Voetbal: Coach geschorst na kopstoot

Icoon VoetbalDe Duitse coach Norbert Meier is geschorst nadat hij dinsdag tijdens een voetbalwedstrijd een speler van de tegenpartij een kopstoot gaf. Meier ging vervolgens zelf neer, en speelde met verve de rol van het slachtoffer. De speler, Albert Streit van FC K÷ln, kreeg daarop de rode kaart. Meier werd door de arbiter naar de tribune gezonden.

Op de persconferentie na afloop van de wedstrijd had Meier nog volgehouden dat hij aangevallen werd. Maar uit televisiebeelden bleek duidelijk dat het de trainer van MSV Duisburg zelf was die de kopstoot uitdeelde. Vanochtend bekende hij dan ook schuld. "Ik weet niet hoe ik dit heb kunnen doen. Ik had een blackout, en ik verexcuseer me voor mijn gedrag", stelde een schuldbewuste Meier bij de ochtendtraining van zijn club.

De excuses mochten echter niet baten. De Duitse voetbalbond (DFB) liet in de loop van de dag weten dat Meier voor nog onbepaalde tijd niet meer op de bank mag zitten, geen trainingen mag leiden en tevens geen vergaderingen van zijn club mag bijwonen.

Norbert Meier deelt een kopstoot uit aan Albert Streit
Norbert Meier (rechts) deelt een kopstoot uit en stort zelf ter aarde