Metro publiceert deel dreigmails Van Gogh

Icoon Binnenlands nieuws In dagblad de Metro, waar Theo Van Gogh columnist voor was, is vandaag een klein deel van de dreig- en haatmails te lezen die aan zijn adres gericht waren. Tot nu toe hield Metro zich afzijdig in de zaak rondom Van Gogh. Omdat de Amsterdamse politie volledige desinteresse toont, heeft de krant besloten om zelf naar buiten toe te treden.

Enkele citaten van mails die Van Gogh ontving (inclusief alle spel- en grammaticafouten):

"Geachte Heer zwijnhond (kontebonker) Theo van Gogh

Hier bij wil ik medelen dat jij als HORENZOON zynede te veel negatieve dingen over Islam & moslims schrijft. Ik zelf Hoop jouw een keer te zien zodat ik jouw kan laten zien hoe wij Klote stinke viese Varkens als jij Doodneuken... ... P.S. Elke stap dat je maakt moet je een keer achter je kijken want dan zal moslim er zijn
"

"FUCK YOU ALL MET JE THEO VAN GRRROGH. HOOP DAT IEMAND DIE BASTAARD EXECUTEERT"

"Dit zal niet worden getolereerd door de moslims en er zal spoedig een tegendaad voor komen (Jihad)!"

"Wat wij zullen u waarlijk blijven bestrijden met onse imams en al onze boetelingen om Allaah's Woord het hoogste te houden overal op aarde. Als u niet uw vijandige arrogante praktijken spoedig beeindigt dat staat u wat te wachten. Reken daar maar op!"

"Onderwerp: PROTEST

Wat is dit voor een onbeschoft stripje? Het is gewoon een teken dat jullie geen respect hebben op onze heilige boek de KORAN!!!!!
Dit mag niet weer gebeuren anders gaan we maatregelen nemen.
"

De Amsterdamse politie zou niets hebben gedaan, omdat de mails volgens het korps enkel bestonden uit scheldpartijen en er geen sprake was van een concrete dreiging. Dit werd eveneens gemeld in de brief van de ministers Donner en Remkes. Tot tweemaal toe heeft Metro aangifte gedaan van de bedreigingen, waar niets mee werd gedaan.

Intussen eist Boris Dittrich dat het onderzoek naar de bedreigingen aan het adres van Theo Van Gogh en andere medewerkers van het dagblad wordt heropend. "Het lijkt mij niet meer dan logisch dat de Amsterdamse politie deze bedreigingen nogmaals onderzoekt."

In een reactie tegenover het RTL nieuws zegt het Amsterdamse politiekorps zich beledigd te voelen.