'Eigenaar 'moordcafé' zat in coke-handel'

MisdaadDe Telegraaf meldt vandaag op basis van bronnen dat de 34-jarige eigenaar van het Rotterdamse café Inn & Out, die afgelopen weekend samen met twee anderen werd vermoord, al lange tijd afgeperst en geïntimideerd werd. Eigenaar Alberto 'Appie' Jose Frances, een Rotterdammer van Kaapverdiaanse komaf, zat volgens ingewijden diep in de cocaïnehandel.

Bij de schietpartij kwam ook de 26-jarige Naomi Verheul om het leven. Deze Surinaamse schone deed in 2003 nog een gooi naar de titel Zomerkoningin voor het jaarlijkse Zomercarnaval in Rotterdam. Haar vriend, de 35-jarige Kick Smol, zoon van de beruchte Rotterdamse gokkoning en horecamagnaat Henk Smol, raakte licht gewond. De andere dode zou een 43-jarige inwoner van Diemen zijn, met de voornaam Jan. Hij was een goede vriend van café-eigenaar 'Appie'.

Café Inn & Out werd veelal bezocht door Surinamers, Kaapverdianen, Marokkanen en Nederlanders van een bedenkelijk allooi. Volgens 'kenners' zaten onder hen vaak pooiers, rovers en drugsdealers. De kroeg staat overigens op naam van de 23-jarige Marokkaanse Ikram. Zij was ook werkzaam in het café en raakte door de kogelregen zwaargewond. Ikram ligt nog steeds in het ziekenhuis. De politie weet inmiddels vrijwel zeker welke vier mannen de moorden hebben gepleegd, maar heeft ze nog niet kunnen opsporen.