Wereldwijde demonstraties tegen Scientology

Icoon BuitenlandsVandaag zijn er wereldwijd demonstraties gehouden bij verscheidene kantoren van de The Church of Scientology.

Deze demonstraties werden gehouden door leden van Anonymous. Deze groep bestaat uit leden van over de hele wereld. Anonymous wil de misstanden van de beweging aan de kaak stellen. Onder die noemer verklaarde Anonymous de oorlog aan Scientology.

Eerder werden al websites van de 'sekte' plat gelegd door hackers van Anonymous. Vandaag was het tijd voor demonstraties bij de kantoren van Scientology. Middels deze demonstraties wil men er voor zorgen dat de wereld ziet wat voor organisatie The Church of Scientology werkelijk is. Ze willen de steun voor de 'kerk' doen afnemen en dat het Openbaar Ministerie een onderzoek instelt naar de criminele praktijken van deze organisatie.

In meer dan 200 plaatsen werden deze zogenaamde 'raids' georganiseerd door Anonymous leden. Waaronder in Amsterdam waar ongeveer 50 (Nederlandse) leden van Anonymous demonstreerden bij het hoofdkantoor in Amsterdam.

SubheaderDemonstratie bij het hoofdkantoor van Scientology in Amsterdam.

SubheaderDemonstratie bij het hoofdkantoor van Scientology in Amsterdam.

SubheaderDemonstratie bij het hoofdkantoor van Scientology in Amsterdam.

Ook in andere Europese steden werd gedemonstreerd. Waaronder: Berlijn, Parijs, Oslo, Wenen, Rome en Lissabon. In deze steden lag de opkomst iets hoger dan in Amsterdam. In Londen stonden naar schatting 300 mensen voor het gebouw van de Scientologybeweging. Vanavond staan er tientallen 'raids' in Amerika op de planning. In alle Amerikaanse steden worden grote aantallen leden van Anonymous verwacht.

Demonstratie in Parijs.

Demonstratie van Anonymous bij Scientology in London.