Terreurverdachte El F. had adressen politici

Aka-Zigor had ons via de nieuws-submit te melden:

Terreurverdachte Nourredine el F. blijkt in het bezit te zijn geweest van verschillende privť-adressen van politici. De recherche ontcijferde een gecodeerde brief van El F. Daarbij kwamen de namen en adressen te voorschijn van Tweede-Kamervoorzitter Frans Weisglas en de fractieleiders Bas van der Vlies (SGP), Boris Dittrich (D66) en Jan Marijnissen (SP).

De gecodeerde brief werd op 22 juni aangetroffen op zijn schuiladres in Den Haag. Justitie houdt er ernstig rekening mee dat El F. een aanslag wilde plegen.

De 22-jarige Marokkaan werd in juni gearresteerd in Amsterdam. Bij zijn aanhouding bleek hij in het bezit te zijn van een doorgeladen machinepistool. El F. werd overmeesterd toen hij uit de auto van Martine van den O. (26) stapte. De tot de islam bekeerde vrouw werd onlangs wegens privť-omstandigehden vrijgelaten. De andere vrouw die toen werd gearresteerd, de 21-jarige Soumaya S., zit nog wel vast. Eerder al liet schrijver en columnist Leon de Winter weten dat El F. in het bezit was van een dodenlijst.