PVV-kandidaat trekt zich terug

Mellony van Hemert, de nummer negen op de kandidatenlijst van de PVV, trekt zich om medische redenen terug. Dat laat de partij van Geert Wilders donderdag weten.

Een nadere toelichting geeft de partij niet, behalve dat ze Van Hemert 'alle sterkte' toewenst met haar herstel. Van Hemert kwam eerder deze week al in opspraak, omdat ze zou liegen over haar diploma's. Op de site van de PVV stond dat zij was gepromoveerd op kindermishandeling, hetgeen niet het geval bleek. Volgens de PVV was dit niet haar schuld, maar een fout van de partij.

Diverse media berichten donderdag dat Van Hemert de auteur blijkt te zijn van een boek dat De Arbeiderspers vorig jaar op het laatste moment besloot niet uit te geven, vanwege twijfels over het waarheidsgehalte.

Het boek -dat reeds was gedrukt- handelt over de moord op Rowena Rikkers, die bekend staat als het 'meisje van Nulde'. Zij zou het nichtje zijn van Van Hemert, die het boek 'Mijn familie - Wat geheim moest blijven in de zaak-Nulde' onder pseudoniem schreef. Er waren echter twijfels of het wel op waarheid was gebaseerd, schrijft NRC Handelsblad, waarop de uitgever besloot het niet te publiceren.

Van Hemert is niet de enige kandidaat van de PVV die onder vuur ligt. Zo werd duidelijk dat de nummer vijf op de lijst, Gidi Markuszower, in 2008 is aangehouden, omdat hij tijdens de viering van zestig jaar Israël een vuurwapen bij zich droeg zonder de juiste vergunning.

Praten over de verkiezingen kan natuurlijk ook op het FOK!forum, check ook het speciale Verkiezingen 2010-subforum.