgezonden tussen 06.00 uur en 09.00 uur.

Stenders presenteerde eerder tussen 14.00 en 16.00 uur een programma op Radio 3. Op welk tijdstip hij vanaf 1 januari te horen zal zijn op radio3 is nog niet bekend.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.