FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 27 augustus 2000

Man dood door SMS-bericht

Michiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

GSM-straling is mogelijk gevaarlijk, SMS'en is al gevaarlijk gebleken. De conclusie van het gerechtelijk onderzoek naar de doodsoorzaak van Darren Riley, een politieman in Groot-Brittannië, was dat de man was gestorven nadat hij probeerde een SMS-bericht op zijn GSM te lezen terwijl hij op een regenachtige dag tegen 140 km/u op de autosnelweg reed.

De complexiteit van zijn telefoon kostte Riley uiteindelijk het leven. Terwijl de agent klungelde met de knoppencombinatie die moest worden ingedrukt om het bericht te tonen, verloor hij de controle over het stuur en knalde tegen een boom.

Tot nu toe zijn in Groot-Brittannië in het jaar 2000 al veertien bestuurders om het leven door telefoneren achter het stuur.

Handsfree bellen is veiliger... Nu dus nog een leuke vrouwenstem in je telefoon proppen die je sms'jes voor je opleest!

Christina Aguilera geeft clip-rolletje weg aan geliefde

IKKE had nóg een leuk berichtje voor ons:

Christina Aguilera heeft toegegeven dat ze hopeloos verliefd is op danser Jorge Santos en wil dat aan al haar fans laten zien. In haar nieuwe clip 'All I want is you' heeft Jorge een belangrijke rol gekregen. Aguilera danst uitdagend met de knappe danser en in de groepsscènes wordt al gauw duidelijk wie haar voorkeur heeft.

De zangeres verklaarde: "We zijn helemaal gek van elkaar. Ik wil er alleen niet teveel over praten. Niet iedereen is op de hoogte van deze ontwikkeling." Doordat ze hem een hoofdrol in haar nieuwe clip heeft gegeven wil ze zijn angsten om uit te gaan met een sekssymbool de kop in drukken. "Het is erg moeilijk om een relatie te onderhouden in dit vak", aldus Aguilera.

Tja, het was even strijden, maar uiteindelijk kreeg Jorge de rol en niet ik..

Man dood na ruzie

Door een ruzie met een aantal watersporters is donderdagavond een 54-jarige man uit Loenen overleden. Dat schrijft IKKE ons via de newssubmit. De groep was met hoge snelheid in een motorboot langs de woonboot van de man gevaren wat de man ergerde.
Uit ergernis over de golfslag die dat veroorzaakte, ging de Loenenaar op zijn fiets achter de boot aan. Verderop in een sluis sprak hij de negen opvarenden aan op hun gedrag.

Om zijn boosheid kracht bij te zetten gooide de man een steen naar de boot. Tijdens een handgemeen dat volgde, zakte de man in elkaar. Enkele passagiers van de boot probeerden hem nog te reanimeren. De man bezweek op weg naar het ziekenhuis.
Het is niet precies duidelijk waaraan de man is overleden. De negen opvarenden zijn aangehouden. 2 van hen zitten nog vast.

Het is toch ook niet te geloven hè...

Internet kost bedrijfsleven miljarden

IKKE schreef:

In Duitsland bezorgen werknemers die in de tijd van hun baas privé internetten het bedrijfsleven een jaarlijkse schade van 104 miljard mark. Een onderzoek heeft uitgewezen dat 60 procent van alle werknemers zeker eenmaal per dag voor zichzelf aan het netsurfen is.

Elke werknemer is gemiddeld 3,2 uur per week 'privé' online, wat terecht komt op 17 dagen per jaar.
Als je dan doorrekent komt dit terecht op zo'n economische schade van 104 miljard mark.
Volgens het onderzoeksbureau is er weinig aan te doen, het ministerie van financiën zegt dat de 'privé-surfers' dan maar extra belasting moeten gaan betalen..

New-Yorkse burgemeester Giuliani kwaad

BASement had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dierenrechtenactivisten hebben zich de woede van de New-Yorkse burgemeester Rudolph Guiliani op de hals gehaald, door zijn portret te gebruiken voor een campagne tegen het drinken van melk. Giuliani overweegt de actievoerders voor de rechter te dagen.

"Heb je prostaatkanker?" zo luidt de tekst onder het bemelksnorde hoofd van Giuliani op een billboardaffiche van de actiegroep Mensen voor Ethische Behandeling van Dieren (PETA). De tekst is een variatie op de bekende leus 'Heb je melk?' die de Amerikaanse zuivelindustrie gebruikt in een advertentiecampagne. De leus van de actievoerders haakt in op een onderzoek van de Harvard-universiteit, waaruit blijkt dat de consumptie van veel melk en andere zuivelproducten de kans op prostaatkanker wellicht iets verhoogt.

Giuliani, die prostaatkanker heeft, noemde het smakeloos en ongepast om zijn ziekte uit te buiten en zijn positie als burgemeester "te misbruiken voor advertentiedoeleinden". "De boodschap die ze proberen over te brengen snijdt uitsluitend in hun eigen fanatieke, overspannen gedachtenwereld hout", aldus Giuliani.

Volgens PETA zijn zuivelproducten "funest voor de gezondheid van mensen, rampzalig voor het milieu en een nachtmerrie voor koeien en hun kalfjes". Het billboard met het hoofd van Giuliani is alleen te zien in de staat Wisconsin, waar de Amerikaanse zuivelindustrie is geconcentreerd.

Eerder dit jaar trok PETA een advertentie terug waarin studenten werden opgeroepen bier te drinken in plaats van melk. Dat gebeurde na protesten van de actiegroep Moeders Tegen Dronken Rijden.

Oud wijntje proeven

IKKE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er was in de wijnwereld al veel over gespeculeerd, maar afgelopen vrijdag moest de 300 jaar oude wijn die begin juli op de bodem van de Waddenzee is gevonden, zijn geheimen prijsgeven.

In het wijninstituut Meron in Almere kwam een proefpanel, bestaand uit ervaren wijnkenners, bijeen om een geur- en smaakanalyse van de wijn te geven.

Onder grote mediabelangstelling werd allereerst in het laboratorium een monster genomen van de wijn voor nader onderzoek. De kurk, die uiterst behoedzaam werd open geboord, bleek niet meer in een erg krachtige staat, maar de fles was in een prachtige conditie.

Bij het besnuffelen van de lege fles kwam de eerste vluchtige hereniging met het verleden. Maar een geur van rotte eieren en mest voorspelde helaas niet veel goeds.

De wijn werd vervolgens gepresenteerd in kleine monsterflesjes. De helderrode kleur, nog afgedekt met stikstof, zag er volgens de deskundigen verrassend en veelbelovend uit.

Tijdens het proeven van de wijn, die ondanks de nare geuren toch door het panel werd doorgeslikt, werd men aangenaam verrast. Er bleek meer wijn in de smaak dan in de geur te zitten. De nog aanwezige tannine, alcohol, rijpe tonen, de nog prachtige kleur en een ongelooflijk lange afdronk bewijzen dat de wijn 300 jaar geleden van een hele goede en krachtige kwaliteit moet zijn geweest. De wijn is waarschijnlijk afkomstig uit het Douro-gebied in Portugal, waar rondom die tijd veel wijn vandaan kwam, meestal aangelengd met wat vlierbessensap.

Hubrecht Duijker, een van de panelleden, voegde er aan toe dat de wijn een eer betoonde aan zijn vindplaats, namelijk een wrak, een schim van wat het ooit geweest is.

Naar alle waarschijnlijkheid is de fles afkomstig van een Nederlands oorlogsschip dat rond 1640 is gebouwd. Meron en TNO zullen de komende week nog nader onderzoek verrichten waarvan ze verslag doen op het internet.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.