FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 30 augustus 2020

Lichaam van vermiste man (25) in het water aangetroffen

De sinds afgelopen woensdag vermiste Dennis Schoonhoven is zondagavond levenloos aangetroffen in het water. 
Dennis verdween uit een crisisopvang van GGnet, een instelling in Apeldoorn. Een laatste teken van leven van Dennis kwam middels een pintransactie in een winkel. Er is de afgelopen dagen door circa 500  vrijwilligers tevergeefs gezocht naar Dennis, hierbij zijn ook honden en een drone ingezet.  

Van Kalmthout naar knappe 4e plek in IndyCar-race Gateway

Rinus van Kalmthout heeft op de oval van het Gateway Motorsports Park weer een indrukwekkende race gereden in de IndyCar Series. Daar werd zaterdag de eerste race van de double header verreden, zondag stond race twee op het programma.

Takuma Sato en Josef Newgarden begonnen vanaf de eerste rij, Will Power en Pato O'Ward volgden en Rinus van Kalmthout vertrok vanaf de achttiende plek. Dit keer ging de start een tikkeltje beter dan zaterdag, Van Kalmthout stormde zelfs als een dolle door het veld: twaalfde na drie ronden. Daar bleef hij rijden, tot hij na ruim veertig ronden wederom het pitstopbal opende. De rest kwam iets later binnen, waarbij Van Kalmthout netjes naar voren schoof.

Nadat iedereen gestopt was - Sato kwam als laatste - reed O'Ward aan de leiding, voor Power en Van Kalmthout. Na iets minder dan honderd ronden kwam Van Kalmthout ook weer als eerste van de voorste mannen binnen, leider O'Ward volgde dit keer gelijk. De Nederlander werd gepasseerd door Josef Newgarden, maar reed na de tweede ronde stops wel op een uiterst nette vierde plek, achter Power, O'Ward en dus Newgarden en met alleen Colton Herta vlak achter zich.

Met iets minder dan vijftig ronden te gaan kwamen O'Ward, Newgarden en Van Kalmthout hun laatste stop maken, Power kwam een rondje later. Newgarden ging met een sterke stop naar de leiding, O'Ward pakte Power terug en Van Kalmthout liep dankzij achterblijver Zach Veach dik twee tellen achterstand op, waardoor Herta na zijn stop vóór de Nederlander terecht kwam. Van Kalmthout was ondertussen op de radio duidelijk over Veach: "That guy is a fucking asshole!"

Herta kampte al snel met een probleem, waardoor Van Kalmthout en Scott Dixon hem passeerden - Van Kalmthout's linkerachterband kreeg daarbij een tikje van Herta's vleugel, maar leek niet lek te zijn. Met nog vijftien rondjes te gaan begon O'Ward het gat naar leider Newgarden weer dicht te rijden, Van Kalmthout kwam dan weer dichter bij de derde plek van Power. Sato tikte drie ronden voor het einde tegen de muur en daarmee was de race gedaan vanwege de caution, die zo tóch nog kwam.

Newgarden pakte zo de winst, voor O'Ward, Power en de wederom indrukwekkende Van Kalmthout, die Dixon en Herta van het lijf hield.

Groot illegaal feest in Amstelveen beeindigd door politie

Op het parkeerterrein langs de Laan van Nieuwer-Amstel in Amstelveen is afgelopen nacht een illegaal feest stopgezet. Hierbij waren honderden mensen aanwezig, zo valt te lezen op de website van AT5.

Het feest vond plaats op een parkeerterrein ter hoogte van het gemeentehuis. Rond 02.30 uur werden de eerste meldingen van geluidsoverlast gedaan.

Nadat agenten ter plaatse waren gekomen, kregen alle feestgangers een waarschuwing. Vervolgens werd het feest beëindigd en vertrokken alle bezoekers.

De politie is de afgelopen maanden vaker bezig geweest met het beëindigen van illegale feesten.

Antifa juicht om vermoorde 'fascist'

Gisteren reed een grote optocht van honderden vrachtwagens vol Trump-supporters de stad Portland in om de plaatselijke politie te ondersteunen bij demonstraties door Antifa- en BLM aanhangers.

De berichtgeving in de media over gisteren loopt nogal uiteen, maar duidelijk is wel dat er gedurende de dag een aantal escalaties plaatsvonden met als triest dieptepunt het doodschieten van een man (vermoedelijk een Trump-aanhanger) rond 20.45 uur (plaatselijke tijd).

De berichtgeving over deze schietpartij loopt uiteen van een uit de hand gelopen ruzie tot een koelbloedige executie. Minstens net zo schokkend vind ik het dat Antifa letterlijk juicht over het neerschieten van een 'fascist'. 

De politie heeft nog geen details vrijgegeven over het slachtoffer of de mogelijke dader. 

Hieronder een tweetal nieuwsberichten en een aantal tweets over opnieuw een zwarte dag in Portland.

 

Olympique Lyon, met invaller Van de Sanden, wint vijfde Champions League op rij

Olympique Lyon heeft voor de vijfde keer op rij de Champions League in het vrouwenvoetbal gewonnen. In de finale in San Sebastian werd VfL Wolfsburg met 3-1 verslagen. Bij Lyon mocht Shanice van de Sanden in de finale invallen. Dominique Janssen, inmiddels gescheiden van Brandon Bloothworth, speelde bij Wolfsburg de hele wedstrijd.   

Sinds de start van de Champions League in het seizoen 2001/02 won Olympique Lyon het toernooi liefst zeven keer, waaronder de laatste vijf edities. Van de tien vorige finales gebeurde het slechts één keer (in het seizoen 2014/15) dat Lyon of Wolfsburg niet in de finale stond. 

De start van de finale was voor Olympique Lyon. Die Franse druk resulteerde uiteindelijk ook in een comfortabele ruststand. Door goals van Eugénie Le Sommer en Saki Kumagai leidden de Fransen met 0-2 bij rust. Bij die tweede goal zag Janssen er niet goed uit. De Oranje-international liet zich heel makkelijk uitspelen door Delphine Cascarino, wiens voorzet uiteindelijk via enkele andere speelsters voor de voeten van Kumagai kwam.

De finale leek bij rust beslist, maar VfL Wolfsburg gaf niet op. Alexandra Popp bracht met een rake kopbal de spanning terug in de 58ste minuut, waarmee de Duitse formatie nog ruim een half uur de tijd had om de gelijkmaker te forceren.

De gelijkmaker kwam niet. Nadat Van de Sanden binnen de lijnen was gekomen, was het Sara Björk Gunnarsdóttir die haar oude ploeg definitief op de pijnbank legde. Zij maakte twee minuten voor tijd de 1-3 en zorgde er zodoende voor dat Lyon voor de vijfde keer op rij de beste van Europa is. Voor Van de Sanden is het de derde keer dat ze de Champions League wint. Bij VfL Wolfsburg was het waarschijnlijk de laatste wedstrijd voor captain Pernille Harder. De Deense is op weg naar Chelsea voor een bedrag van 350 duizend euro: een record in het vrouwenvoetbal. Helaas voor Harder kreeg ze niet het gewenste afscheid. 

Overzicht Wielertransfers 2021: Matthews vertrekt ondanks doorlopend contract bij Sunweb

Zaterdag op 1 augustus ging de transfermarkt in het wielrennen open. Op dat moment mogen de wielerteams bekendmaken welke renners ze voor volgende jaar hebben aangetrokken. FOK!sport houdt ook het wielernieuws in de gaten en in dit bericht zullen de belangrijkste transfers verzameld worden.

Matthews vertrekt bij Sunweb
Michael Matthews mag na dit seizoen vertrekken bij Team Sunweb. Dat heeft de Duitse WorldTour-ploeg laten weten in een statement op de website van de ploeg. Matthews had nog wel een contract tot 2021 bij Sunweb.

In het statement van de ploeg valt te lezen dat Matthews zelf een verzoek indiende om te vertrekken, als gevolg van de ontwikkeling die Team Sunweb heeft gemaakt op het gebied van sprints en klassiekers. "De ploeg is ambitieus en wil met meer renners meedoen in de finales van de klassiekers en de sprints meedoen. Die tactiek past niet bij mijn ambities en kracht. Daarom heb ik gevraagd of ik uit mag kijken naar een nieuw team. Ik ben blij dat Team Sunweb hier open voor stond."

Matthews werd door ieders verbazing niet opgenomen in de Tour de France-ploeg van Sunweb. De Australiër wist vorige week nog wel de WorldTour-wedstrijd Bretagne Classic te winnen.

Haig kiest voor Bahrein-McLaren
Jack Haig verlaat na zes jaar Mitchelton-Scott. De Australiër won dit jaar nog een mooie etappe in de Ruta del Sol, maar wordt vooral ingezet als knecht kiest voor een driejarig-contract bij Bahrein-McLaren, De 26-jarige Australier zal daar de Nederlanders Wout Poels als teamgenoot treffen.

Haig is al de 4e renner die zijn vertrek bij Mitchelton-Scott aankondigt, na Adam Yates, Daryl Impey en Edoardo Affini.

Adam Yates kiest voor een nieuwe uitdaging bij Team Ineos
Waar Simon Yates zijn contract met twee jaar heeft verlengt bij Mitchelton-Scott vertrekt zijn tweelingbroer Adam Yates naar team Ineos. Adam Yates hoort bij de wereldtop in de koersen van een week. Dit jaar won hij nog de UAE Tour en vorig jaar was hij nog dicht bij de winst in de Tirreno.

"Het is een mooie kans en ik voel dat het op het juiste moment komt. Mijn resultaten in rondes van een week en eendagswedstrijden zijn altijd degelijk geweest maar ik wil regelmatigheid in de Grote Rondes aan de dag brengen samen met dit team", geeft Yates in het persbericht van team Ineos.

Ook ploegbaas Dave Brailsford reageerde tevreden. "Ik ben erg gelukkig dat Adam eindelijk het team komt versterken", aldus Brailsford. "Ik voel dat dit de juiste timing is, net wanneer hij in de beste jaren van zijn carrière komt. We beginnen hier aan een nieuwe generatie als de Ineos Grenadiers."

Simon Yates blijft Mitchelton-Scott en krijgt Kangert als knecht erbij
Simon Yates blijft bij Mitchelton-Scott. De 28-jarige Brit ziet zijn tweelingbroer naar Ineos vertrekken, maar Simon ziet nog genoeg toekomst bij de Australische ploeg. De winnaar van de Ronde van Spanje in 2018 tekent voor twee jaar bij. Tanel Kangert zal een van de knechten worden van Yates bij Mitchelton-Scott. De 33-jarige Est komt over van EF Pro Cycling.

Belgische versterking voor Jumbo-Visma
Nathan van Hooydonck rijdt komend seizoen voor Jumbo-Visma. De 24-jarige Belg maakt ondanks een doorlopend contract bij CCC de overstap naar de Nederlandse formatie. Van Hooydonck zal een knechtenrol gaat vervullen ter ondersteuning van Wout van Aert en Mike Teunissen.

Jungels naar AG2R Citroën
De Luxemburgse kampioen Bob Jungels rijdt de komende twee seizoenen voor de Franse wielerploeg AG2R Citroën. De 27-jarige hardrijder reed de afgelopen vijf seizoenen voor de Belgische ploeg Deceuninck- Quick-Step. “Ik ben blij dat ik kan tekenen bij AG2R Citroën”, zegt Jungels in een reactie. “Met renners als Oliver Naesen en Greg van Avermaet is het team heel ambitieus in de klassiekers en het is heel motiverend om deel uit te mogen maken van deze groep.”

Woods naar Israel Start-Up
Israel Start-Up Nation blijft actief op de transfermarkt. Nadat de Israëlische WorldTour-team eerder al Chris Froome, Daryl Impey, Sebastian Berwick, Carl Frederik Hagen en Patrick Bevin haalde heeft de ploeg nu Michael Woods vastgelegd. De Canadese renner komt over van EF Pro Cycling.

Woods, die vorig jaar Milaan-Torino wist te winnen, zal kopman worden in de klassiekers en in de Tour de France zal hij een van de belangrijkste knechten van Chris Froome worden.

Eenkhoorn twee jaar langer bij Jumbo-Visma
Pascal Eenkhoorn heeft zijn contract bij Jumbo-Visma met twee jaar verlengt en blijft nu tot 2022 bij de Nederlandse ploeg. De 23-jarige renner zal in de voorjaarsklassiekers vooral in steun rijden voor zijn Belgische ploegmaat Wout van Aert, waarbij Eenkhoorn in de kleinere koersen zijn eigen kans kan gaan.

Van Avermaet voor drie jaar naar AG2R La Mondiale
Greg Van Avermaet fietst de komende drie jaar voor AG2R La Mondiale. Voor de huidige olympish kampioen komt na tien jaar een einde aan de samenwerking met ploegmanager Jim Ochowicz, eerst bij BMC en daarna bij CCC.

"Ik ben gelukkig en gemotiveerd om aan dit nieuwe avontuur te beginnen", reageert Van Avermaet. "Het perspectief om met mijn maatje Oliver Naesen te koersen, met het doel om klassiekers te winnen, is zeer opwindend. Mijn doel verandert niet: ik wil grote koersen zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix winnen, net als ritten in de Tour, waar ik ook zo lang mogelijk het geel wil dragen."

"Dit geeft veel voldoening", zegt ploegmanager Vincent Lavenu over zijn nieuwe aanwinst. "Greg is een kampioen die ongelofelijk regelmatig is op het hoogste niveau." Naast Van Avermaet komt ook de Zwitser Michael Schär over van CCC.

Bardet kiest voor Sunweb
Waar Van Avermaet komt vertrekt Romain Bardet. De Fransman, reed sinds 2012 voor AG2R La Mondiale, maar na acht jaar komt een einde aan de samenwerking en kiest Bardet voor Sunweb. De Franse klimmer, die twee keer op het podium eindigde van de Tour de France, tekent een contract voor twee jaar bij Sunweb.

"Het was voor mij heel belangrijk om een team te vinden dat progressief werkt, met de nieuwste technologie op het gebied van uitrusting en andere gebieden", reageert Bardet op zijn transfer naar Sunweb.

Teammanager Iwan Spekenbrink van Sunweb is verheugd dat hij met Bardet een opvolger voor Tom Dumoulin heeft kunnen strikken. "Het is een geweldige renner die veel verschillende mogelijkheden en een respectabel palmares met zich meebrengt. Uit onze gesprekken is gebleken dat hij er heel erg mee bezig is om het beste uit zichzelf te halen"

Iván García Cortina naar Movistar
Het hing al een tijdje in de lucht maar nu is het officieel. Iván García Cortina fietst de komende drie jaar voor Movistar. Het Spaanse talent dat vooral uitblinkt in de voorjaarsklassiekers maakt de overstap van Bahrain-McLaren.

"Ik ben superblij om vanaf 2021 deel uit te maken van het Movistar Team", jubelt Cortina in het persbericht van de ploeg. "Na vier jaar bij mijn huidige ploeg denk ik dat het tijd is om te veranderen, om nieuwe doelen te stellen, nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe motivaties te vinden."

Israel Start-Up Nation blijft zich versterken
Na de komst van Chris Froome heeft Israel Start-Up Nation zich deze week verder versterkt. Vorige week werd al bekend dat Carl Frederik Hagen en Daryl Impey naar de Israëlische ploeg ploeg en vandaag werd bekend dat ook Patrick Bevin en het Australische talent Sebastian Berwick naar Israel Start-Up Nation komen.

Hagen, Impey en Bevin tekende een contract voor twee jaar. Berwick tekende een contract voor drie jaar bij Israel Start-Up Nation.

Politt voor drie jaar naar Bora-hansgrohe
Nils Politt verlaat aan het einde van het seizoen Israel Start-Up Nation voor BORA-hansgrohe. De klassiekerspecialist ondertekent een contract voor drie jaar bij de Duitse ploeg. Vorig jaar werd hij al tweede in Parijs-Roubaix en vijfde in de Ronde van Vlaanderen.

Affini naar Jumbo-Visma
Jumbo-Visma heeft Edoardo Affini voor drie jaar vastgelegd. De Italiaan, die vorig derde werd op het EK tijdrijden achter Remco Evenepoel zal in de voorjaarsklassiekers vooral in dienst rijden van Wout van Aert en daarnaast krijgt Affini een rol in de sprinttrein van Dylan Groenewegen.

AG2R La Mondiale raakt Latour kwijt aan Total Direct Énergie
Pierre Latour ruilt AG2R La Mondiale na vijf jaar in voor Total Direct Énergie. De 26-jarige Fransman, die in 2018 de beste jongeren was in de Tour de France, heeft een contract voor twee jaar getekend bij de Franse ploeg, waar ook Niki Terpstra voor rijdt.

World Superbikes-seizoen halverwege, Van der Mark op podium

Het World Superbikes-kampioenschap heeft zondag weer twee races af kunnen strepen: op Motorland Aragon werden zondag de superpolerace en race twee verreden, waarin weer flink geduelleerd werd. Het kampioenschap is daarmee overigens ook alweer halverwege.

Superpolerace
De superpolerace begon weer met Jonathan Rea, Loris Baz en Scott Redding op de eerste rij en in die volgorde kwamen ze de eerste bochten door, gevolgd door Alex Lowes en de van plek acht vertrokken Michael van der Mark.

In de tweede helft van de race kwam Van der Mark op dreef en nam hij Baz te grazen, wat hem een keurige derde plek opleverde. Rea's zege kwam geen moment in gevaar, Redding hield de tweede plek vast en Alvaro Bautista reed zich naar een prima vierde stek.

Race twee
In de volgorde van de superpolerace begonnen de heren aan de slotrace van het weekeinde en de gehele top-4 kwam in die volgorde ook de eerste ronde door. Redding had het al snel wat lastig en zag Van der Mark én Bautista langszij komen, niet veel later gevolgd door teamgenoot Chaz Davies.

Davies was op dreef en snelde langs Van der Mark naar plek twee, nadat hij en Bautista de Nederlander al naar plek vier terug hadden verwezen - Baz' matige race eindigde ondertussen in het grind. Van der Mark kreeg ook Redding in zijn nek, terwijl Michael Ruben Rinaldi zich eveneens kwam melden.

Ook Rinaldi ging voorbij Van der Mark, voorin had Rea ondertussen een probleem: Davies dichtte het gat naar de wereldkampioen en zette zijn Ducati langs de Kawasaki, hoewel Rea gelijk terugsloeg. De ene aanval van Davies bleek de enige: Rea won, Davies en Bautista completeerden het podium, voor Redding, Rinaldi en Van der Mark.

'Van de Beek naar Manchester United'

Volgens de NOS draagt Donny van de Beek komend seizoen het shirt van Manchester United. Zijn huidige club Ajax en Manchester United moeten het nog wel eens worden over de transfersom, die naar verluidt ongeveer 45 miljoen euro bedraagt.

Van de Beek doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in 2015 in het eerste elftal. Sinds het seizoen 2017/18 is hij een vaste waarde in dat elftal. De 23-jarige middenvelder werd eerder ook in verband gebracht met Real Madrid en FC Barcelona.

Roda JC verslaat Jong Ajax met ruime cijfers

Roda JC is het nieuwe seizoen van de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een ruime zege. De Limburgers versloegen in Amsterdam een jong Jong Ajax met 0-4.

Vanwege de oefenwedstrijd van het eerste elftal tegen Union Berlin kon Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag niet beschikken over een aantal reguliere spelers en moest daarom een groot aantal jongelingen opstellen. Na ruim twintig minuten bracht Roland Alberg Roda JC op voorsprong. Pas laat in de tweede helft liepen de Limburgers weg bij Jong Ajax.

Eerder op de dag speelden Telstar en FC Volendam met 2-2 gelijk. Ook de wedstrijden FC Dordrecht - Go Ahead Eagles en Almere City FC - MVV Maastricht eindigden in een gelijkspel: 0-0.

Random Pics van de Dag #89

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Dumoulin: "Geen schade na valpartij"

In de slotfase van de tweede etappe in de Tour de France kwam Tom Dumoulin ten val nadat hij even niet oplette.

"Stom,ik weet niet goed wat er precies gebeurde,maar ik keek even achterom en prompt lag ik languit op het wegdek. Volgens mij reed Kwiatkowski mijn stuur uit mijn handen.Echte schade is er niet hoor.Wel heb ik mijn knie een beetje gestoten,maar verder niets," aldus de renner van Jumbo-Visma tegenover de NOS.

Overigens zat Dumoulin snel weer op de fiets en verloor hij geen tijd op zijn concurrenten. De Nederlander werd 22e op twee tellen van ritwinnaar Alaphilippe, ploegmaat Primiz Roglic 31e.

Dubbelslag voor Alaphilippe in Tour

Julian Alaphilippe heeft de tweede etappe in de Tour de France, van Nice naar Nice over 187 kilometer, op zijn naam geschreven. De Fransman was de snelste van een kopgroep van drie man en nam ook de gele trui over van Alexander Kristoff die vandaag veel tijd verloor.

Vanuit de start probeerden er gelijk renners weg te rijden uit het peloton. Sagan, Cosnefroy, Asgreen, Pöstlberger, Skujins, Perez, Gogl en Trentin slaagden erin een gaatje te slaan. Trentin won de tussensprint voor Sagan die goede zaken deed voor de strijd om de groene trui. Trentin moest vervolgens van wiel wisselen en werd weer opgeslokt door het peloton. De voorsprong van de kopgroep liep intussen gestaag op naar maximaal rond de drie minuten.

De eerste beklimming van de dag was de Col de la Colmiane van de eerste categorie. Bij die beklimming liep de voorsprong van de kopgroep langzaam terug. Cosnefroy reed een kilometer onder de top weg uit de kopgroep, en niemand kon volgen. De Fransman kwam als eerste boven, maar in de afdaling werd hij weer gepakt door de kopgroep. Het peloton zat daar twee minuten achter.

De tweede beklimming van de dag was er ook eentje van de eerste categorie, de Col de Turini. De voorsprong van de koplopers was aan de voet weer opgelopen tot rond de drie minuten. Het tempo in de kopgroep ging omhoog. Sagan en Cosnefroy moesten hierop lossen. Cosnefroy wist echter een tweede adem te vinden, en kon weer terugkeren vooraan. In het peloton moest geletruidrager Kristoff lossen.

Perez was als eerste boven voor Cosnefroy en Gogl. De afdaling verliep relatief rustig. De voorsprong van de kopgroep was wel teruggelopen tot een ruime minuut. Het peloton werd aangevoerd door de mannen van Jumbo-Visma. Op 40 kilometer voor de streep werden de koplopers teruggepakt door het uitgedunde peloton.

De volgende beklimming was de col d'Eze, eentje van de tweede categorie. Tijdens die klim werd er niet gedemarreerd in het peloton dat werd geleidt door Jumbo-Visma. Nicholas Roche was als eerste boven voor Robert Gesink en Marc Hirschi. In de afdaling kwam de winnaar van de Critérium du Dauphiné dit jaar, Dani Martinez, hard ten val maar hij kon verder na een fietswissel.

Dertien kilometer voor de streep was het Alaphilippe die uit het peloton demareerde. Hirschi wist zich bij de Fransman aan te sluiten. Twee kilometer later was het Tom Dumoulin die ten val kwam. Hij kon snel weer op zijn fiets stappen en weer aansluiten bij het peloton. Adam Yates besloot ook om weg te rijden uit het peloton en sloot al snel aan bij Alaphilippe en Hirschi.

Het verschil met het razende peloton was zes kilometer voor de streep was 22 tellen. Een kilometer voor de streep was het teruggelopen tot 18 tellen, maar dat was genoeg voor het drietal om onderling te strijden voor de dagzege. In de eindsprint was het Alaphilippe die aanging en net Hirschi voorbleef.

Oppermachtig Honda wint 24 uur van Le Mans

De 24 uur van Le Mans bij de motoren is met grote overmacht gewonnen door het FCC TSR Honda France Team. Mike di Meglio, Josh Hook en Freddy Foray domineerden de race bijna volledig, resulterend in 816 ronden voor de winnaars.

De #7 YART Yamaha reed in de eerste uren op kop, maar halverwege de zaterdagmiddag schoof Karel Hanika in de beginnende regen onderuit. Dat leverde uiteindelijk zo'n negen ronden achterstand op, waarvan een deel wel nog goed werd gemaakt.

De #5 Honda nam na Hanika's val de leiding over en die stonden ze op een enkele pitstop na geen moment meer af. De strijd daarachter ging de hele race tussen de #1 WEBIKE SRC Kawasaki en de #2 SERT Suzuki, die de tweede plek dankzij een val in de laatste uren nog uit handen gaven.

Achter de Honda, Kawasaki (+2 ronden) en Suzuki (+3 ronden) werd de #7 Yamaha nog wel vierde, op vijf ronden van de winnaars. De #37 leek vijfde te worden, tot Ilya Mykhalchyk de BMW twaalf minuten voor het einde hard het grind in knikkerde: einde race voor het team.

F1: Uitslag Grand Prix van België

Lewis Hamilton heeft de dominantie van Mercedes in de Formule 1 voortgezet. De Britse coureur heeft op eenvoudige wijze de Grand Prix van België op zijn naam geschreven, voor teamgenoot Valtteri Bottas en Max Verstappen met de Red Bull.

Voor Carlos Sainz eindigde de race op Spa-Francorchamps in een drama, want door een kapotte uitlaat kon de Spanjaard niet aan de start verschijnen. Hamilton startte vanaf poleposition, maar achter hem was Bottas iets beter weg. De Fin kon dit voordeeltje niet uitbuiten en bracht daarmee Verstappen licht in de problemen, maar de Nederlander wist op zijn beurt Daniel Ricciardo achter zich te houden. Verder naar achteren won Charles Leclerc met een goede start vijf plekken, maar de Ferrari-coureur raakte ze even later ook weer kwijt, omdat de Italiaanse bolide op de rechte stukken niet vooruit te branden was.

Vooraan lag de race direct in de plooi, tot in de elfde ronde Antonio Giovinazzi de controle over zijn Alfa Romeo verloor en in de muur klapte. George Russel probeerde de brokstukken te ontwijken, maar de Williams werd geraakt door een losgeraakte band en moest hierdoor met schade opgeven. De safety car kwam naar buiten en bijna het hele veld dook naar binnen voor een stop. Dit veranderde weinig aan de volgorde, al snoepte Alex Albon plek vijf af van Esteban Ocon, terwijl Ferrari niet klaar was voor de stop van Charles Leclerc die hierdoor plekken verloor.

Nadat het veld weer vrij was gegeven reden Hamilton, Bottas en Verstappen snel weg bij de nog niet gestopte Pierre Gasly en Sergio Perez. Dit duo hield op hun beurt onder meer Daniel Ricciardo, Albon en Ocon op. Pas na enkele ronden werd Perez ingehaald, waarop de Mexicaan zijn stop inloste. Gasly hield het langer vol en ging pas na 27 van de 44 ronden naar binnen voor nieuw rubber om daarna net als Perez aan een inhaalrace te beginnen. Dit slaagde, want zowel Gasly als Perez eindigden in de punten. Dit gold niet voor de rijders met de Ferrari-motoren, want zij eindigden allen buiten de punten. Voor het fabrieksteam werd het nog pijnlijker, want Alfa-coureur Kimi Räikkönen was met de klantenauto de beste Ferrari op plek twaalf.

Vooraan werd Hamilton eenvoudig als eerste afgevlagd, voor Bottas die op zijn beurt niets te duchten had van Verstappen. Achter de Nederlander kwam Ricciardo in de slotfase nog sterk opzetten met de Renault, maar de Australiër kwam enkele seconden tekort om een gooi naar plek drie te doen. Achter hem snoepte teamgenoot Ocon in de slotronde plek vijf af van Albon die op zijn beurt Lando Norris nog voor wist te blijven. Gasly bekroonde zijn inhaalrace met plek acht, voor de Racing Points van Lance Stroll en Perez.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 L. Hamilton Mercedes 1:31:23.165
2 V. Bottas Mercedes +8.448
3 M. Verstappen Red Bull +15.455
4 D. Ricciardo Renault +18.877
5 E. Ocon Renault +40.650
6 A. Albon Red Bull +42.712
7 L. Norris McLaren +43.774
8 P. Gasly AlphaTauri +47.371
9 L. Stroll Racing Point +52.603
10 S. Pérez Racing Point +53.179
11 D. Kvyat AlphaTauri +1:10.200
12 K. Räikkönen Alfa Romeo +1:11.504
13 S. Vettel Ferrari +1:12.894
14 C. Leclerc Ferrari +1:14.920
15 R. Grosjean Haas +1:16.793
16 N. Latifi Williams +1:17.795
17 K. Magnussen Haas +1:25.540
DNF A. Giovinazzi Alfa Romeo +35 ronden
DNF G. Russell Williams +35 ronden
DNS C. Sainz Jr. McLaren +44 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 157
2 Max Verstappen Red Bull 110
3 Valtteri Bottas Mercedes 107
4 Alex Albon Red Bull 48
5 Charles Leclerc Ferrari 45
6 Lando Norris McLaren 45
7 Lance Stroll Racing Point 42
8 Daniel Ricciardo Renault 33
9 Sergio Perez Racing Point 33
10 Esteban Ocon Renault 26
11 Carlos Sainz Jr. McLaren 23
12 Pierre Gasly AlphaTauri 18
13 Sebastian Vettel Ferrari 16
14 Nico Hülkenberg Racing Point 6
15 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 2
16 Daniil Kvyat AlphaTauri 2
17 Kevin Magnussen Haas 1
18 Kimi Räikkönen Alfa Romeo 0
19 Nicholas Latifi Williams 0
20 George Russell Williams 0
21 Romain Grosjean Haas 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 264
2 Red Bull 158
3 McLaren 68
4 Racing Point 63
5 Ferrari 61
6 Renault 59
7 AlphaTauri 20
8 Alfa Romeo 2
9 Haas 1
10 Williams 0

Bokser Snijders volstrekt kansloos tegen toptalent Dubois

Het was misschien wel het grootste gevecht voor een Nederlandse zwaargewichtbokser in jaren: Ricardo Snijders mocht de Duitser Erik Pfeiffer op korte termijn vervangen voor een gevecht tegen Daniel Dubois (14-0, 13 KO's).

De nog altijd maar 22-jarige Brit wordt al sinds zijn profdebuut in april 2017 gezien als een van de grootste talenten in de zwaargewichtdivisie en zijn vaak harde knockouts laten zien waarom. Snijders mocht proberen om de International-titel van de WBO van Triple D af te pakken, hoewel het vooral een soort warmup was voor Dubois' uitgestelde gevecht tegen zijn oudere, maar ook uiterst getalenteerde landgenoot Joe Joyce.

Met zijn 110,7 kilo was Dubois groter dan ooit en aan twee minuten had hij genoeg om Snijders (97,1kg) de maat te nemen. De Nederlander ging vervolgens drie keer in de eerste ronde naar het canvas, waaronder gelijk na de eerste rake stoot op het lichaam. Na tien tellen in ronde twee ging Snijders nog eens neer en was het alweer klaar, na amper vier minuten boksen.

Snijders - Dubois

Erislandy Lara (26-3, 15 KO's) - Greg Vendetti (22-3, 12 KO's)
Een jaar geleden won Lara de WBA Regular-wereldtitel in het superweltergewicht (-69,9kg), dit keer mocht The American Dream zijn gordel verdedigen tegen landgenoot Greg Vendetti. In Los Angeles was Lara een maatje te groot voor de uitdager en na twaalf ronden wezen alle drie juryleden hem aan als de kampioen én de nieuwe IBO-wereldkampioen, een titel die vacant was en ook op het spel stond - Lara had deze enkele jaren geleden al in handen, maar verloor hem in 2018 aan Jarrett Hurd.

Jose Carlos Ramirez (25-0, 17 KO's) - Viktor Postol (31-2, 12 KO's)
Ramirez stapte in Las Vegas in de ring om zijn WBC- en WBO-wereldtitels in het lichtweltergewicht (-63,5kg) te verdedigen, nadat hij die bij de WBO in juli vorig jaar won van Maurice Hooker. Het werd een spannende strijd, getuige de 114-114 van een van de juryleden, maar de andere twee gaven het gevecht toch aan Ramirez, die zijn titels zo met succes wist te verdedigen.

Lara - Vendetti

Merlier de snelste in Brussels Cycling Classic

Tim Merlier heeft de 100ste editie van Brussels Cycling Classic gewonnen. De Belgische kampioen van Alpecin-Fenix was in de regen de snelste in de massasprint voor de Italiaan Davide Ballerini en de Fransman Nacer Bouhanni.

Een sprint viel niet te vermijden in een kletsnat Brussel ondanks een late aanval van Jasper Philipsen. De Belg probeerde het met zijn landgenoten Aimé De Gendt en Ilan Van Wilder, maar na werk van Alpecin-Fenix en Deceuninck - Quick Step kwam het weer samen, waarna er gesprint moest worden voor de overwinning in Brussel.

Arkéa-Samsic trok de sprint perfect aan voor Nacer Bouhanni, maar de Fransman moest zijn meerdere erkennen in Belgisch kampioen Tim Merlier, die vrij eenvoudig won voor Davide Ballerini. Bouhanni moest genoegen nemen met een derde plaats.

Ibrahimovic verlengt bij AC Milan

Zlatan Ibrahimovic gaat zijn contract bij AC Milan met een seizoen verlengen. De 38-jarige Zweed maakte afgelopen winter de overstap van LA Galaxy naar de Italiaanse club.

“Alles is uiteindelijk opgelost en ik ben nu terug bij de club waar ik me thuis voel. Ik heb altijd gezegd dat ik hier niet als mascotte ben”, aldus de flamboyante Zweed. “Ik ben hier om het team, de trainer en de club te helpen.”

In dienst van AC Milan scoorde Ibrahimovic tien doelpunten in achttien wedstrijden. De club eindigde als zesde in de Serie A en plaatste zich daarmee voor de Europa League.

Taxichauffeur met steekwapen bedreigd, waarschuwingsschot gelost bij aanhouding

De politie heeft vanochtend vroeg in de De Clerqstraat in Amsterdam een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een man, die even daarvoor een taxichauffeur met een steekwapen zou hebben bedreigd. Dit meldt AT5 op haar website.

De bedreiging vond even na 06.30 uur plaats aan de Bilderdijkstraat. Kort nadat de taxichauffeur zijn 'klant' liet instappen, trok deze een steekwapen waarmee hij de chauffeur bedreigde. De taxichauffeur wist snel uit te stappen en belde meteen de politie, waarna de verdachte vluchtte.

Agenten troffen hem kort hierna aan in de De Clerqstraat waar ze een waarschuwingsschot moesten lossen, voordat zij hem konden aanhouden. De verdachte, een 27-jarige man, zit vast in afwachting van nader onderzoek.

Politie ziet drugsdeal en vindt grote hoeveelheid harddrugs

Agenten zagen zaterdagavond 29 augustus een drugsdeal tussen twee mannen op de Naundorffstraat in Breda. Zowel de verkoper, een 21-jarige man uit Breda, als de koper, een 30-jarige man uit Breda, zijn aangehouden. In de woning van de 21-jarige verdachte trof de politie diezelfde avond een grote hoeveelheid harddrugs aan.

De agenten zagen dat er even na 18.30 uur een deal werd gesloten en besloten de personen te controleren. De koper bleek drie ponypacks met cocaïne in zijn bezit te hebben. Hij werd hierop aangehouden. De verkoper werd vervolgens in de Nassaustraat gecontroleerd. Hij had tientallen ponypacks met verdovende middelen in zijn auto liggen en werd ook direct aangehouden. De harddrugs zijn in beslag genomen.

Gezien de hoeveelheid aan verdovende middelen, werd niet veel later de woning van de verkoper doorzocht. Tijdens deze doorzoeking trof de politie tientallen grammen harddrugs aan, waaronder cocaïne, ketamine en MDMA met in totaal een straatwaarde van ongeveer 8000 euro. Ook deze drugs zijn in beslag genomen. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Messi komt niet opdagen bij medische test Barcelona

Vandaag moesten alle spelers van FC Barcelona een medische test ondergaan in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Aanvoerder Lionel Messi kwam echter niet opdagen.

Messi liet eerder weten te willen vertrekken bij Barcelona en beroept zich daarbij op een clausule in zijn contract. Volgens de club is de datum van die clausule al verlopen en houdt de Argentijn zich aan zijn contract dat volgend jaar afloopt. Volgens de advocaten van de topvoetballer geldt die einddatum nu niet, omdat het seizoen vanwege het coronavirus werd verlengd. Manchester City geldt als de belangrijkste kandidaat om Messi over te nemen.

Alle andere spelers waren wel aanwezig. Ook Luis Suárez, die al te horen kreeg dat hij mag vertrekken, was gewoon aanwezig.

Ten Voorde levert leiding in Porsche Supercup in

De Porsche Supercup-race op het circuit van Spa-Francorchamps heeft de Nederlanders zondag geen groot succes opgeleverd. Kampioenschapsleider Larry ten Voorde leverde daarbij zijn leiding in het kampioenschap in bij Dylan Pereira, met nog één race te gaan.

De race begon met de Turk Ayhancan Güven op poleposition en Jaxon Evans naast zich, gevolgd door Dylan Pereira, Florian Latorre, Leon Köhler en Larry ten Voorde, met Jaap van Lagen en Max van Splunteren op acht en negen. De top-6 bleef ondanks geduw en getrek bij de start gelijk, Van Lagen kwam er op de zevende stek achteraan.

Köhler viel al vroeg weg, waardoor Ten Voorde en Van Lagen een plekje op konden schuiven. Pereira bleef de hele race kort achter Güven zitten, maar de Turk maakte geen fout en pakte de winst, voor Pereira en Latorre, die Evans in de slotronde verschalkte. Ten Voorde werd vijfde, voor Van Lagen, met Van Splunteren op acht.

De pas 17-jarige Loek Hartog werd knap tiende, Lucas Groeneveld 15e, Daan van Kuijk 16e, de zelfs nog maar 16-jarige Maxime Oosten 18e en Jesse van Kuijk 24e.

Alleen oppervlakkige verwondingen Bennett na valpartijen

George Bennett was gisteren een van de vele renners die in de eerste etappe van de Tour de France ten val kwam. De verwondingen van de Nieuw-Zeelander van Jumbo-Visma, die overigens tweemaal in aanraking met asfalt kwam, vallen echter mee.

"Ik voel me vanochtend een stuk beter dan de momenten dat ik op het asfalt klapte”, aldus de 30-jarige Bennett. "Ik heb aan mijn twee valpartijen vooral oppervlakkige verwondingen overgehouden. Het was al hectisch toen het nog droog was, maar toen het begon te regenen werd het spekglad en nóg gevaarlijker. Ik ben vooral blij dat onze kopmannen Tom en Primoz heelhuids door die etappe zijn gekomen. Dat is het belangrijkste.”

Felle strijd om leiding in F2 eindigt in bandenstapel

De sprintrace in de Formule 2 op het circuit van Spa-Francorchamps heeft weer genoeg voer voor discussie opgeleverd. Hier en daar werd ietwat te hard gestreden, maar dat mocht de pret niet drukken.

De race begon met een zeldzaam gezicht: de Israëliër Roy Nissany op poleposition, na zijn achtste plek op zaterdag, en de wat meer bekende Zhou Guanyu naast hem, gevolgd door Dan Ticktum en Robert Shwartzman. Ticktum snelde bij de start naar de leiding, maar Nissany sloeg een halve ronde later zowaar terug, terwijl Yuki Tsunoda in het middenveld kampioenschapsleider Callum Ilott in de rondte tikte, voor wie de race daarmee gelijk klaar was.

Na een safety car-onderbreking om de boel wat op te ruimen konden we voor vijftien ronden door, met Nissany op kop en Ticktum, Shwartzman, Louis Deletraz, Zhou, Nikita Mazepin en Mick Schumacher erachter. De eerste keer Kemmel leverde een grote aanval van Ticktum op Nissany op, maar dat ging niet helemaal goed: de altijd agressieve Brit ging er veel te enthousiast in, stuiterde door de bocht, ging 'gewoon' weer recht het circuit op en ramde Nissany de bandenstapel in, waarna hij vooral zelf weer eens zijn beklag kwam doen over de radio.

Shwartzman ging ondertussen voorbij Ticktum naar de leiding, alvorens de safety car de baan op kwam - ronden die Ticktum vooral gebruikte om bocht na bocht Nissany af te zeiken op de radio. Na een paar ronden konden we weer door en Shwartzman reed gelijk fors weg bij de gehavende en gefrustreerde Ticktum, bij wie het wachten was op een aanvaring met iemand. Deletraz kwam er in elk geval veilig voorbij...tot Ticktum hem zowaar weer terug wist te pakken.

Deletraz lette niet lekker op en in no-time gingen Zhou en Schumacher hem voorbij, Mazepin volgde kort daarna. Na een half uur bedacht de wedstrijdleiding zich ineens dat men de op plek zeven rijdende Jack Aitken eens moest onderzoeken: hij zou vertrokken zijn vanaf de plek van Jüri Vips, die met een technisch probleem vanuit de pitstraat moest starten. Ticktum hield ondertussen knap stand op plek twee, tot Schumacher hem met behulp van DRS dan toch vrij simpel te grazen nam, inmiddels ruim achter Shwartzman.

Aitken werd ver in de race bestraft met tien seconden, Zhou knokte zich met hangen en wurgen langs Ticktum naar plek drie. De winst van Shwartzman kwam geen seconde meer in gevaar, de Rus pakte zijn derde van het jaar. Schumacher werd tweede, Zhou completeerde het podium, voor Mazepin en Luca Ghiotto, terwijl Ticktum zelfs nog terugviel naar de tiende plek.

Geschoten vanuit auto op ring Rotterdam; vijf aanhoudingen

Op de ring van Rotterdam is zondagmorgen vermoedelijk uit een rijdende auto geschoten. Niemand raakte gewond. Toen agenten de betrokken auto’s en de inzittenden controleerden, werd een vuurwapen aangetroffen. Dat is in beslag genomen. Vijf mannen zijn aangehouden en worden verhoord.

Betrokkenen meldden even voor 06:00 uur dat er op hun Audi was geschoten vanuit een blauwe Opel Corsa op de A20 richting Hoek van Holland ter hoogte van Schiedam. Toen de melding werd gemaakt reden de twee auto’s inmiddels op de A16 ter hoogte van Ridderkerk. De gealarmeerde agenten dwongen de voertuigen op de rijksweg te stoppen en door middel van de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten, dus met getrokken vuurwapen, werden de inzittenden één voor één uit de auto’s gehaald. Eerste onderzoek leverde een vuurwapen op dat in beslag is genomen. Vijf mannen in de leeftijd van 22 tot 56 jaar uit België zijn aangehouden en worden verhoord. De auto’s worden onderzocht op sporen.

Over wat er op de rijksweg is gebeurd en wat eraan vooraf ging is nog veel onduidelijk. Heeft u een blauwe Opel Corsa en een grijze Audi zien rijden en iets gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek dan vraagt de politie u om contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Tour: Etappe 2 - Klimmen en aanvallen rondom Nice

De eerste etappe van de Tour de France zit erop, er gebeurde in elk geval genoeg in het Franse schijtweer. Vandaag volgt dan de tweede etappe, wederom rondom Nice, waar de start én finish ligt te wachten.

Voor de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier - zorg even voor twintig vrije minuten - verwijzen we graag door naar deze plek. De renners krijgen vandaag al twee klimmen van de eerste categorie voor de kiezen, bij elkaar meer dan dertig kilometer lang.

Een klim van de tweede categorie zit in de finale, gevolgd door nog eens een pittig heuveltje op een kilometer of tien. Een mogelijk mooie dag voor de aanvallers of misschien zelfs wel voor een klassementsrenner of twee, we zullen zien.

Om 13.00 uur start de etappe, twintig minuten later volgt de echte start en de finish ligt wederom grofweg rond een uur of zes.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

F3-coureur Sargeant slaat dubbelslag in Spa

Op het circuit van Spa-Francorchamps heeft Logan Sargeant de winst gepakt in de tweede race van de Formule 3 aldaar, wat hem gelijk de leiding in het kampioenschap opleverde.

Met Richard Verschoor na zijn tiende plek van zaterdag op poleposition, Liam Lawson ernaast en Logan Sargeant en Olli Caldwell erachter sprongen de lichten op groen. De Nederlander behield de leiding, hoewel hij in Les Combes wel even flink moest duelleren met Sargeant. Caldwell volgde, voor Frederik Vesti, Lawson en Theo Pourchaire.

Met behulp van DRS kwam Sargeant op Kemmel simpel langs Verschoor, Pourchaire reed zich achter Vesti naar de vierde stek. Diezelfde Vesti DRS'te zich ook langs Verschoor, waarna een crash van Pierre Louis Chovet in het middenveld voor een virtual safety car zorgde. Halverwege de race moest Verschoor zich gewonnen geven tegen Pourchaire, terwijl Sargeant en Vesti een fors gat sloegen.

Lawson en Aleksander Smolyar kwamen een ronde later ook voorbij Verschoor, die vervolgens Oscar Piastri in zijn nek en langszij kreeg. Piastri ging daarbij wel te wijd en kreeg later een tijdstraf van vijf seconden aan de broek. Sargeant hield voorin de pogingen van Vesti van zich af en pakte de winst én de leiding in het kampioenschap, voor Vesti en de op ruime afstand volgende Lawson.

Smolyar werd vierde, Piastri finishte als vijfde door Pourchaire nog te pakken, maar eindigde achter de Fransman. Verschoor verloor in de slotfase nog net teveel op Piastri en kwam zo ook als zevende in de uitslag te staan, Bent Viscaal werd zestiende.

Grote hoeveelheden verdovende middelen gevonden

Bij verkeerscontroles in Amsterdam op 25 en 26 augustus heeft de politie aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen aangetroffen. In totaal gaat het om 33 kilogram XTC pillen en 21 kilogram cocaïne.

Op 25 augustus hield de politie een voertuig staande op de Cornelis Lelylaan. De bestuurder van het voertuig kon geen rijbewijs of identiteitsbewijs overhandigen. Daarop werd het voertuig doorzocht, waarbij verdovende middelen werden aangetroffen. De twee inzittenden zijn vervolgens aangehouden op verdenking van handel in harddrugs.

Op 26 augustus zagen politiemensen een voertuig rijden waarvan de eigenaar nog boetes had openstaan. De bestuurder bleek echter niet de eigenaar te zijn. Bij controle van het voertuig stuitte de politie op de verdovende middelen. De inzittende(n) zijn aangehouden op verdenking van handel in harddrugs.

Op vrijdag 28 augustus zijn de verdachten voorgeleid en blijven langer vastzitten.

Afbeelding: Politie
Afbeelding: Politie

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Poels ondanks gebroken rib door in Tour

Wout Poels was gisteren een van de vele renners die in de eerste etappe van de Tour de France ten val kwam. Op een kleine drie kilometer van de streep kwam de renner van Bahrain-McLaren zwaar ten val waarbij hij een gebroken rib en longproblemen opliep. Toch gaat Poels vandaag wel van start in de tweede etappe.

Rafael Valls, ploegmaat van de Nederlander, liep gisteren een gebroken rechterdijbeen op en verwondingen aan zijn schouder, elleboog en knie. Inmiddels is hij geopereerd.

Man op klaarlichte dag mishandeld in Almere

Op zaterdag 29 augustus wordt een 43-jarige man uit Purmerend, na een woordenwisseling, op klaarlichte dag mishandeld voor de parkeergarage aan de Metropolestraat in Almere. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident.

Tussen 14:30 en 15:30 lopen een man en zijn vriendin nabij de parkeergarage aan de Metropolestraat in Almere. Een andere forse man loopt hen tegemoet en botst tegen hen aan. Hierop volgt een woordenwisseling en een getuige haalt beide partijen uit elkaar. Hierna gaat iedereen zijns weegs.

Enige tijd later komt de forse man in zijn grijze Peugeot de garage uit en ziet het koppel waarmee hij de aanvaring had. Hij stapt uit en geeft de man een harde klap. De dader vertrekt dan in onbekende richting. Het slachtoffer moet in het ziekenhuis behandeld worden.

De man die de klap uitdeelde is een lichtgetinte man van tussen de 25 en 35 jaar oud, 1.75 m lang met een fors postuur. Hij draagt een stoppelbaardje en heeft groene ogen. Verder droeg hij op dat moment - onder andere - een lichtblauwe trainingsbroek en had een pet op.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook is het mogelijk om een tipformulier in te vullen. Daar kunnen ook eventuele beelden geupload worden. 

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Ook Gilbert stapt niet meer op in Tour

Philippe Gilbert zal vandaag niet meer van start gaan in de tweede etappe van de Tour de France. De renner van Lotto-Soudal heeft gisteren tijdens de eerste etappe een gebroken knieschijf opgelopen bij een zware valpartij.

De Belg brak twee jaar geleden bij een val in de Tour ook al zijn knieschijf. Hij reed gisteren wel de etappe uit en kwam op ruim elf minuten van ritwinnaar Kristoff over de finish.

Gilbert is de derde uitvaller deze Tour. Zijn ploegmaat John Degenkolb kwam gisteren buiten de tijdslimiet binnen, terwijl de Spanjaard Rafael Valls zijn sleutelbeen brak.

Slachtoffer steekincident overleden aan verwondingen

Zaterdagavond rond 23.30 uur kreeg de politie de melding van een steekincident in een woning aan de Ferdinand Bolstraat in Venlo. Bij het steekincident is een persoon overleden. De verdachte is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De bewoner van de woning vluchtte naar buiten op het moment dat een van zijn gasten een woede aanval kreeg en zich richtte op de andere persoon die nog in de woning aanwezig was. Het slachtoffer, dat bij het incident ernstig gewond raakte, overleed ter plekke aan de verwondingen. De verdachte is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie onderzoekt op dit moment wat zich in de woning heeft afgespeeld en welke personen bij het steekincident betrokken waren. De personalia van betrokkenen worden onderzocht en de familie van het slachtoffer wordt geïnformeerd. Om die reden kan nu nog geen duidelijkheid gegeven worden over de betrokken personen. Hierover volgt later vandaag een aanvullend bericht.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

FOK! Wat een weer: wisselend bewolkt en buien

De dag begint op veel plaatsen met laaghangende bewolking en in de zuidelijke helft komt lokaal ook (dichte) mist voor. De mist verdwijnt spoedig en later in de ochtend trekt ook de laaghangende bewolking geleidelijk op. De zon komt dan geregeld tevoorschijn en aanvankelijk komen vooral in het westen en noorden buien voor. Geleidelijk komen ook dieper landinwaarts enkele buien tot ontwikkeling. Vanavond wordt het van het noorden uit droog. De middagtemperatuur varieert van 18°C langs de kust tot 21°C in het oosten. De wind wordt noordelijk en neemt toe naar matig. Aanvankelijk staat er boven land echter een zwakke tot matige wind, overwegend uit zuid tot zuidwest. Aan de kust en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar (vrij) krachtig, aan de westkust vlak aan zee vanochtend mogelijk hard, 7 Bft. Vanavond neemt de wind langzaam af.

Komende nacht zijn er wolkenvelden. Langs de kust zou nog een enkele lichte bui kunnen voorkomen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het koelt af naar 9 tot 11°C, langs de kust bedraagt de minimumtemperatuur 14°C. De wind komt uit noord tot noordwest en is zwak tot matig.

Maandag overdag wisselen zon en wolken elkaar af en het blijft op de meeste plaatsen droog. Met maximumtemperaturen rond 19°C blijft het aan de koele kant voor de tijd van het jaar. De noordwestelijke wind is zwak in het zuiden en matig in het noorden. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

In de buurt van Vlissingen (Foto: Zara)
In de buurt van Vlissingen (Foto: Zara)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Ducati slaat dubbelslag in World Superbikes, Van der Mark 5e

Op het Spaanse circuit van Aragon is het World Superbikes-weekeinde geopend met de eerste van in totaal drie races - zondag volgen de superpolerace en de tweede reguliere race. Michael van der Mark vertrok van de achtste plek, nadat hij het in de trainingen van vrijdag al vrij lastig had.

Met Jonathan Rea, Loris Baz en Scott Redding op de eerste rij sprongen de lichten op groen, maar Alex Lowes knalde vanaf de eerste rij naar voren en pakte de leiding - kortstondig, tot Kawasaki-teamgenoot Rea plek één terugpakte. Michael van der Mark vertrok vanaf plek acht prima en sloot achter Redding en Baz aan op de vijfde stek.

Van der Mark kwam snel langs Baz, maar de twee Kawasaki's en Redding leken een gaatje te slaan...tot Lowes stevig onderuit ging en nét niet door aanstormende motoren geraakt werd. Chaz Davies kwam ondertussen van de negende plek naar voren en nam Van der Mark's derde plek overtuigend af, waarna hij de aanval opende op Ducati-teamgenoot Redding.

Redding had het tempo er echter goed in zitten en opende met succes de aanval op leider Rea. Met drie ronden te gaan kreeg de wereldkampioen het ineens zwaar: hij moest Redding laten gaan en Davies dichtte het gat én ging er overheen. Redding snelde naar de zege, Davies' aanval op de winst kwam nét te laat en hij werd tweede, voor Rea en Michael Ruben Rinaldi, die nog net voorbij Van der Mark kwam.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.