Licht negatief einde AEX

Op het Damrak waren de beleggers blijkbaar al half met hun gedachten bij het weekeinde, aangezien de omzetten laag bleven en de koersbewegingen beheerst. Een vrijwel vlakke lijn was het eindresultaat van een dag waarin de beurs vooral naar de graadmeter van Wall Street keek. Uiteindelijk is de AEX met een minimaal verlies van 0,5% geeeindigt op een stand van 595,39 punten. De Midkap bleef staan op 627,96.

Ondanks deze 'vlakke' dag werden vandaag wel een hele reeks jaarcijfers bekend gemaakt. De jaarcijfers van bijvoorbeeld Aegon hadden desondanks geen enkel invloed op de koers en leidde alleen maar tot enthiousaste handel bij de lokale markt. Grote verliezer van de dag was toch wel KPN die bijna 5% op hun aandeel in moesten leveren. Echt grote winnaars waren er niet, hoewel de banken ABN AMRO en de ING het best goed deden.

Op Wall Street werden vandaag de ICT-fondsen vrijwel genegeerd. Dat was ook te merken aan de Nasdaq die 1,44% lager opende op 2192,00 punten. De Dow Jones opende op 10.761,37 punten. Yahoo was de gebeten hond nadat het bedrijf een winstwaarschuwing had afgegeven en gelijk 20% op het aandeel moest inleveren.