FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 24 augustus 2000

Miljonair begint expeditie naar de Estonia

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse miljonair Gregg Bemis is begonnen het wrak van de in 1994 gezonken veerboot Estonia te onderzoeken. Bemis wil de aanzet geven tot een nieuw officieel onderzoek naar de omstandigheden waaronder de veerboot is vergaan en 852 opvarende om het leven kwamen.

De expeditie is ingegeven door een stroom geruchten omtrent de oorzaak van de ramp. Het Duitse weekblad Der Spiegel meldde vorig jaar dat de ondergang van de veerboot zou zijn veroorzaakt door een terreuraanslag. Volgens Duitse deskundigen zou op de boeg van het schip op 3 plaatsen springstof zijn aangebracht.

Napster voor borduurpatronen

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden: De Volkskrant meldt het volgende:

Internet is niet alleen geschikt voor het uitwisselen van muziek. Ook de liefhebbers van naald en draad hebben het Net ontdekt.
Amerikaanse vrouwen hebben onder de naam "Pattern Piggies" een soort Napster voor borduurpatronen opgericht. De International Needleart Retailers Guild is woedend. In navolging van haar grote broers uit de muziek- en filmindustrie overweegt het detailhandelsgilde nu een rechtzaak tegen deze handwerksters met een hackersmentaliteit aan te spannen.
De handwerksters zouden moeilijker te traceren zijn dan de gebruikers van Napster, want ze opereren voornamelijk ondergronds (wat moet je je hierbij voorstellen)

"Ik begrijp niet hoe mensen een gestolen engel kunnen borduren en zichzelf nog recht in de ogen durven kunnen kijken!", zei ontwerpster Marilyn Leavitt-Imblum tegen het persbureau Associated Press.

Ondergrondse borduurwerkhackers; het moet toch niet gekker worden...

A-team als film

woudy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

'The Avengers', 'Mission Impossible', 'Charlie's Angels' en vele andere klassieke tv-series gingen al voor. Een bioscoopversie van 'The A-Team' kon dan ook niet uitblijven.

Universal Pictures zal samen met het comic book concern Top Cow Productions de filmversie van de serie, die van 1983 tot 1987 een megahit was, produceren. De bedoeling is om de film in een nieuw jasje te steken met een moderne uitstraling en jongere acteurs dan de in tv-serie.

Zeldzame albino kreeft gestolen en gekookt

De vijftien jaar oude albino-kreeft Ariel is gestolen uit een aquarium in het Britse Newquay's Sea Life Centre.

De zeldzame kreeft blijkt al afgelopen maandag te zijn ontvreemd. Donderdag werd op een nabijgelegen strand een eveneens uit het aquarium gestolen krat ontdekt. Naast het krat lag een stapeltje platte stenen rond een knapperend vuurtje. De directie van het aquarium kan nu niet anders concluderen dat hun belangrijkste publiekstrekker in kokend water ter ziele is gegaan.

Man bekent aanvallen op vrouwen

De politie van de Duitse stad Bochum heeft een man aangehouden die diverse aanvallen op vrouwen heeft bekend. De man is onder meer in Venlo actief geweest.

De man, van wie een fotomontage was verspreid, is na tips van getuigen aangehouden. Op 20 augustus stak hij na een bezoek aan een café een 35-jarige vrouw in Bochum met een mes. Zij raakte zwaar gewond. De man heeft ook bekend dat hij niet alleen in Venlo, maar ook in de Duitse steden Münster, Wuppertal en Emden vrouwen heeft lastiggevallen.

Functionarissen verdrinken baby

De gruwelijke dood van een pasgeboren baby in China heeft de geboortepolitiek van dat land weer breed onder de aandacht gebracht. Plaatselijke functionarissen die toezien op de regeling lieten het kerngezonde kind verdrinken waar de ouders bij stonden.

De functionarissen handelden op grond van het principe dat Chinezen niet meer dan één kind mogen hebben. Het drama voltrok zich in een dorp in de provincie Hubei en bracht een schokgolf teweeg die inmiddels ook de rest van het land heeft bereikt. De regering van Hubei heeft beloofd dat de functionarissen zullen worden gestraft, wat een zeldzaamheid zou zijn in dergelijke zaken.

Het was voor de vierde keer dat de moeder van de baby zwanger was geworden. Veel mensen in het gebied hebben meerdere kinderen, zonder dat ze daarvoor worden gestraft, ondanks de officiële beleidslijnen. Maar dit keer kreeg de vrouw onder dwang een injectie toegediend die ertoe moest leiden dat het kind dood werd geboren.

De injectie bleek niet te werken en de baby kwam springlevend ter wereld, tot verrassing van de autoriteiten. Zij gaven de vader opdracht het kind daarom buiten het ziekenhuis om het leven te brengen. De vader weigerde echter. Een dokter ontfermde vervolgens zich over de baby. Hij knipte de navelstreng af, gaf enkele vaccinaties en stuurde de familie naar huis.

De ouders werden in de huiskamer opgewacht door vijf functionarissen, die de baby na een woordenwisseling meenamen. In een nabijgelegen rijstveld lieten ze het kind voor de ogen van de ouders verdrinken.

De verontwaardiging was zo groot dat mensen uit de buurt contact zochten met plaatselijke kranten. Ook de landelijke media sprongen erop. De nationale aandacht dwong de autoriteiten van de provincie maatregelen aan te kondigen tegen de betrokken functionarissen.

De arts die de baby behandelde kan maar weinig begrip opbrengen voor wat er is gebeurd. "Hoe konden ze zo wreed zijn. Het kind had ook naar een tehuis kunnen gaan", zegt hij donderdag in The Times. Een maand geleden maakten de media in China melding over speciale gevangenissen, waar zwangere vrouwen die de regels overtreden worden opgesloten.

De Chinese regering past de geboortepolitiek sinds begin jaren zeventig toe. Er werd toe besloten om de voedselvoorziening voor de enorme bevolking veilig te stellen. In China wonen nu 1,1 miljard mensen. Het land heeft relatief weinig landbouwgrond en wordt regelmatig geplaagd door overstromingen en honger.

Ondanks de misstanden is de Chinese regering niet van plan de geboortepolitiek te wijzigen. Het officiële persbureau Xinhyua meldde in een commentaar: "Zonder adequate maatregelen om de groei van de bevolking terug te brengen, zou China nu 300 miljoen meer inwoners tellen."

Politie laat zich een oor aannaaien

Een rustige boswandeling in hartje Drenthe heeft dinsdag geleid tot een lugubere zoekactie van de politie. Een toerist stuitte op een oor, midden op de Kwekebosweg in Schoonoord. De verbouwereerde wandelaar waarschuwde de politie, die het bosperceel afzette en een uitgebreid onderzoek begon. Pas toen bleek dat het om een kunststof oor ging.
Waar het nep-oor vandaan komt, is de politie een raadsel. Oorarts dr. P.Mulkens van het Wilhelminaziekenhuis in Assen kan geen opheldering verschaffen. Ik heb het oor gezien en het voelt wel echt, zelfs wat kleverig. Ik heb geen patiënten met een oorprothese. Ik kan niet zeggen of het echt is", verklaart de specialist. Mulkens veronderstelt dat het om een grap gaat.
Al snel leidde de vondst tot het gerucht dat in Schoonoord menselijke resten waren gevonden. Maar nep-oren blijken eenvoudig te koop. Zo zijn bij een drogist in Emmen rubber oren verkrijgbaar.
"We verkopen ook nepbloed, dus als je wilt kun je er wel wat van maken", zo verklaart de winkelier de ophef.

Paspoort goedkoper maar duurt vijf dagen

Het kabinet wil de prijs van het nieuwe Nederlandse paspoort met 30 gulden verlagen. Vrijdag valt hierover de beslissing. Het nieuwe paspoort wordt per 1 april 2001 ingevoerd. Minister Van Boxtel (Grote Stedenbeleid) vindt dat het Nederlandse reisdocument het goedkoopste van Europa moet worden.

De prijsverlaging wordt op Prinsjesdag officieel bekendgemaakt. De maatregel betekent een concrete lastenverlichting van 60 miljoen gulden. Het kabinet schaft in één keer alle leges af die het rijk aan de uitgifte van het paspoort overhield. Het is de bedoeling dat de gemeenten dit voorbeeld volgen. Het is niet zo dat de verlaging automatisch betekent dat het paspoort in alle gemeenten even duur is. De Tweede Kamer wil echter dat die prijs in het hele land hetzelfde wordt.

Vanaf 1 april zal het invullen van de persoongegevens en het bevestigen van de pasfoto op een centraal punt gebeuren. Nu doen de gemeenten dit nog. Voor de burger betekent dit een wachttijd van maximaal 5 dagen.

Voetbalclubs hoeven politie niet te betalen

Voetbalclubs zijn niet verantwoordelijk voor de politiekosten die worden gemaakt tijdens wedstrijden. Handhaving van de openbare orde is een verantwoordelijkheid van de overheid. De kosten die daarmee gepaard gaan, zijn ook voor rekening van de overheid. Dit staat in een brief van ministers De Vries (Binnenlandse Zaken) en Korthals (Justitie) aan de Tweede Kamer.

De brief is een reactie op een advies van de werkgroep onder leiding van burgemeester Mans van Enschede. Deze stelde vorig jaar voor om voetbalclubs te laten delen in de kosten van de politie-inzet bij grote voetbalwedstrijden. De ministers vinden het voorstel principieel onjuist. Bovendien lijkt het hen geen oplossing voor de altijd weer terugkerende ongeregeldheden. Ook mag de indruk niet ontstaan dat organisatoren van grote evenementen de verantwoordelijkheid voor de veiligheid kunnen afkopen.

Veiligheid is een zaak van alle betrokkenen, meent het kabinet. Bij voetbalwedstrijden zijn dat de overheid, de KNVB, de clubs, de supportersverenigingen en de individuele supporters. Samen kunnen zij voor goede veiligheidsmaatregelen zorgen. Dan is er minder politie-inzet vereist en dat bespaart weer kosten, denken de ministers.

Kylie Minogue is té sexy

Kylie Minogue is te sexy. In haar nieuwste videoclip is de Australische zangeres zo schaars gekleed, dat de clip niet op de televisie wordt getoond. Voor haar nieuwste single 'On A Night Like This' heeft Kylie twee verschillende versies opgenomen. In de ongekuiste video geeft Kylie een striptease en laat weinig aan de verbeelding over. Onze eigen Rutger Hauer is de gelukkige man in de clip. Hij mocht alle intieme plekjes aanschouwen. Maar zelfs de kuise versie blijkt te sexy te zijn voor televisie. Kinky Kylie zegt dat het wel meevalt, er is alleen wat meer decolleté te zien. De single 'On A Night..' en de clip worden op 11 september uitgebracht. Op dit moment staat Kylie Minogue hoog in de hitparade met het nummer 'Spinning Around'. Ook in deze video is haar mooie lichaam goed in beeld gebracht. Sex scoort!

Duizenden zieken door eten slechte rijst

Drieduizend mensen in centraal India zijn woensdag opgenomen nadat zij na het eten van rijst klachten hadden gekregen als extreme duizeligheid, gestoord gezichtsvermogen en diarree.

De slachtoffers hadden rijst gekocht van drie handelaars in Bairagarh, een voorstad van Bhopal, de hoofdstad van de deelstaat Madhya Pradesh, en dit na een religieuze plechtigheid gegeten. Bijna 80 procent van de slachtoffers waren vrouwen en kinderen. De handelaars zijn gearresteerd. Sterfgevallen hebben zich tot dusver niet voorgedaan.

Verslaafd na 1 sigaret

Het roken van 1 sigaret kan al verslavend zijn. De hoeveelheid nicotine die daarbij wordt geïnhaleerd, veroorzaakt een langdurige verandering in het 'beloningsgebied' van de hersenen; genoeg voor een bevredigend gevoel en de wens tot herhaling.

Dit stelt een onderzoeker van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Hij heeft in Chcago samen met een Amerikaanse collega ruim een jaar lang het effect van nicotine op rattenhersenen onderzocht.

Nederland maakt veel babies

Het aantal babies dat in Nederland geboren wordt stijgt nog steeds boven verwachting. In de eerste van dit jaar zijn ruim 102.000 kinderen geboren. Dat zijn er 4000 meer dan vorig jaar.

Als het aantal in de tweede helft van dit jaar hoog blijft, kan het totale aantal geboorten in dit jaar uitkomen op op zo'n 210.000. Dat is flink meer dan vorig jaar werd verwacht, meldt het CBS.

Werkgever zet slechtziende uit auto

NoE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een slechtziende man is door zijn werkgever op de Afsluitdijk uit de auto gezet. De 2 hadden ruzie gekregen. De werkgever zegt dat hij de visueel gehandicapte colporteur aan de kant zette, omdat de ze hem beledigde en zich agressief gedroeg. De werknemer ontkent dit en zei: "Ik maakte alleen opmerkingen over de werkwijze van het bedrijf. Er wordt daar te weinig rekening gehouden met mijn handicap."

Een vrachtwagenchauffeur pikte de man op en gaf hem een lift naar het station van Leeuwarden. Omdat hij geen cent op zak had, moest hij zwartrijdend terug naar Groningen
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.