'Jochie is zijn eigen opa'

Het WTF-nieuwtje van de dag komt vandaag uit de VS. Een ventje dat luistert naar de naam Sam blijkt zijn eigen opa te zijn. De ouwe baas is namelijk in zijn kleinzoon gereïncarneerd.

Toen het kereltje net anderhalf jaar oud was, was zijn vader zijn luier aan het verschonen. Toen zei Sam ineens tegen zijn vader: "Toen ik zo oud was als jij, verschoonde ik ook jouw luier."

Het verhaal van Sam is bestudeerd door Dr. Jim B. Tucker van de Universiteit van Virginia. Hij heeft 2500 kinderen met herinneringen aan een vorig leven onderzocht. Sams verhaal is echter zo bijzonder, dat het is opgetekend in een video.

Sam blijkt nog veel meer herinneringen te hebben van dingen die hij niet kan weten. Zo was hij vier jaar oud toen zijn oma ineens het loodje legde. Hij bladerde het familiealbum door en kwam een foto van zijn grootvader tegen. Nog nooit eerder had hij een foto van opa gezien, zo zweren zijn ouders.

Het kereltje wees naar een foto van een auto en zei: "Dat is mijn auto." Het bleek opa's lievelingsauto, omdat deze zijn eerste voertuig was. Moederlief, die als baptist niet mag geloven in reïncarnatie, reageerde nogal sceptisch.

Ze besloot haar zoon te testen en liet een foto zien van zijn grootvader als kleine jongen met andere vriendjes. Sam wees hierop direct naar zijn opa. "Dat ben ik!", riep hij uit. "Nee, dat is jouw opa", reageerde moeder. Het ventje hield echter voet bij stuk. "Nee hoor, dat ben ik", beweerde Sam.

Dokter Tucker heeft gezegd dat Sam nog meer dingen weet die hij niet kán weten. Zo vroeg zijn moeder aan hem of hij zich nog meer dingen wist te herinneren uit zijn vorig leven. Het jongetje antwoordde hierop dat iemand zijn zus in een vis had veranderd.

"Wie dan?", vroeg moederlief. "Nare mannen", luidde het antwoord. Wat blijkt nu? De zus van zijn grootvader blijkt in een ver verleden te zijn vermoord. Haar lijk werd hierop in het water gedumpt. Een tragedie die Sam nooit van iemand kan hebben gehoord.

Er zijn meer gevallen bekend van kinderen die een locatie waar ze in een vorig leven zouden hebben geleefd tot in detail kunnen beschrijven. Onderzoekers hebben eenmaal ter plaatse vele malen kunnen bevestigen dat iemand daar onlangs is overleden. Het leven van deze persoon blijkt exact overeen te komen met datgene dat door de kinderen is beschreven.

Het verhaal van Sam, verteld door Dr. Tucker