'De nieuwe Uri Geller' is bedrog

Icoon TelevisieWat werd aangekondigd als 'de spraakmakendste show van het jaar', blijkt een grote bedrogshow te zijn. Het tv-programma 'De nieuwe Uri Geller', gepresenteerd door Henk-Jan Smits, is fake.

In de show gaat SBS op zoek naar de nieuwe Uri Geller. Hij is bekend van een truc waarbij hij een metalen lepel laat ombuigen. In het SBS-programma gaan wekelijks vijf kandidaten de strijd met elkaar aan om de nieuwe Uri te worden, en krijgen daarbij feedback van Uri. Maar hebben de kandidaten echt paranormale/bovennatuurlijke krachten? En ziet Uri Geller deze kandidaten voor het eerst?

Nee. Zo blijkt dat deelnemer Hayashi vorige week ook al in Duitsland te zien was bij het programma 'The next Uri Geller', uitgezonden door de Duitse zender Pro7. Hayashi deed vanavond een act met een mes en vijf kokers, maar deed dezelfde truc vorige week ook op de Duitse tv. Opvallend was dan ook dat Hayashi door Uri tot 'winnaar' werd uitgeroepen, terwijl hij er in Duitsland werd uitgestemd. Hij ging vanavond direct door naar de volgende ronde. De overige 4 kandidaten moesten genoeg stemmen krijgen van het publiek om door te mogen.


Hayashi op de Duitse tv.


Ook trucs die vanavond door de kandidaten uitgevoerd werden, waren ook al in de Duitse versie te zien. Zo deed de 30-jarige Ramana vanavond een truc, waarbij hij mogelijk werd opgehangen door een strop. Deze act was al lang bekend bij Uri Geller, want die was vorige week ook al op Pro7 te zien. Ditzelfde geldt voor de truc, waarbij twee BN'ers van persoon verwisselden.


En zo gaat die truc!


Ook op het forum wordt gediscussierd over 'De nieuwe Uri Geller'.