FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 7 juli 2002

Kroon op slagtand bij olifant

Marvin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een olifant heeft in de dierentuin van Calgary een kroon op zijn slagtand gekregen. Een van zijn slagtanden was namelijk afgebroken. Door de breuk zouden er infecties kunnen ontstaan, waardoor de olifant misschien wel zou kunnen sterven.

Dit is de eerste keer dat er bij een olifant zo een enorm grote kroon is aangebracht. De artsen hebben bij het aanbrengen van de kroon, de andere slagtand ook gebroken en daar ook een kroon op aangebracht. Dit om de slagtanden weer even lang te maken. De artsen hebben de olifant plaatselijk verdoofd.

Lan-Arena Festival in Parijs

Voor het jaarlijkse Lan-Arena festival in Parijs hebben zich vijftienhonderd gamers verzameld. De beste gamers die uit alle windstreken komen, nemen het tegen elkaar op in diverse gamecompetities.

Op de toernooi-agenda staan spelletjes zoals Quake 3, Fifa 2000 en Unreal Tournament. De deelnemers zijn afkomstig uit twintig landen, waaronder de VS, Zuid-Korea en Australie.

Ook bied Lan-Arena 7 plaats aan een heus WK-gamen. De nieuwste games kunnen door de bezoekers grondig getest worden.

Een live verslag van alle game-activiteiten is te zien op www.lan-arena.com

Brand op rangeerterrein in Zutphen

Zondagmiddag is er om half vijf een brand uitgebroken op het rangeerterrein in Zutphen. Vier treinstellen hebben daarbij vlam gevat. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

De brand wordt bestreden door de brandweerkorpsen uit Zutphen en Warnsveld. Vanwege een gunstige windrichting vallen er geen treinen uit en waait de wind richting Deventer in plaats van naar het station. De treinen die langs het station rijden, minderen wel vaart vanwege de rookontwikkeling.

F1: Uitslag GP van Engeland

Tackleberry had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael Schumacher heeft wederom zijn leidende positie in het WK weten te versterken door de winst van de Grand Prix van Engeland. De race was zeer spannend vanwege het onverwachte slechte weer.

Voor McLaren was dit een race om zeer snel te vergeten, want alles wat fout kon gaan, ging fout. Verkeerd geplande pitstop, verkeerde banden, te laat reageren op Coulthard die binnenkwam. Vooral David Coulthard moest het deze race ontgelden, hij liet ook zijn onvrede merken op de boordradio. Hij was duidelijk not amused.

Uiteindelijk wist Der Michael de race op zijn naam te schrijven, met Rubens Barrichello als uitstekende tweede, waarmee de 1-2 een feit was. Montoya was derde en daarmee de laatste die in dezelfde ronde wist te finishen.

De volledige uitslag is als volgt:

Pos.CoureurTeamTijd
1Schumacher M.Ferrari1:31:45.015
2BarrichelloFerrari+14.578
3MontoyaWilliams+31.661
4VilleneuveBAR+1 lap
5PanisBAR+1 lap
6HeidfeldSauber+1 lap
7FisichellaJordan+1 lap
8Schumacher R.Williams+1 lap
9MassaSauber+1 lap
10CoulthardMcLaren+2 laps
11de la RosaJaguar+2 laps
12ButtonRenault+6 laps


De uitvallers:

Pos.CoureurTeam
13SatoJordan
14RaikkonenMcLaren
15TrulliRenault
16BernoldiArrows
17IrvineJaguar
18FrentzenArrows
19SaloToyota
20WebberMinardi
21McNishToyota

Etappe 1: Luxemburg - Luxemburg

Vandaag stond de 192,5 km lange rit in Luxemburg op het programma. Alle 189 renners gingen van start. Er stonden 3 tussensprints, twee bergjes van de 4e categorie en twee van de derde.

De eerste echte etappe begon rustig, echt tempo zat er niet in, totdat er een kopgroep onstond van drie man, waaronder Diercksens. Deze drie bleven behoorlijk lang voorop totdat ze door een groepje met onder andere Armstrong, Botero, Kivilev en onze landgenoot Boogerd werden bijgehaald. Nadat ze bijgehaald waren kwam er weer een gesloten peloton. Op een kilometer voor het einde sprint Bertogliati weg, hij houdt het vol tot het einde.
Op de voet gevolgd door het peloton kwam hij daardoor als eerste over de finish. Zabel won de sprint van de achtervolgende groep.

Top20:
1 BERTOGLIATI Rubens
2 ZABEL Erik
3 MC EWEN Robbie
4 BALDATO Fabio
5 FREIRE Oscar
6 O'GRADY Stuart
7 BROCHARD Laurent
8 FRIGO Dario
9 GUTIERREZ José Enrique
10 SIMON François
11 MONCOUTIE David
12 MC GEE Bradley
13 BOOGERD Michaël
14 BOTERO Santiago
15 TRAMPUSCH Gerhard
16 RUMSAS Raimondas
17 OSA Unai
18 MANCEBO Francisco
19 BELOKI Joseba
20 SEVILLA Oscar

[Tennis] Uitslag Wimbledon-finale mannen

Lleyton Hewitt heeft de finale op Wimbledon gewonnen van David Nalbandian. De Australiër was met 6-1 6-3 6-2 de overtuigende winnaar van de partij die meerdere malen werd onderbroken door de regen die Wimbledon ook dit jaar weer teisterde.
Ook de streaker (blote man) die na een regenonderbreking de baan betrad leidde tot enige vertraging. De hierop volgende actie van de scheidsrechters, die de blote man met een rode doek achterna gingen, als ware het een stierengevecht, leverde een lachsalvo vanaf de tribune op.

Gisteren zette Serena Williams in de finale haar oudere zus Venus al opzij met 7-6 6-3.

Walkinshaw neemt afstand van Arrows

Dit weekend heeft Tom Walkinshaw geld op tafel moeten leggen om mee te mogen doen aan de Grand Prix van Engeland, maar na dit weekend zal hij zeer waarschijnlijk afstand nemen van zijn team. Zelf zegt hij met drie potentiële kopers in gesprek te zijn.

Afgelopen donderdag maakte Morgen Greenfell gebruik van zijn vetorecht om niet akkoord te gaan met een financieringsconstructie die bedacht was door Tom Walkinshaw. Hij wilde één van de belangrijkste inkomstenbronnen verkopen om daarmee zeer snel veel geld voor handen te hebben. De rechter was het volledig oneens met de handelswijze van Walkinshaw.

De Schot heeft vandaag tekst en uitleg gegeven over de situatie: Toen de zaak eenmaal naar de rechter ging, konden we bepaalde documenten niet vrijgeven, dus ik begrijp waarom de rechter tot de conclusies kwam die hij heeft getrokken" waren de woorden van Walkinshaw. "Het leek erop dat we zakelijke schulden inruilden voor andere schulden en we konden hem geen documenten laten zien waaruit bleek dat dit niet het geval was."

Hij gaf overigens toe dat de situatie zeer moeilijk was geworden. "Dat de relatie met Morgen Greenfell gespannen is, is een understatement." Walkinshaw liet ook nog naar voren komen dat hij de laatste tijd veel privé-kapitaal heeft gebruikt om de zaak draaiende te houden.

Natuurlijke bronnen op Aarde raken op

SKeLeToN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wanneer de rijke landen in het huidige tempo doorgaan met consumeren, dan zijn er over 50 jaar niet meer voldoende natuurlijke bronnen voor de steeds groter wordende wereldbevolking. Dit staat in een rapport dat het Wereld Natuur Fonds (WNF) komende week presenteert.

Het rapport is erg somber over de kansen op een duurzaam bestaan voor de mensen op aarde op lange termijn. Als er de komende jaren niets verandert, zal men uiteindelijk zijn toevlucht moeten zoeken op andere planeten. Maar daar dat laatste nogal science-fiction is, zit er niets anders op dan het consumptiepatroon drastisch te veranderen.

Door toedoen van de mensen is er de afgelopen 30 jaar ongeveer 30% van de natuurlijke wereld verloren gegaan. Vooral bossen, die het broeikasgas CO2 opnemen, zijn in hoog tempo verdwenen. Ook de diversiteit aan soorten dieren en planten op land en in zee, is flink verminderd. Van veel zoetwatersystemen is helemaal niets meer over.

Amerika

Het WNF-rapport komt ruim een maand voor de top voor duurzame ontwikkeling in Zuid-Afrika. Daar moeten concrete afspraken worden gemaakt over vraagstukken als bestrijding van de armoede en bescherming van het milieu.

Voor een succesvol resultaat is de aanwezigheid van de Amerikaanse president Bush gewenst. Door het ruime consumptiepatroon in de Verenigde Staten wordt dat land in hoge mate verantwoordelijk gehouden voor de teloorgang van natuurlijke hulpbronnen.

Trein overrijdt drie Duitse jongeren

psv had ons via de newssubmit

In Fellbach, vlakbij Stuttgart, zijn drie Duitse jongeren afgelopen nacht om het leven gekomen. De slachtoffers waren twee meisjes van 16 jaar en een jongen van 17 jaar. Vermoed wordt dat de jongeren via het spoor op weg waren naar huis toen een lege trein hen aanreed. Een zeventienjarige jongen wist net op tijd weg te springen.

Om een aanrijding te voorkomen probeerde de machinist van de trein nog een noodstop te maken.

Uitslag GP van Engeland

Michael Schumacher heeft wederom zijn leidende positie in het WK weten te versterken door de winst van de Grand Prix van Engeland. De race was zeer spannend vanwege het onverwachte slechte weer.

Rubens Barrichello had pech bij het begin van de opwarmronde, hij kwam niet op tijd van zijn plek en moest de race helemaal achteraan starten. Alan McNish kwam bij de start niet weg en was direct de eerste uitvaller.

De race begon droog, maar vrij snel werden de eerste regendruppels al zichtbaar. Niet al te lang daarna was de eerste pitstopserie een feit.

Voor McLaren was dit een race om zeer snel te vergeten, want alles wat fout kon gaan, ging fout. Verkeerd geplande pitstop, verkeerde banden, te laat reageren op Coulthard die binnenkwam. Vooral David Coulthard moest het deze race ontgelden, hij liet ook zijn onvrede merken op de boordradio. Hij was duidelijk not amused.

Ook bij Williams liep niet alles zoals men het gepland had, tijdens de pitstop van Ralf Schumacher wilde de benzineslang niet, dus moest Der Ralf later terugkomen voor de benodigde benzine.

Heinz-Harald Frentzen had deze race ook geen geluk, op weg naar de zesde positie in de race begaf zijn Arrows het. Niet veel later moest ook Enrique Bernoldi de strijd staken. Geen goed weekend voor Arrows dus na de eerdere financiële problemen.

Michael Schumacher reed ondertussen rustig zijn ronden voorop en Rubens Barrichello was al op de tweede positie te vinden, de Braziliaan had een uitstekende inhaalrace achter de rug. Juan Pablo Montoya volgde op de derde plaats.

Net voor de volgende serie pitstops was Montoya vlak achter Barrichello te vinden en ze gingen beiden tegelijk de pitstraat in. Na de stop ontbarstte een titanenstrijd om de tweede positie. Montoya wist met een magnifieke manoeuvre de Braziliaan te verschalken na Bridge, maar Barrichello wist orde op zaken te stellen in Copse door zijn bolide naast die van JPM te plaatsen.

Uiteindelijk wist Der Michael de race op zijn naam te schrijven, met Rubens Barrichello als uitstekende tweede, waarmee de 1-2 een feit was. Montoya was derde en daarmee de laatste die in dezelfde ronde wist te finishen.

BAR maakte ook een uitstekende race mee door als vierde (Jacques Villeneuve) en vijfde (Olivier Panis) te finishen. Hiermee haalde BAR zijn eerste punten voor het WK en het waren er dus meteen vijf!

Heidfeld completeerde het lijstje met coureurs die in de punten finishten.

De volledige uitslag is als volgt:

Pos.CoureurTeamTijd
1Schumacher M.Ferrari1:31:45.015
2BarrichelloFerrari+14.578
3MontoyaWilliams+31.661
4VilleneuveBAR+1 lap
5PanisBAR+1 lap
6HeidfeldSauber+1 lap
7FisichellaJordan+1 lap
8Schumacher R.Williams+1 lap
9MassaSauber+1 lap
10CoulthardMcLaren+2 laps
11de la RosaJaguar+2 laps
12ButtonRenault+6 laps

De uitvallers:

Pos.CoureurTeam
13SatoJordan
14RaikkonenMcLaren
15TrulliRenault
16BernoldiArrows
17IrvineJaguar
18FrentzenArrows
19SaloToyota
20WebberMinardi
21McNishToyota

Lijk aangetroffen in park Amstelveen

In het Amstelveense J. P. Thijssepark heeft de politie een lijk aangetroffen. Het slachtoffer is een 47-jarige Amsterdamse vrouw die vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de politie zondag bekendgemaakt.

Er kon nog niet gezegd worden of de vrouw als vermist is op gegeven. Ook over hoe de vrouw om het leven is gebracht zijn geen mededelingen gedaan.

Dagobert & Canada, het een na laatste deel

Zondag 7 juli, nog 45 voordat m'n vliegtuig vertrekt. M'n examens zijn achter de rug en het visum is binnen. Met een redelijk gerust hart tel ik de dagen af. Nog 45 dagen om geld te verdienen, nog 45 dagen om een ziektekostenverzekering met dekking in Canada uit te zoeken en nog 45 dagen om afscheid te nemen van zij die mij lief zijn, zij die ik een jaar zal moeten missen. Nog 45 om de laatste stappen te ondernemen.
Tot nu toe gaat het allemaal wel lekker, na wat horten en stoten lijkt het erop dat alles goed gaat komen, m'n gastgezin is weliswaar nog niet bekend en ik ben er ook nog niet van verzekerd dat ik er een heb, ik voel dat het gaat lukken. Laatst kwam in me op dat het ook wel praktisch zou zijn om een rijbewijs te hebben daar en dus ben ik ook nog snel even begonnen met lessen. 29 juli is de grote dag. Het afrijden, het begin van mijn laatste werkweek en de week voor mijn korte vakantietje (3 dagen).
Het enige grote probleem wat nog op mijn weg naar Canada ligt is het kiezen wat ik wel en wat ik niet mee neem. Al mijn kleren? Dan heb ik geen plek meer voor leuke herinneringen, maar heb ik die wel nodig? Moet ik plek over houden om dingen mee terug te kunnen nemen. Lastig, lastig, lastig, maar ook die hindernis zal wel te overleven zijn.

Overstromingen in Manilla

In de Filipijnse hoofdstad Manilla zijn tien mensen omgekomen door overstromingen en aardverschuivingen. De drie slachtoffers waren toeristen uit Zuid-Korea. De overstromingen zijn het gevolg van de moessonregens.

De motorboot, waarin de 3 Zuid-Koreanen zaten sloeg om. Twee andere landgenoten in de boot worden nog steeds vermist. Door aardverschuivingen en verdrinking zijn zeven andere mensen om het leven gekomen. Meer dan 3.000 mensen hebben hun woningen al moeten verlaten.

Londen verbreekt wapenembargo

Het wapenembargo wat Groot-Brittannië zelf tegen Israël heeft opgelegd, wordt nu verbroken. Militaire onderdelen die gebruikt worden voor het F16 gevechtsvliegtuig worden via de Verenigde Staten aan Israël geleverd. In de VS worden de onderdelen gebruikt om toestellen te bouwen, maar deze zijn al verkocht aan Israël.

Volgens een hoge regeringsfunctionaris in Londen is de regering-Blair zich er van bewust dat de vliegtuigen ingezet kunnen worden in bezette Palestijnse gebieden. F-16's zijn al eerder ingezet door Israël. Ze werden gebruikt bij aanvallen op Rafah in het zuiden van de Gazastrook en bij het bombarderen van kantoren van de Palestijnse Autoriteit in Nablus. Daarbij vielen ook burgerslachtoffers.

Een snelweg van gedachten

Elke dag stap ik in mijn oude vertrouwde 106' je. Radio aan zodat ik in ieder geval niet meer hoeft te luisteren naar mijn ochtendhumeur welke mij er elke dag hardhandig op wijst dat het studentenleven altijd beter was. Na wel 2 minuten onafgebroken het gaspedaal te hebben kunnen indrukken is het tijd voor de eerste brake test. De slagbomen laten luid rinkelend weten dat er vandaag tenminste één trein rijdt, en wel op dit spoor. Achter mij gaat een Mercedes bot op de rem. De Graaf, Melkert en Dijkstal schieten naar voren en kijken verstoord op.

Half miljoen Amerikanen krijgt vaccin tegen pokken

Op korte termijn krijgen in de VS ongeveer een half miljoen gezondheidswerkers een vaccin toegediend tegen het pokkenvirus. De maatregel is bedoeld als voorzorg tegen eventuele aanvallen met biologische wapens die het virus bevatten, aldus The New York Times zaterdag. De bevolking zal alleen worden ingeënt als er zo'n aanval zou komen.

Washington was eerst alleen van plan om enkele duizenden hulpverleners uit de gezondheidszorg te vaccineren. Slechts 11.000 mensen zijn gevaccineerd sinds 1983. Het gaat dan om personen die met het virus onderzoek doen of mensen die een ziekte hebben die op op de een of andere manier gerelateerd is aan pokken. Een Amerikaans voornemen om een militaire aanval op Irak te doen is misschien de reden waarom deze plannen zijn gemaakt.

Zeker 2.000 luchtverkeersleiders tekort in Europa

Er is een groot tekort aan luchtverkeerleiders in continentaal Europa. VolgensIFATCA (International Federation of Air Traffic Controllers' Associations), een internationale organisatie van deze beroepsgroep, is er een tekort van zeker 2000 personen. Dat bericht de krant Welt am Sonntag. Verkeersleiders treden vervroegd uit op een leeftijd van 52 jaar, ook door toename van vliegverkeer is er een tekort ontstaan.

Welt am Sonntag interviewde de voorzitter van IFATCA, Marc Baumgarten, naar aanleiding van de vliegramp afgelopen maandag in Zuid-Duitsland. Een vrachtvliegtuig en een Russische passagiersvliegtuig knalden op grote hoogte op elkaar.
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.