Haags moordfilmpje blijft online staan

Icoon MisdaadHet filmpje van de moord op de 25-jarige Pascal Triep uit Scheveningen is nog steeds op internet te bekijken. Ondanks dreigende taal van de advocaten van de verdachten die vinden dat hun cliŽnten duidelijk in beeld komen en daardoor publiekelijk dreigen te worden veroordeeld. Het Algemeen Dagblad, dat het filmpje als eerste plaatste, heeft het nog immer op haar site staan. In een hoofdredactioneel commentaar zegt de krant dat het filmpje van relevante en maatschappelijke waarde is. Bovendien is er geen grof geweld op te zien en ook geen bloederige beelden. De krant is wel bezig juridisch advies in te winnen over het filmpje.

Weblog GeenStijl ontving gisteren en vandaag ook een schrijven van de advocaten om het gewraakte filmpje weg te halen. De makers van het log zeggen niet onder de indruk te zijn van de brieven en laten weten dat het filmpje gewoon blijft staan. ''U kunt alvast twee kort gedingen in uw agenda noteren. Rest ons verder de advocaat een fijn weekend toe te wensen en zijn cliŽnt een lekkere inzeepbeurt van Bubba...'', aldus Fleischbaum (GS-oprichter Dominique Weesie).

Op het bewuste filmpje is te zien hoe Triep na te zijn neergestoken op een houten tuinhekje valt. Vervolgens staat hij op, loopt wat verdwaasd rond en zakt weer in elkaar. Pascal had ruzie met de 45-jarige bovenbuurman en diens 16-jarige zoon omdat hij hen vroeg om hun spullen van het dak van zijn huis af te halen. Er ontstond een vechtpartij waarbij Triep door ťťn van hen werd geslagen en neergestoken. Hierna viel hij van het dak en overleed.

De moeder van het slachtoffer, Marcella de Jager, is juist erg blij dat het filmpje op internet is te aanschouwen. ''De verdachte bovenburen hebben een heel ander verhaal aan mij verteld. Pascal is met een koevoet geslagen en in zijn hart gestoken. De zoon van boven is helemaal niet met hem naar beneden gevallen zoals ze zelf beweren. Dit filmpje is het bewijs'', aldus De Jager in het Algemeen Dagblad: ''Iedereen mag zien hoe mijn zoon is afgeslacht.''