FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 20 augustus 2000

Gloria geeft Castro de schuld

De Cubaans/Amerikaanse zangeres Gloria Estefan geeft de Cubaanse president Fidel Castro de schuld van al het leed dat het Cubaanse volk de afgelopen jaren heeft meegemaakt. Ze houdt hem ook verantwoordelijk voor het 38-jarige embargo dat Amerika tegen Cuba hebben ingesteld.

Ze vindt dat Castro het ware embargo is. Ze verklaarde: "Er zijn zat grondstoffen in Cuba. De Cubanen kunnen er echter niets mee. Castro is verantwoordelijk voor al het menselijke leed. Hij heeft de controle over het geld en staat aan het hoofd van een terroristische regering."

Digitaal wandelen

De nieuwste manier van bewegen in deze wereld, waar alles snel moet, is een digitale wandeling. Binnenkort kan iedereen in de wereld wandelen door Wageningen via internet. De site is bevat meer dan 150 kleuren foto's en interactieve panorama's die de mooiste plekken van de stad laten zien, zo belooft de gemeente. Op 1 september gaat de site officieel open, maar wandelen kan je er nu al.

10 % van de wereld belt mobiel

Bijna 10 procent van de wereldburgers heeft tegenwoordig een GSM. Dat meldt een Japanse zakenkrant zondag op grond van gegevens van de grote telecombedrijven en van enkele onderzoeksinstituten.

Er lopen nu ruim 570 miljoen mensen met een mobieltje rond. Nokia schat dat het aantal eind 2002 zal zijn opgelopen tot ruim een miljard. Het aantal contracten bij aanbieders van steeg in het eerste half jaar van dit jaar met liefst 100 miljoen.

Gevecht om www.madonna.com

Madonna heeft de VN-organisatie World Intellectual Property Organization (WIPO) ingeschakeld om het webadres www.madonna.com te bemachtigen.

Madonna.com is nu in handen van Dan Parisi, een bekende domeinkraker, die de naam in 1998 registreerde. Hij gebruikt de site nu om zijn strijd met Madonna te documenteren. Je kan er de brieven van haar advocaat en van zijn eigen advocaat lezen.

Madonna vindt dat ze recht heeft op de domeinnaam omdat ze de naam Madonna als handelsmerk heeft gedeponeerd. Parisi zegt daarintegen dat Madonna een algemeen woord is en eerder refereert aan de heilige maagd dan aan de popster.

Parisi vindt de juridische stappen van Madonna maar vreemd, omdat hij juist bezig is de domeinnaam te schenken aan een gelijknamig revalidatiecentrum in Nebraska, dat ook al de domeinnaam Madonna.org in gebruik heeft.

Gehandicapten in het Britse leger

Invaliden in het Verenigd Koninkrijk krijgen het recht om tot de strijdkrachten toegelaten te worden. Een speciale commissie van de Britse overheid vindt dat er een einde moet komen aan de uitsluiting van gehandicapten.

Hooggeplaatste officieren noemen het plan een aanfluiting. Volgens hen wordt de realiteit van een oorlog onderschat. Een officiële organisatie die de rechten van gehandicapten in de gaten houdt, ziet dat anders. "Nelson had 1 arm en 1 oog. Toch was het de beste admiraal die de Britse Marine ooit had", aldus topadviseuse Gooding.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.