FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 2 december 2021

Uitslag Ajax - Willem II

Ajax heeft makkelijk de thuiswedstrijd tegen Willem II gewonnen. In de Johan Cruijff Arena won de ploeg van Erik ten Hag met 5-0.

Ajax begon goed aan de wedstrijd tegen de Tilburgers. Halverwege de eerste helft stonden de Amsterdammers al met 3-0 voor dankzij twee goals van Antony. Vooral de eerste treffer van de Braziliaanse rechtsbuiten was een prachtdoelpunt. Ook Lisandro Martinez pikte een doelpuntje mee.

In de tweede helft liep Ajax nog uit naar 5-0 overwinning dankzij goals van Davy Klaassen en invaller Danilo wist ook te scoren. Door de overwinning blijven de Amsterdammers koploper in de eredivisie.

AFC Ajax

5 - 0

Willem II

 15' Antony
 18' Martinez
 23' Antony
 71' Klaassen
 76' Danilo
   
 
 Gele kaart: , Saddiki,Yeboah, (Willem II)
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 0
Arbiter: v.d.Graaf
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Mazraoui (Rensch/61)
Timber (Schuurs/74)
Martínez
Blind
Álvarez
Klaassen
Gravenberch
Antony (Berghuis/60)
Haller (Danilo/74)
Tadic (Neres/83)
  Wellenreuther
Owusu
Michelis
Jenssen
Köhn
Nunnely (Schippers/65)
Saddiki
Saglam (Meerveld/66)
Roemeratoe
Köhlert (Yeboah/86)
M.Svensson (Kabangu/46)

Skiër Odermatt haalt uit op super-G Beaver Creek

Alpineskiër Marco Odermatt heeft alweer zijn tweede World Cup-zege van het seizoen binnen. De Zwitser, een ruime maand geleden goed voor reuzenslalomwinst in Sölden, was donderdag de beste op de super-G in Beaver Creek.

Op de Amerikaanse sneeuw werd de wedstrijd ingehaald die vorige week in Lake Louise niet door kon gaan vanwege de hevige sneeuwval. Matthias Mayer startte als derde en de Oostenrijker noteerde een prima tijd, maar Odermatt, die als zevende vertrok, knalde er maar liefst 0,78 seconden onder.

Er leek dus veel ruimte in Mayer's tijd te zitten, maar niks bleek minder waar. Andreas Sander uit Duitsland kwam op 0,98 seconden van Odermatt over de streep en daarna kwam niemand meer écht in de buurt - Felix Monsen uit Zweden leek dat verrassend genoeg wel te doen, maar ging in de laatste bocht onderuit.

Als 35e kwam vervolgens Broderick Thompson naar beneden en de Canadees legde de run van zijn leven op de sneeuw. Hij gaf minder dan een seconde toe op Odermatt en met een achterstand van 0,95 seconden verdrong hij Sander van het podium - het zou Thompson's eerste podiumplek ooit worden.

Random Pics van de Dag #483

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Uitslag AZ - Fortuna Sittard

AZ heeft de inhaalwedstrijd tegen Fortuna Sittard in de Eredivisie winnend af weten te sluiten. In Alkmaar werd het 2-1.

Aanvankelijk leek het wederom een slechte wedstrijd voor AZ te gaan worden. Fortuna kreeg veel balbezit en ruimte en in de achtste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. De kopbal van Flemming werd nog gered, maar in de rebound schoot hij de bal alsnog in het doel.

AZ wist zich daarna wat te herstellen. Het was Pavlidis die de gelijkmaker binnenkopte. Een paar minuten na rust besliste Karlsson de wedstrijd met een geplaatst schot. Fortuna ging nog wel op zoek naar de 2-2, maar AZ was veruit de gevaarlijkste ploeg.

AZ

2 - 1

Fortuna Sittard

 41' Pavlidis
 51' Karlsson
   9' Flemming
 
 Gele kaart: Hatzidiakos, (AZ), Musaba, (Fortuna Sittard)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 0
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Vindahl Jensen
Witry (Sugawara/61)
Hatzidiakos
Martins Indi
Wijndal
Gudmundsson (Aboukhlal/86)
Clasie (Reijnders/61)
D.de Wit
Midtsjö
Karlsson
Pavlidis (Barasi/86)
  v.Osch
Lonwijk
Angha (Lake/80)
Pinto (Johansson/90)
Cox
Tekie (Hansson/80)
Duarte
Musaba (Samaris/59)
Noslin (Rienstra/59)
Flemming
Seuntjens

C19-vaccinweigeraars voelen zich ' bedreigd' door uitspraak Hugo de Jonge

Demissionair minister Hugo de Jonge heeft dinsdag tijdens een debat in de Eerste Kamer uitspraken gedaan waar niet iedereen van gediend is. De demissionair minister van Volksgezondheid zei namelijk dat hij per postcode weet waar de ongevaccineerden wonen. Enkele Twitteraars voelden zich bedreigd. Zo meldt Hart Van Nederland.

In het debat vroeg senator Henk Otten of De Jonge wist waar de groep zit "die zo enorm in de ontkenning zit en die de hele dag bezig is om mensen van het vaccineren af te houden". Otten doelde hiemee op de mensen die zich weigeren te laten vaccineren tegen het coronavirus. De Jonge had eerder aangegeven dat dit zo'n 11 procent van de bevolking is.

De Jonge antwoorde vervolgens dat hij weet waar ongevaccineerden wonen. "We weten inmiddels vrij goed en vrij precies per postcode waar ze wonen", zei hij. "We weten ook vrij goed wat de redenen zijn waarom ze zich niet laten vaccineren."

Bandai Namco kondigt .hack//G.U. Last Recode Remaster voor Switch aan

Bandai Namco viert 20-jarig bestaan van .hack-franchise met .hack//G.U. Last Recode Remaster voor Nintendo Switch. De remaster, die eerder uitgebracht is op PlayStation 4, bevat de games Rebirth, Reminisce en Redemption en Reconnection.

De .hack//G.U.-franchise is ontstaan door een samenwerking tussen twee bekende mensen uit de Japanse animatie: Ito Kazunori (Mobile Police PATLABOR) en Sadamoto Yoshiyuki (Neon Genesis Evangelion) om een futuristische J-RPG te creëren die zich richt op "The World", een Virtual Reality MMORPG met gevolgen in de echte wereld. Je speelt de gamer Haseo, die de speler Killer Tri-Edge in de echte wereld opspoort. Dat doet hij om zijn vriendin Shino te wreken, die in de game werd gedood, waardoor ze in het echte leven in een coma raakte.

.hack//G.U. Last Recode Remaster zal op 11 maart 2022 digitaal verkrijgbaar zijn op Nintendo Switch.

Vloekende Rutte wekt verbazing bij Bond tegen Vloeken

Demissionair minister-president Mark Rutte geeft het verkeerde voorbeeld aan het Nederlandse volk door in de Tweede Kamer te schelden met ‘godver'. Dat zegt Kees van Dijk, directeur van de Bond tegen Vloeken, tegen het AD. "Woorden doen ertoe, zeker in een Tweede Kamer die al zoveel in het nieuws is. We hopen dat Rutte hier nog op terug gaat komen, dat dit niet zijn bedoeling was."

Rutte liet gisteren terwijl hij aan het woord was in het plenaire debat zijn koffie vallen. "Oh godver! Jeetje sorry, mijn koffie. Dat is niet handig” reageerde hij, maar een excuus voor zijn taalgebruik bleef uit. Zo meldt het AD.

Veroordelingen voor deelname aan rechtsextremistische terroristische organisatie

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag twee mannen veroordeeld voor deelname aan een terroristische organisatie en opruiing tot een terroristisch misdrijf. De mannen waren betrokken bij de rechtsextremistische organisatie genaamd The Base en plaatsten in Telegram-kanalen opruiende berichten.

De 21-jarige man wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 18 maanden voorwaardelijk. Ook krijgt hij een taakstraf opgelegd van 240 uur. De andere verdachte, een 20-jarige man, krijgt dezelfde gevangenisstraf, maar een taakstraf van 200 uur.

Beide verdachten hebben als deelnemers aan The Base, via social mediakanalen, volgens de ideologie van het rechtsextreme accelerationisme gehandeld door berichten te verspreiden om aanhangers voor The Base te verwerven en op te roepen tot geweld tegen gekleurde mensen, homoseksuelen en Joden.

Het accelerationisme is een rechtsextremistische ideologie. De aanhangers verheerlijken en rechtvaardigen terroristisch geweld om versneld een rassenoorlog te ontketenen. Hierdoor willen zij chaos creëren in de samenleving waarin het huidige politieke bestel dan kan worden vervangen door een witte (nationaalsocialistische) etnostaat. Deze ideologie is een vast bestanddeel geworden van het rechtsextremistische landschap en heeft mede in de afgelopen twee jaar in westerse landen geleid tot enkele terroristische geweldsdaden of concrete plannen daartoe.

Vrijspraak
De 21-jarige man wordt wel vrijgesproken van het voorbereiden en/of bevorderen van een terroristisch misdrijf. Hij deelde in een chatroom een bericht dat er een document bestaat met daarin drie fietsroutes van premier Mark Rutte naar het Binnenhof in Den Haag. Er is niet vast komen te staan dat hij met het enkele verstrekken van deze inlichting voorbereidingshandelingen voor een aanslag zou hebben gepleegd.

Duitsland wil vaccinatieplicht en lockdown voor ongevaccineerden

De leiders van de zestien Duitse deelstaten, bondskanselier Angela Merkel en haar beoogde opvolger Olaf Scholz willen dat er vanaf februari 2022 een vaccinatieplicht komt voor alle Duitsers. Verder zijn ze het eens geworden over ingrijpende  maatregelen tegen ongevaccineerden. Zo meldt het AD.

Over de verplichting tot vaccinatie tegen COVID-19 moet nog gestemd worden. Over de 2G maatregel is overeenstemming bereikt, deze zal landelijk worden ingevoerd, supermarkten blijven wel voor iedereen toegangelijk.

Niet tegen COVID-19 gevaccineerde personen mogen maximaal 2 bezoekers thuis ontvangen. Deze maatregel gaat al in op het moment dat 1 persoon ongevaccineerd is.

Verdachten van het gooien molotovcocktails in woning Groningen langer vast

In de nacht van 18 op 19 augustus 2021 werden in Groningen door twee mannen brandende molotovcocktails door een door hen stukgeslagen ruit van de voordeur naar binnen gegooid bij de woning van een journalist. Dit wordt aan beide verdachten verweten als het medeplegen van brandstichting en poging tot moord.

De zitting van vandaag ging onder andere over de voorlopige hechtenis van beide verdachten. Het openbaar ministerie heeft aangegeven dat voortzetting van de voorlopige hechtenis noodzakelijk is, nu de verdenking dusdanig is dat de rechtsorde geschokt zal zijn als verdachten hun proces in vrijheid mogen afwachten.

De officier: "Het openbaar ministerie staat pal achter de persvrijheid en juist die is hier bewust ernstig geschonden."

Het OM is van mening dat het slachtoffer is gekozen vanwege zijn kritische houding tegenover bepaalde groeperingen. Het motief voor dit incident schuilt in mogelijk onwelgevallige publicaties over mensen met radicale of ongefundeerde gedachten. De traditionele media worden door hen vaak bezien als vijand.

Volgens het OM was de journalist het doelwit omdat hij gebruik maakte van een groot goed als de persvrijheid. Kritisch zijn, dingen aan het licht brengen, zaken controleren en als zaken niet kloppen, dit naar buiten brengen – dat hoort bij de persvrijheid. De pers is onmisbaar als één van de controlerende machten; de pers moet onafhankelijk en vrij zijn. De officier: “De pers staat onder druk. Niet door radicale gedachten of, als u wilt, toenemende polarisatie van standpunten, maar juist door intimidatie en geweld. Zonder persvrijheid, geen democratie, zonder persvrijheid, geen rechtsstaat.”

Het openbaar ministerie ziet voorts groot gevaar in de verharding, de bedreigingen en het geweld, jegens de pers. De officier van justitie zei hierover vandaag: “En die verharding maakt dat mensen het toepassen van geweld een optie vinden. Dat de bereidheid tot het plegen van geweld wordt vergroot door die radicale gedachten. En wanneer radicale gedachten omslaan in daadwerkelijk geweld, wanneer radicale gedachten omslaan in brandstichting bij iemand wiens publicaties je niet zinnen, spreken we over gewelddadig extremisme. Dat is wat we hier zien. Gewelddadig extremisme.”

Het einddossier is opgemaakt en verspreid onder de procespartijen. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de persoon van de verdachten. OM verwacht dat de inhoudelijke behandeling in het voorjaar van 2022 kan plaatsvinden. De rechtbank neemt later vandaag een beslissing over de verlenging van het voorarrest.

Aantal bijstandsontvangers gedaald tot niveau net voor coronacrisis

Eind september 2021 ontvingen 419 duizend personen tot de AOW-gerechtigde leeftijd een algemene bijstandsuitkering. Dat zijn er bijna 5,5 duizend minder dan een jaar eerder en ruim 2 duizend minder dan eind maart 2020, net voor het begin van de coronacrisis. Dit blijkt uit nieuwe kwartaalcijfers van het CBS. Bijstandsgerelateerde uitkeringen, zoals die op grond van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), zijn niet meegenomen.

Voor het tweede kwartaal op rij waren er minder bijstandsontvangers dan een jaar eerder. Deze afname is terug te zien in elke leeftijdsgroep, en varieert van ruim duizend personen bij jongeren (tot 27 jaar) tot ruim 3,5 duizend bij 27- tot 45-jarigen.

Uitstroom groter dan instroom
De groei of krimp van het aantal bijstandsontvangers is het saldo van instroom en uitstroom. De meest recente stroomcijfers hebben betrekking op het tweede kwartaal van 2021. In dat kwartaal stroomden 20,1 duizend personen de bijstand in, en waren er 24,8 duizend mensen die de bijstand verlieten. De uitstroom lag dus hoger dan de instroom. In vier van de vijf voorgaande kwartalen was dat omgekeerd. Alleen in het derde kwartaal van 2020 was de uitstroom ook iets hoger dan de instroom. De uitstroom in het derde kwartaal is doorgaans hoger dan in de andere kwartalen van een jaar.

De uitstroom vanwege het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd is niet meegeteld. In het eerste half jaar van 2021 waren dat 3 duizend personen. In 2021 is de AOW-gerechtigde leeftijd 66 jaar en 4 maanden, net als in 2020.

Alleenstaanden door de jaren heen grootste groep bijstandsontvangers
Tussen mannen en vrouwen in de bijstand zijn duidelijk verschillen met betrekking tot de thuissituatie. Hierover zijn cijfers beschikbaar van het eerste kwartaal van 2021. Aan het einde van dat kwartaal ontvingen 430 duizend personen tot de AOW-leeftijd een bijstandsuitkering.

Alleenstaanden vormden met 43 procent de grootste groep als wordt gekeken naar de situatie thuis. Ongeveer 20 procent van de bijstandsgerechtigden was alleenstaande ouder, 19 procent maakte deel uit van een koppel met kinderen en 9 procent had een partner en geen kinderen thuis.

Van vrouwen met bijstand was in het eerste kwartaal 33 procent alleenstaande ouder, van mannen 3 procent. Zowel bij mannen als bij vrouwen vormden alleenstaanden zonder kinderen thuis de grootste groep: bij mannen ging het om meer dan de helft (55 procent), onder vrouwen bedroeg het aandeel 34 procent.

Bij vergelijking van de cijfers van het eerste kwartaal van 2011, 2016 en 2021 blijkt dat er niet veel is veranderd in de verhoudingen tussen de verschillende thuissituaties van bijstandsontvangers. Alleen bij vrouwen was er een duidelijke afname van het percentage alleenstaande ouders, van 39 naar 33.

Bijstand wordt verleend aan huishoudens. Dit kunnen alleenstaanden zijn of paren, met of zonder kinderen. Ingeval bijstand wordt verstrekt aan een paar, worden beide partners meegeteld als bijstandsgerechtigde.

Vermogensongelijkheid in 2020 opnieuw gedaald

De vermogensverschillen tussen huishoudens zijn na 2015 jaarlijks afgenomen. Dat hangt samen met het aantrekken van de woningmarkt na de vorige economische crisis. In de periode 2011-2013 steeg de vermogensongelijkheid, waarna er twee jaar nauwelijks verandering optrad. Blijft de eigen woning buiten beschouwing in het vermogen, dan zijn de verschillen tussen huishoudens vrijwel stabiel gebleven in de periode 2011-2020. Wel is de vermogensongelijkheid exclusief eigen woning groter dan als de eigen woning meetelt. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Dalende vermogensongelijkheid bij stijgende huizenprijzen
De toename van de ongelijkheid in vermogen in de periode 2011-2014 hing sterk samen met de daling van de huizenprijzen tijdens de toenmalige economische crisis. Het merendeel van de huishoudens (bijna zes op de tien) heeft een eigen woning en daarmee is hun vermogen gevoelig voor de ontwikkeling van huizenprijzen. In de toenmalige crisisjaren had een deel van de huizenbezitters een negatief vermogen, doordat hun hypotheekschuld hoger was dan de woningwaarde. Daarmee bevonden deze huishoudens zich dan ook aan de onderkant van de vermogensladder. Aangezien het eigen huis voor de minder vermogende huizenbezitters het belangrijkste vermogensbestanddeel is, trof de huizencrisis hun vermogen relatief harder dan de rijkeren, die vaak ook over andere vermogensbestanddelen beschikken. Dat is vooral aanmerkelijk belang. Doordat de huizenprijzen vanaf 2015 opliepen, nam de vermogensongelijkheid vanaf dat jaar weer af.

Vermogensaandeel top afgenomen
Tegelijk met de dalende vermogensongelijkheid na 2015 nam ook het vermogensaandeel van de rijkste huishoudens af. De 10 procent meeste vermogende huishoudens hadden op 1 januari 2020 ruim 60 procent van het totale vermogen (1 830 miljard euro) in handen. Vijf jaar eerder was dat nog 70 procent. Bij de top 1 procent nam het vermogensaandeel in de periode 2015-2020 af van 32 naar 26 procent.

De huishoudens in de onderste helft van de verdeling hadden in totaal 6,1 miljard euro aan vermogen begin 2020. De bovenste helft bezat 1 824 miljard euro, en had hiermee bijna 300 keer zoveel vermogen als de onderste helft. Tot 2020 was het totale vermogen van de onderste helft huishoudens negatief: zij hadden meer schulden dan bezittingen. In 2013 en 2014 lag hun totale vermogen op een dieptepunt van -70 miljard euro. Begin 2020 kwam het voor het eerst in tien jaar weer boven de nul uit.

Ongelijkheid in inkomen weinig veranderd
De ongelijkheid van het inkomen was in de jaren 2014, 2017 en 2019 wat groter. Dat had te maken met gunstige fiscale maatregelen voor directeur-grootaandeelhouders in die jaren. Afgezien van die pieken is door het verstrekken van sociale uitkeringen en het innen van belastingen en premies de inkomensongelijkheid in de periode 2011–2020 vrijwel niet veranderd. Ook daarvoor, tussen 1990 en 2010, bleef de ongelijkheid vrij stabiel. Eind jaren tachtig was wel sprake van een toename. Het meest steeg de ongelijkheid van 1989 op 1990, toen een belastingherziening (operatie Oort) plaatsvond waarvan vooral werkenden profijt hadden.

Grapperhaus geschokt over verkeersongelukken onder invloed lachgas

Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) vindt het hoge aantal verkeersongelukken veroorzaakt door lachgas “schokkend” en “zorgwekkend”. Uit een inventarisatie door de politie, op verzoek van de NOS, blijkt dat de afgelopen drie jaar er bijna 1800 ongelukken met lachgas waren. Daarvan hadden 63 een dodelijke afloop. Tot dusver heeft de politie dit jaar al meer dan 4000 keer een bestuurder betrapt op het gebruik van lachgas achter het stuur.

Het kabinet wil lachgas in 2022 opnemen in de Opiumwet, waardoor het bezit ervan strafbaar wordt. Gebruikers kunnen dan beboet worden als zij bijvoorbeeld ballonnen en lachgasflesjes bij zich hebben. Er is 14 miljoen euro uitgetrokken voor de handhaving. Lees verder bij Skipr.

Het nutteloze feitje van de dag: Onze langste rivier

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Nederland waterland, ons land ligt vol met rivieren maar wist je de langste rivier die volledig in Nederland ligt 108 kilometer lang is? De Linge loopt van van Doornenburg tot Gorinchem door de Betuwe en is niet meest bekende rivier van ons land. Het bijzondere is ook dat Linge in het Oudnederlands 'het lange water' betekent, erg toepasselijk in dit geval.

De Linge bij Kedichem (WikiCommons/Jan dijkstra)
De Linge bij Kedichem (WikiCommons/Jan dijkstra)

OM eist 2 jaar jeugddetentie en PIJ-maatregel voor doodslag 14-jarig meisje

Tegen een inmiddels 18-jarige jongen uit Almelo is vandaag voor de kinderrechter in Almelo twee jaar jeugddetentie en Plaatsing in een Jeugd Inrichting (PIJ maatregel) geëist. Dit is de maximale straf voor een minderjarige van 17 jaar. De jongen stond terecht voor de doodslag op een 14-jarig meisje, op 10 januari van dit jaar in Almelo.

Omdat de jongen ten tijde van het delict nog 17 jaar en dus minderjarig was, vond de zitting achter gesloten deuren plaats. Het OM ziet geen reden om in deze zaak volwassenenstrafrecht toe te passen.

De jongen heeft op 10 januari het meisje op de scooter opgehaald en is, samen met zijn destijds 15-jarige broer, naar industrieterrein Het Wendelgoor gereden. In de dagen daaraan voorafgaand was er ruzie geweest en de jongens wilden het meisje ‘een klap geven’. Er is op het industrieterrein fors geweld gebruikt tegen het meisje en uiteindelijk is ze overleden door verwurging, is uit sectie gebleken. Het lichaam van het meisje is in de sloot geschopt en afgedekt met riet en maai-afval. Het verhullen van het lichaam wordt de jongen ook verweten.

Van een vooropgezet plan om het meisje van het leven te beroven (moord) is geen sprake, aldus de officier van justitie, maar wel van opzet op haar dood (doodslag). Bij de jongen is volgens deskundigen sprake van ontwikkelingsproblematiek. Dat maakt dat het strafbare feit hem in mindere mate toegerekend kan worden.

Gezien de bijzondere ernst van het feit, ziet de officier van justitie in de verminderde toerekenbaarheid geen reden om af te wijken van de maximale jeugddetentie van twee jaar. Met het oog op de ontwikkelingsproblematiek zou er bovendien een gedwongen behandeling in het kader van de PIJ-maatregel plaats moeten vinden.

Op 7 en 8 december is de zitting van de inmiddels 16-jarige broer, eveneens achter gesloten deuren bij de kinderrechter in Almelo.

Aanhouding en inbeslagname na drugsvondst in loods

De douane heeft op 5 november samen met de politie op een industrieterrein in de stad Groningen een 24-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van witwassen en de handel in verdovende middelen. Ook zijn er een geldbedrag van bijna 10.000 euro, softdrugs en goederen die kunnen worden gebruikt bij drugshandel in beslag genomen.

De politie en de douane kwamen de verdachte op het spoor bij een controle van een loods op het industrieterrein. De controle werd uitgevoerd op basis van de accijnswetgeving. De douaniers roken een henneplucht toen de man in zijn auto wilde stappen. Agenten hebben de man verderop staande gehouden vanwege rijden onder invloed. In de auto werden vervolgens een fors geldbedrag en een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen.

Drugs en geld in beslag genomen
De douane had daarnaast aanwijzingen dat er in de loods mogelijk drugs aanwezig zouden zijn. Daarop is door de politie een doorzoeking gedaan. Daarbij werden onder andere 12,5 kilo softdrugs en harddrugs (100 pillen en 20 gram cocaïne) aangetroffen. De agenten vonden in de loods ook een geldtelmachine en materiaal voor het verpakken van drugs. De drugs, de goederen en zo’n 10.000 euro aan contanten zijn in beslag genomen. De man werd aangehouden. Hij zit inmiddels niet meer vast, maar hij blijft wel verdachte in het onderzoek.

Aanhouding en inbeslagname na drugsvondst in loods
Aanhouding en inbeslagname na drugsvondst in loods

Militairen helpen bij afnemen COVID-testen

Defensie helpt de GGD vanaf vandaag bij het afnemen van COVID-testen. De eerste 83 militairen zijn hiervoor geschoold. Het gaat vooralsnog om in totaal 391 landmachtmilitairen, die aan de slag gaan op verschillende plekken in het land.

De militairen maken deel uit van 11 Luchtmobiele Brigade, 13 Lichte Brigade en 43 Gemechaniseerde Brigade. Zij worden opgeleid tot bemonsteraar en leren met het administratiesysteem CoronIT werken. Het Defensie Gezondheidszorg Opleiding- en Trainingscentrum in Hilversum geeft de lessen.

De militairen nemen de komende periode COVID-testen af in 6 verschillende regio’s van de GGD, verspreid over het hele land.

Binnenkort beschikbaar op Xbox Game Pass: Halo Infinite, Among Us, Stardew Valley

Microsoft heeft laten weten welke games er in ieder geval deze maand in Games Pass verschijnen, met daarbij titels die meteen bij de release beschikbaar zijn zoals Halo: Infinite.

Het complete lijstje van games die op game pass verschijnen:

  • ANVIL (console en pc) ID@Xbox – 2 december
  • Archvale (cloud, console en pc) ID@Xbox – 2 december
  • Final Fantasy XIII-2 (console en pc) – 2 december
  • Lawn Mowing Simulator (cloud, console en pc) ID@Xbox – 2 december
  • Rubber Bandits (cloud, console en pc) ID@Xbox – 2 december
  • Stardew Valley (cloud, console en pc) ID@Xbox – 2 december
  • Warhammer 40.000: Battlesector (cloud, console en pc) ID@Xbox – 2 december
  • Space Warlord Organ Trading Simulator (cloud, console en pc) ID@Xbox – 7 december
  • Halo Infinite (cloud, console en pc) – 8 december
  • One Piece Pirate Warriors 4 (cloud, console en pc) – 9 december
  • Aliens: Fireteam Elite (cloud, console en pc) ID@Xbox – 14 december
  • Among Us (console) ID@Xbox – 14 december

Game Pass December 2021 (Foto: Microsoft)

Battlefield 2042-patch levert bugfixes en nieuwe features

Vandaag brengt het team van Battlefield 2042 nog een patch uit die bugs verhelpt en andere feedback implementeert van spelers in de game. Daarnaast zijn er quality of life-updates en een paar nieuwe features te verwachten.

Er komen wekelijkse missies naar Battlefield 2042, met in totaal drie verschillende missies per week. Spelers die alle beschikbare missies van die week volbrengen, verdienen een unieke cosmetische beloning. Daarnaast worden er nieuwe indelingen van de spelmodus voor Rush en nieuwe sjablonen en opties toegevoegd aan Battlefield Portal.

De patch bevat ook diverse UI-verbeteringen in en buiten de gameplay, met meer dan 150 fixes, wijzigingen en kleine verbeteringen in de gameplay, inclusief wijzigingen voor maps, wapens, voertuigen en Specialists.

Battlefield 2042 is uit op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc.

Battlefield 2042

Arnold Schwarzenegger viert de feestdagen in World of Tanks

Gelukkig gaan sommige jaarlijkse tradities wel onveranderd door: World of Tanks heeft haar feestdagen-trailer uitgebracht waarin dit keer Arnold Schwarzenegger de hoofdrol speelt.

De trailer vertelt het verhaal van Johnny die ruim 30 jaar geleden een brief had geschreven die tot heden niet was aangekomen. Ondanks dat het pas nu werd afgeleverd, wist Arnold gelijk wat hij moest doen: 'Get to the choppa!' en Kleine Johnny bezoeken.

"Holiday Ops” is een in-game evenement dat elk jaar tijdens de feestdagen en een stukje in het nieuwjaar plaatsvindt in World of Tanks op pc. Als taak moeten spelers een speciaal ingericht kerstdorp versieren met decoraties die verzameld moeten worden. Hoe meer decoraties des te meer er een feestelijke sfeer ontstaat en de spelers beloond worden met in-game cadeaus.

FOK! Wat een weer: winterse buien

herfstbanner

Vandaag is het wisselend bewolkt met vooral in de ochtend veel buien, soms met hagel of natte sneeuw. Mogelijk dat het hierdoor kortdurend glad wordt. In de middag wordt het van het noorden uit droger en breekt de zon vaker door. De middagtemperatuur ligt rond 5°C en de west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, aan de kust krachtig en eerst mogelijk af en toe hard, 7 Bft. Langs de kust is er in buien kans op windstoten rond 75 km/u. In de loop van de avond daalt de temperatuur in de oostelijke helft van het land al snel tot rond of net onder het vriespunt, het kan dan lokaal glad worden door bevriezing van natte weggedeelten.

Komende nacht zijn er landinwaarts eerst flinke opklaringen. In het noordelijk kustgebied is er nog een enkele bui. In het zuidoosten en oosten vormen zich mistbanken. De minima liggen tussen 3°C aan de westkust en -3°C in het oosten en zuidoosten. Met uitzondering van de westelijke kustprovincies kan het door bevriezing van natte weggedeelten glad zijn. De wind draait van west naar zuidwest en is eerst zwak tot matig, aan de kust later (vrij)krachtig

Vrijdag overdag neemt de bewolking van het westen uit toe en in de (na)middag gaat het van het westen uit af en toe regenen. In het oosten kan ook wat natte sneeuw vallen. Met maxima van ongeveer 4 °C is het kil. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan de kust krachtig en in het noordwestelijk kustgebied in de middag mogelijk hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)


Kassel en omgeving (Foto: Vriend van qltel)
Het zonnetje scheen in de prachtige omgeving van Kassel. ( Foto: vriend van qltel)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.