R. De Vries: Holloway-zaak opgelost

Icoon Justitie Justitie op Aruba onderzoekt nieuwe aanwijzingen over de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in mei 2005. Het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba liet†vandaag weten onder meer informatie van misdaadverslaggever Peter R. de Vries te hebben ontvangen.

''Deze informatie kan in belangrijke mate bijdragen aan de oplossing van het mysterie rond de verdwijning van Natalee Holloway'', aldus justitie. De zaak-Holloway werd in december gesloten, maar het OM is sindsdien doorgegaan met het onderzoeken van relevante informatie.

'Opgelost'
Op zijn eigen website zegt De Vries de zaak al opgelost te hebben: ''Misdaadverslaggever Peter R. de Vries lost zondagavond 3 februari, vanaf 21.30 uur in een speciale, extra lange uitzending op SBS 6, de verdwijning van Natalee Holloway op waar Nederland, Aruba en de Verenigde Staten al bijna drie jaar van in de ban zijn. De Vries is afgelopen week teruggekeerd van Aruba, waar hij de justitie-autoriteiten heeft ingelicht over zijn onthullende bevindingen. Het Openbaar Ministerie is direct een nieuw onderzoek begonnen.....

De oplossing van de zaak is volgens De Vries te danken aan een ingenieuze verborgen camera-actie, waar door het programma van Peter R. de Vries maanden aan is gewerkt. SBS 6 zendt zondagavond vanaf 21.30 uur een speciaal ingelaste, extra lange uitzending van bijna twee uur uit, waarin de ontknoping van dit verdwijningsmysterie gedetailleerd uit de doeken wordt gedaan.


Update 18.01 uur
Weblog VKmag claimt een open dir te hebben gevonden op de site van De Vries waaruit is op te maken dat Joran van der Sloot de dader is.

Inmiddels is dat van de site weggehaald, maar VKmag heeft het bewuste stuk on-line gezet. Erin te lezen staat onder meer: ''The confession of Joran. This must be something that you dreamt of?'' De Vries zegt dit tegen Hans Mos, degene die op Aruba belast is met het onderzoek.

De tekst van het gesprek tussen de twee gaat daarna verder over Joran en het feit dat hij schijnbaar goed zijn mond wist te houden. Hans Mos: ''Clearly it's the first time that he's confessed to somebody, this is his coming-out. It's perplexing that he could hold his tongue for two and a half years''


Peter R. De Vries (wijnincident)

Submitter:  Bron: ANP / Peter R. De Vries